Karta graficzna i dźwiękowa
Jaką polecacię kartę dźwiękową i graficzną z geforców :?:
Odpowiedzi: 11
moj flatron tyle nie wyrobi – wiadomo – LG :mrgreen: – prawie kazda dzisiejsza karta graf . (nowsza oczywiscie) wyciaga rozdziale 2048 x 1536 ,ael kto na takiej pracuje .....hmmmm tylko ludzie zajmujacy sie grafika i projektowaniem CAD zawodowo – pozatym nie wystarczy wyciagnac takiej rozdzielczosci , jeszcze odswiezanie – bo wiadomo jak to jest jak sie siedzi przed monitem z odsw. 60Hz np. 5 godzin (sredni czas pracy grafika lub jakiegos architekta – a nawet wiecej) ,to odchodzisz od kompa z bolacymi oczyma , lzawiacymi, piekacymi , bolem glowy itd. – przy takiej rozdzielczosci liczy sie tez komfort pracy , wiec monitor ok 21" dopiero znajdzie zastosowanie w takich rozdzielczosciach i odswiezaniu min 80 Hz (heh nie mowiac juz o 90)
B3T0N:Rozdzielczości w True color aź do 2048 x 1152 (podwójnie buforowane z 32–bitami Z bufora na monitor)
MASAKRAAAA – ale widzialem gdzies opisy kart ktore maja jeszcze wiekssze rozdzielczosci obslugiwane – ale jaki monitor to pociagnie??? :D
Ja na swoim Radku + Szajsung 757DFX mogę uciągnąć MAX
2048 na 1536 z 32 bitami, ale odświeźanie juź niestety tylko 60 Hz :(
:shock: :shock: :shock: :shock: sam widok az o ciary przywodzi !!! :shock:
Dzięki nieprzeciętnej ilości pamięci (416MB) otrzymujesz niepowtarzalną wydajność.
uhhhhh hehe to jest prawie polowa mojego RAMU !!!! :shock: :shock: :? :?
wykorzystują technologię wygładzania SuperScene oraz wysoką dokładność w obliczaniu geometrii oraz koordynatów tekstur
heh dla nich Antialisaing SUXXX :mrgreen::mrgreen:
Rozdzielczości w True color aź do 2048 x 1152 (podwójnie buforowane z 32–bitami Z bufora na monitor)
MASAKRAAAA – ale widzialem gdzies opisy kart ktore maja jeszcze wiekssze rozdzielczosci obslugiwane – ale jaki monitor to pociagnie??? :D
Grafa potrzebna jest po to źeby niektore progrosy lepiej chodziły typu programy graficzne, giery i tak dalej. Chcem kupić se geyforca jakieoś ale nie wiem którego wybrać :) Nad dźwiękówką się zastanawiałem ( sb live oczywiście) ale jak widzę tyle problemów z tym to mnie troche powstrzymało :) [/list]
brtx:
A moze renderujesz w 3D Studio Max i komponujesz midi??:lol:
Nie wiem czy ktos zauwazyl ale to byla ironia. Nigdzie nie pisalem ze GF nadaje sie do profesjonalnego renderowania. Ani Quadro.... najlepsze sa stacje graficzne SG, o np O2.
pozdrawiam
Do 3d studia najlepsza jest ta karta.
to geforce3ti i 4ti nic w tym na pewno nie pomoga – chyba ze sie przerobi takiego (sprzetowo oczywiscie) na Quadro lub sie zakupi Quadro , lub jeszcze wydajniejsza karte za ok 4000zl....przystosowana do renderowania grafiki , a za to malo wydajna do gierA moze renderujesz w 3D Studio Max
brtx:
brtx, nie posądzaj lezia o takie rzeczy :lol:
Ale zgadzam się SB Live! 5.1 to wystarczająca karta dźwiękowa.
Lezio a co chcesz robic na kompie?? Grac i sluchac MP3? to wystarczy spokojnie GF3Ti a do dzwieku SBLive!...
ź
- e mnie zrozumiałeś :D chodzi o karty dźwiękowe, róźnego typu, a grafy no wiadomo geyforsy of coz :)
O karci dźwiękowej GF nie słyszałem A z kart graficznych to polecam GF4 ti4200.