Karta graficzna – pytanie
Zakupilem karte GIGABYTE Radeon 9550 128MB (GV–R955128D) na zlaczu AGP.
Mam nastepujacy dylemat, ktory wolalbym rozwiazac nim cos popsuje. Otoz w instrukcji mojej plyty gl(AsRock P4VT8+) napisano aby nie uzywac kart AGP 3.3V. Stad pytanie, czy tego Radeona moge wlozyc bez obaw? Nie doszukalem sie w opisie karty zadnych wskazowek na ten temat. Z gory dziekuje za pomoc.
Przy okazji, czy ta karta do trafny wybor?
Mam nastepujacy dylemat, ktory wolalbym rozwiazac nim cos popsuje. Otoz w instrukcji mojej plyty gl(AsRock P4VT8+) napisano aby nie uzywac kart AGP 3.3V. Stad pytanie, czy tego Radeona moge wlozyc bez obaw? Nie doszukalem sie w opisie karty zadnych wskazowek na ten temat. Z gory dziekuje za pomoc.
Przy okazji, czy ta karta do trafny wybor?
Odpowiedzi: 1
Tak, starsze karty graficzne w standardzie AGP x1 i AGP x2 pracowaly z napieciem 3,3V, czyli dosc wiekowe sa to juz modele. Twoj Radeon jest nowsza karta pracujaca w standardzie AGP x4/x8 i jest zasilany 1,5V, twoja plyta glowna takze podaje 1,5v (nie obsluguje starych kart AGPx1/x2).
Spokojnie ten Radeon bedzie dzialal na tej plycie, nie masz sie czym martwic :wink:
Spokojnie ten Radeon bedzie dzialal na tej plycie, nie masz sie czym martwic :wink:
Strona 1 / 1