Karta dźwiękowa SoundMAX ADI AD1985 AC'97 Codec

Witam,
hm... jak tu zacząć.. :?
Padła mi karta dźwiękowa (Sound Blaster Live) to przesiadłem się na kartę dźwiękową , która jest wbudowana na mojej płycie głównej. Jest jeden problem , jak testuję (rys. Test.jpg) to nie słychać Subwoofer'a , nie wiem czy dobrze podłączyłem kable od głośników (Creative Inspire 5.1 model 5100). W instrukcji od płyty głównej jest tylko do głosników 4–channel i 6–channel , ale do 5.1 nic nie piszą , tylko piszą , źe teź moźna takie głośniki podłączyć. Podłączyłem (rys. Konfiguracja.jpg) w taki sposób: od głosników idą takie kable CZARNY to jest Tyle Głosniki ZIELONY to jest Przednie Głosniki a RÓZOWY to jest Subwoofer i w taki sposób mam podłączone do płyty głównej. Jak testuję to głośniki prawy i lewy i centralny jest OK , ale Subwoofer milczy brak w teście dźwieku.
Mam nadzeję , źe coś zrozumielście z tego co napisałem :)

PS: nie mogę wysłać tych załączników , ale chyba z tego opisu mojego coś chyba wiadomo :?

Odpowiedzi: 3

Problem znikł jak zainstalowałem od nowa system. Spowrotem zainstalowałem kartę Saund Blaster Live i teraz działa prawidłowo. Na początku myślałem , źe mi karta padła ale nie ufff... A taki był problem: miałem trzaski w głosnikach. Kasowałem sterowniki i teź ręcznie i nic nie pomagało. Tak więc nie zawsze dobrze wychodzi.. Taki jest Windows XP :)
Neo20
Dodano
18.05.2005 23:00:50
Tak
Głośniki przednie i tylne wraz z centralnym w teście dzałają , ale subwoofer nie.

ps. caly czas chce wysłać te załączniki i zawsze mi się pojawia "Nie moźna wyświetlić strony" być moźe jest jakiś błąd na tym forum. Nie wiem , ale pare razy robię (wyślij załącznik) :(
Neo20
Dodano
18.05.2005 01:17:53
Zwłaszcza rysunki bardzo nam pomogły :lol:

Instalowałeś sterownik do tej karty dzwiękowej?
spiderko
Dodano
18.05.2005 00:52:06
Neo20
Dodano:
18.05.2005 00:03:48
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1