Karta dźwiękowa zintegrowana – nie dziala !! !! !!
Witam
Zakupilem plyte Gigabyte GA–8I945P–G DDR2 S/R/A/GL no i mam problem z dzwiekiem na niej, zainstalowalem service packa 1 zainstalowam sterowniki do plyty glownej (w tym do dzwieku) w biosie sprawdzalem czy jest wszytsko dobrze wlaczone i jest.
Problem polega na tym iz ikonka Dźwiek i urzedzenia audio jest nieaktyna w sensie ze w okienku ktore sie otwiera wszystkie opcje sa nieaktywne, natomiast w manadzerze urzadzen sa zainstalowane kodery.
Moze ktos wie gdzie lezy problem – czy to plyta jest walnieta czy cos moze doinstalowac nie wiem np.: ze strony microsoftu :|
pozdrawiam
a tak wyglada blad np.: w Windows Media Player
Zakupilem plyte Gigabyte GA–8I945P–G DDR2 S/R/A/GL no i mam problem z dzwiekiem na niej, zainstalowalem service packa 1 zainstalowam sterowniki do plyty glownej (w tym do dzwieku) w biosie sprawdzalem czy jest wszytsko dobrze wlaczone i jest.
Problem polega na tym iz ikonka Dźwiek i urzedzenia audio jest nieaktyna w sensie ze w okienku ktore sie otwiera wszystkie opcje sa nieaktywne, natomiast w manadzerze urzadzen sa zainstalowane kodery.
Moze ktos wie gdzie lezy problem – czy to plyta jest walnieta czy cos moze doinstalowac nie wiem np.: ze strony microsoftu :|
pozdrawiam
a tak wyglada blad np.: w Windows Media Player
Brak karty dźwiękowej.
Na komputerze nie została zainstalowana karta dźwiękowa lub karta nie działa prawidłowo. Jeźeli karta nie została zainstalowana, naleźy ją zainstalować przed rozpoczęciem słuchania dźwięku w cyfrowym pliku multimedialnym. Jeźeli karta jest zainstalowana, naleźy rozwiązać problem na podstawie informacji zawartych w dokumentacji karty.
Identyfikator błędu = 0x80040256, Identyfikator rozwiązania = 0x00000000
Odpowiedzi: 1
Dotyczy to wprawdzie innej karty dźwiękowej, ale mozna to chyba zastosować do twojego problemu.
Z tym źe właściwie konkretnej rady tu nie ma prócz instalacji innych sterowników , zapoznanie się z dokumentacją (jeśli jest) płyty głównej która być moźe opisuje jakieś problemy z tym związane
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;328435
Z tym źe właściwie konkretnej rady tu nie ma prócz instalacji innych sterowników , zapoznanie się z dokumentacją (jeśli jest) płyty głównej która być moźe opisuje jakieś problemy z tym związane
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;328435
Strona 1 / 1