Karta graficzna Radeon HD 3850 AGP
Odpowiedzi: 7
-
[quote=krzychumag]Dodam jeszcze że pojawia sie błąd typu "GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem".[/quote] Bo nie wgrałeś sterów. Jeżeli gra wymaga OpenGL to musisz wgrać stery na nowo. Możliwe, że jest tak jak napisał [b]XanTyp[/b]. Jednak usuń jeszcze raz stery do czysta programem do deinstalacji sterów Nvidii i Radeona (nazwa ze łba mi wyleciała, ale znajdziesz w necie), potem restart, przeczyszczenie rejestru np. RegCleaner-em lub in., ponowny restart i wgraj stery na nowo. Można jeszcze sprawdzić ze starszą wersją sterowników. Nic to nie kosztuje (troszkę czasu), a często, gęsto pomaga.
-
[quote=krzychumag]czyli rozumiem że z twojego toku myślenia że ów gra nie pójdzie na tej karcie[/quote] Źle rozumiesz. Na podstawie tych wymagań co podałeś to ta gra pójdzie nawet u mojej córki na kompie sprzed 10 lat. Podgląd zdarzeń: PPM na Mój komputer>Zarządzaj>klik na krzyżyk w lewym okienku przy Podgląd zdarzeń>klik na Sysytem. Wteddy w prawym okienku zobaczysz wszystkie błędy zaznaczone na czerwono. Szukaj takich z czasu zwiechy, kliknij 2x na taki błąd to wyświetli Ci szczegóły co go spowodowało. Możesz też kliknąć po lewej na Aplikacje, a nie System, to Ci po prawej wyświetli ew. błędy spowodowane przez programy.
-
[quote=XanTyp]Wina nie musi leżeć tylko po stronie karty[/quote] No właśnie. I skąd ten pomysł, że to akurat karta ? Wymaganie gry sobie sprawdź w jej opisie, w necie choćby. Natomiast sprawdź w Podglądzie zdarzeń na błędy. Tam coś powinno być.