Karta graficzna – brak obrazu do momentu logowania :(
Witam
Na wstepie przepraszam jezeli pisze w zlym dziale. Posiadam windowsa XP oraz grafike ATI Radeon 9550. Sprawa wyglada nastepujaca. Ostatnio bawilem sie z ustawieniami tv–out (konkretnie z podlaczeniem TV). Jednym słowem zrobilem to i jest ok. Ale w chwili obecnej mam nastepujaca sytuacje. Jak wlaczam komapa to xcaly obraz do momentu logowania (wpisania logina i pass) pojawia mi sie na TV (brak obrazy na monitorze) a od momentu zalogowania sie w wczytania ustawien osobisty i dalszej pracy pojawia mi sie na monitorze (brak obrazu na TV). Nie mam zielone pojecia w jaki sposb to spowrotem ustawic zeby bylo wszystko OK.
Bardzo porsze o pomoc.
Pozdrawiam
Na wstepie przepraszam jezeli pisze w zlym dziale. Posiadam windowsa XP oraz grafike ATI Radeon 9550. Sprawa wyglada nastepujaca. Ostatnio bawilem sie z ustawieniami tv–out (konkretnie z podlaczeniem TV). Jednym słowem zrobilem to i jest ok. Ale w chwili obecnej mam nastepujaca sytuacje. Jak wlaczam komapa to xcaly obraz do momentu logowania (wpisania logina i pass) pojawia mi sie na TV (brak obrazy na monitorze) a od momentu zalogowania sie w wczytania ustawien osobisty i dalszej pracy pojawia mi sie na monitorze (brak obrazu na TV). Nie mam zielone pojecia w jaki sposb to spowrotem ustawic zeby bylo wszystko OK.
Bardzo porsze o pomoc.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
Mam nadzieje ze to pomoze. Szczerze powiedziawszy zgupailem troche w momencie gdy zresetowalem kompa i nie bylo obrazu na monitorze tylko na TV :(
Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Samo odinstalowanie zostawa wiele pozostalosci. Czy to w rejestrze, czy tez w folderach systemowych. Usuniecie zas, to pozbycie sie wszelkich sladow w systemie po sterownikach.
www.google.com –> Driver Cleaner – szukaj wynikow po polsku, lub jesli jestes lingwista, w kazdym zrozumialym dla Ciebie jezyku.BusyBoy:i co to jest Driver Cleaner ?
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=35104
A mozesz mi powiedziec co rozumiesz przez odinstalowanei sterownikow ? i co to jest Driver Cleaner ?
Usun sterowniki programem do deinstalacji. Samo odinstalowanie jak widac nic nowego nie wnosi.
Moze Driver Cleaner ?
Moze Driver Cleaner ?
Powiem tak, juz to robilem i caly czas jest to samo. Usuwalem sterowniki i instalowale ponownie. Powiem jeszcze tak – mialem karte gigabyta ati 9550 a teraz wlozyle sapphere radeona 9550 i mam to samo. :(
No wlasnie w zlym. Dzial o sprzecie bylby odpowiedniejszy.
Grzebales w opcjach ustawien karty ? Chyba tam to przestawiles i tam musisz zmienic ustawienia na domyslne. Jesli nie znajdziesz, usun sterowniki karty. System zainstaluje je na nowo.
Grzebales w opcjach ustawien karty ? Chyba tam to przestawiles i tam musisz zmienic ustawienia na domyslne. Jesli nie znajdziesz, usun sterowniki karty. System zainstaluje je na nowo.
Strona 1 / 1