KARTA GRAFICZNA
hej!
mam pytanie dotyczące wymiany karty graficznej a mianowicie mam w kompie zintegrowaną grafikę i teraz pytanie jest takie: mam kartę graficzną i czy mogę ją włoźyc do kompa? czy jeźeli jest grafa zintegrowana to juź nie moźna? np. jeźeli włoźe tą nową grafikę to gdzie podpiąć monitor (pod starą grafę czy tą nową)? i czy trzeba coś w biosie przestawiać?
pozdrawiam :–)
mam pytanie dotyczące wymiany karty graficznej a mianowicie mam w kompie zintegrowaną grafikę i teraz pytanie jest takie: mam kartę graficzną i czy mogę ją włoźyc do kompa? czy jeźeli jest grafa zintegrowana to juź nie moźna? np. jeźeli włoźe tą nową grafikę to gdzie podpiąć monitor (pod starą grafę czy tą nową)? i czy trzeba coś w biosie przestawiać?
pozdrawiam :–)
Odpowiedzi: 8
alazj dam Ci rade, przed wyciagnieciem starej karty nie zapomnij jej odinstalowac !!! a jakiej firmy masz bios ?? Tak na marginesie, mozesz to zrobic na kamikadze poprostu wchodzisz wszedzie i szukasz czegos z napisem AC`97 tam przestawiasz na Enable i to wszystko.
witam
mam wsadzoną karte dzwiekową a chał bym ją wycognoć i urychomić tą zitegrowaną na płycie pewnie da sie to zrobić w biosie ale nie umiem po angielku mugł by ktoś mi napisać gdzie mam wejść i co przełoczyć nie chce niszego popsuć
pozdrawiam
mam wsadzoną karte dzwiekową a chał bym ją wycognoć i urychomić tą zitegrowaną na płycie pewnie da sie to zrobić w biosie ale nie umiem po angielku mugł by ktoś mi napisać gdzie mam wejść i co przełoczyć nie chce niszego popsuć
pozdrawiam
tak podepnij monitor pod nowa karte i wtedy w biosie wylacz ta zintegrowana
to jednak trzeba coś wyłączyć w biosie :/ lae jak juź włoźe tą nową to odrazu podpiąć monitor pod tą nową i dopiero jak włączę to wejśc w bios?
Jak juź włozysz grafe nową, to tamtą zitegrowaną wyłącz w biosie
tak.
tzn karte włoźe do slotu i odrazu monitor podłączę do tej nowej karty i włącze komputer?? w ten sposób?
Spokojnie moźesz podpiąć karte do soltu, a później do nowo podpietej karty monitor.
Strona 1 / 1