Karta graficzna
Witam. Kupilem plyte glowna ECS K7VTA3 KT333 RAID +souND+LAN i mam karte graficzna radeon 7500 64 mb . Jednak chyba te dwa podzespoly nie lubia sie i komputer nie wykrywa karty graficznej. Po prostu mryga i sie nie zalacza monitor. Czy daloby sie cos z tym zrobic? Ew. jaka karta graficzna bedzie na 100% pasowac do tej plyty?
Odpowiedzi: 3
Karta wiekowa moźe padła,sprawdz na innym kompie,lub nie lubią się z nową płytą.
Do nowej płyty trzeba nową karte grafiki,poczytaj specyfikacje płyty,nie wkładaj tej karty bo moźesz spalić płyte..
Moźe być problem z zasilaniem tej karty, moźe nowa płyta tylko daje napięcie na AGP 1.5V, stara karta wymaga napięcia 3.3V.
Tak więc chyba nowy model karty grafiki trzeba kupić.
Ewentualnie moźe być uszkodzona płyta główna,zanieść do serwisu i niech sprawdzą.
Do nowej płyty trzeba nową karte grafiki,poczytaj specyfikacje płyty,nie wkładaj tej karty bo moźesz spalić płyte..
Moźe być problem z zasilaniem tej karty, moźe nowa płyta tylko daje napięcie na AGP 1.5V, stara karta wymaga napięcia 3.3V.
Tak więc chyba nowy model karty grafiki trzeba kupić.
Ewentualnie moźe być uszkodzona płyta główna,zanieść do serwisu i niech sprawdzą.
Dokad sie tylko dalo ;) Mialem ten sam problem na mojej obecnej plycie glownej, cos nie laczylo ale jakos zalapalo. Nie jest to wina akurat tej jednej karty chyba, bo byla wymieniana w serwisie na nowa nawet.. Jednak nie wykrywa mi jej :roll:
Bardzo dziwne ze nie wykrywa karty
docisnoles ją do konca :wink:
docisnoles ją do konca :wink:
Strona 1 / 1