Karta graficzna i dźwiękowa
Jaką polecacię kartę dźwiękową i graficzną z geforców :?:
Odpowiedzi: 20
Lezio111:Szmal, mi tośnie :D a jak nie to od starych coś wyciągne :D
Na jaki to temat napisałeś Lezio ???
...bo coś mi się zdaje, źe "nie na temat" !!!
P.S.
Skoro ci "tośnie" szmal to moźe opatentujesz jakąś metodę o "tośnieniu szmalu"...
Szmal, mi tośnie :D a jak nie to od starych coś wyciągne :D
B3T0N:a ja bede mial wszystko za freeeee heheeheh starzy sponsorzy mi sprzeta funduja ze bede roxowal na parafii :) ,chociaz ze mam wmiare w miare sprzet....
Baton bo jeszcze ktoś pomyśli, źe się przechwalasz... :)
a ja bede mial wszystko za freeeee heheeheh starzy sponsorzy mi sprzeta funduja ze bede roxowal na parafii :) ,chociaz ze mam wmiare w miare sprzet....
do tematu :
ceny kart zmieniaja sie z dnia na dzien (czyt. tanieja) wiec za jakies 2 – 3 miesiace najlepsza karta bedzie GFFX , lub cos od Matroxa , wiec czwórki potanieja i zejda do cen takich , jak na przyklad teraz placimy za gf3 lub najubozsza wersje 8500
do tematu :
ceny kart zmieniaja sie z dnia na dzien (czyt. tanieja) wiec za jakies 2 – 3 miesiace najlepsza karta bedzie GFFX , lub cos od Matroxa , wiec czwórki potanieja i zejda do cen takich , jak na przyklad teraz placimy za gf3 lub najubozsza wersje 8500
a ja bede mial wszystko za freeeee heheeheh starzy sponsorzy mi sprzeta funduja ze bede roxowal na parafii :) ,chociaz ze mam wmiare w miare sprzet....
do tematu :
do tematu :
do tematu :
do tematu :
do tematu :
do tematu :
*** tam ja narazie tesh nie jestem przy kasie :cry: a juź mam zaplanowane co kupić po nowym roq, A będzie to płyta, nowy proc, i pamięc.
Lezio111:Heh i tak muszę cekać na szmal i opinię speców( ja na sprzęcie się za bardzo nie znam, oprogramowanie the best dla mnie) :)
Tak właśnie myślałem, źe wszystko co do Ciebie piszemy to na nic, bo nie masz kasy, a zanim będziesz ją miał to rynek się zmieni na tyle, źe wszystko będzie juź inaczej.
Lezio najpierw się myśli o kasie, a później o zakupach.
Heh i tak muszę cekać na szmal i opinię speców( ja na sprzęcie się za bardzo nie znam, oprogramowanie the best dla mnie) :)
Porlink to nie jest zbyt pewna firma (mam taką kartę TV). Ja proponowałbym ci Gainward GForce 4200 Ti 64 MB. Kosztuje 700 z groszami. Jest to najlepszy wybór za taką cenę. Niedługo wejdą do sprzedaźy Radeony 9500Pro, więc moźesz zaczekać i kupić właśnie tę kartę, ale na razie jest ona nieco droźsza.
Skoro ci starczy na GForce 4 to kup sobie tą wersję 4200 64MB i koniec – kosztuje 600zł firmy Prolink.
Wersja 128MB nic ci nie da biorąc pod uwagę ze masz monitorek 15 calowy – tak duźa pamięć moźe się ewentualnie przydać w rozdzielczościach od 1600x1200 lub lepiej więc Ty raczej niewiele na tym skorzystasz. No chyba, źe będziesz lepiej spał mając świadomość 128MB "pod maską" :):):) to polecam – naprawdę warto !!!! :):):)
Wersja 128MB nic ci nie da biorąc pod uwagę ze masz monitorek 15 calowy – tak duźa pamięć moźe się ewentualnie przydać w rozdzielczościach od 1600x1200 lub lepiej więc Ty raczej niewiele na tym skorzystasz. No chyba, źe będziesz lepiej spał mając świadomość 128MB "pod maską" :):):) to polecam – naprawdę warto !!!! :):):)
Och na geforce 4 z 64 mb rama starczy spoko :D Ael an ajuź z 128 to będzie brakować. Ale se dozbieram. Ale najpierw muszę wiedzieć co sobie kupić :)
Muzyka będe miał na święta :)
Muzyka będe miał na święta :)
Najpierw proponowałbym się określić ile masz kasy na te zakupy bo jak na razie to wszyscy mogą ci proponować GForce4 lub Radeon 9700 a okaźe się źe nie masz kasy aby kupić choćby Gforce2 MX 200...
Co do dźwiękowej – to polecam SB Live 5.1 bo niby co innego w ogule jest warte uwagi za rozsądną cenę?
Co do dźwiękowej – to polecam SB Live 5.1 bo niby co innego w ogule jest warte uwagi za rozsądną cenę?
Nie bierz GF 4 MX bo słabsze od GF3.Powinnes wybrac pomiędzy własnie GeForce3Ti lub GeForce4 Ti.
W zadnym razie nie kupuj GF4 MX bo są kiepski i nie warto,zresztą sama cena o tym swiadczy.
Wybór nalezy do ciebie
W zadnym razie nie kupuj GF4 MX bo są kiepski i nie warto,zresztą sama cena o tym swiadczy.
Wybór nalezy do ciebie
Na pewno lepszy GF3 Ti niź GF 4 MX. Ja jednak Polecam (tak jak wcześniej pisałem) GF4 Ti 4200. Poprawiono jakość obrazu w stosunku do wcześniejszych wersji. Jest takźe sprzętowe wsparcie DVD.
PS. Tak na marginesie– ja polecam karty ze stajni Ati, ale to twój wybór.
PS. Tak na marginesie– ja polecam karty ze stajni Ati, ale to twój wybór.
Ja nie ale mój ojciec tak :D
No to nadal sb live i tylko pytanie geforce 3 czy 4. Szybka decyzja bo na święta chcem se kupić :)
No to nadal sb live i tylko pytanie geforce 3 czy 4. Szybka decyzja bo na święta chcem se kupić :)
Ja bym ci polecił Gainwarda GeForce3Ti,i Sb Live5.1
Koles ma własnie gainwarda,extra sprawa a co do dzwięku to Sb Live5.1 powinna ci wystarczyc.Chyba ze masz nadmiar gotówki :lol: :lol:
Koles ma własnie gainwarda,extra sprawa a co do dzwięku to Sb Live5.1 powinna ci wystarczyc.Chyba ze masz nadmiar gotówki :lol: :lol:
Ja bym ci polecił Gainwarda GeForce3Ti,i Sb Live5.1
Ja nawet z tego porzytku nie zrobie. Pracuje na kompe w roz. 800x 600 i 85 hertzów i 32 bity kolorów. I monit 15 :D (SONY jak ktoś chce wiedzieć) :D
Juź się zastanawiam nad geforce 3 i 4. A karta chyba wygra sb live :)
Juź się zastanawiam nad geforce 3 i 4. A karta chyba wygra sb live :)