Karta dźwiękowa – numer.
Mam problem. Nie działa mi glos w kompie (XP), więc doszłam do wniosku, źe muszę ściągnąć sterowniki. Z tym nie ma problemu, ale , źeby je ściągnąć musze przecieź znać numer karty dźwiękowej. Tylko, źe ja go nie znam !! Proszę o pomoc, gdzie mogę znaleźć ten numer. Z góry dziekuję.
Odpowiedzi: 6
A jesli nie masz zintegrowanej to sterowniki powinny buc dołączone to karty dzwiekowej. W jednym jak i w drugim przypadku jesli nie masz tych serowników to znajdziesz je na stronie producenta płyty głównej (jesli zintegrowana) badz karty dzwiękowej ( jesli jest na PCI)
Karta dźwiękowa jest zintegrowana z płytą to znaczy ze jest w niej wbudowana. Jeśli na PCI to jest do niej podłączona przez gniazdo PCI znajdujące sie na płycie. Przekonasz sie o tym otwierając obudowę i sprawdzając po wtyckach gdzie masz głośniki podłączone. Jak zintegrowana to sterowniki masz na CD od płyty głównej.
Nie wiem... :((((( Jak mam znaleźć w komputerze ten numer, czy tam model :((
Jakiej firmy masz kartę dźwiękową? Zintegrowana z płytą czy na PCI?
Eee...jakiego chipsetu, czy jak mu tam...i jak mogę sprawdzić na karcie dźwiękowej ??
Sterowników szukasz po modelu karty, np. ze strony producenta. W ostateczności odpisz sobie z chipsetu na karcie dźwiękowej.
Strona 1 / 1