Karanie twórcow wirusów. (małe refleksje)

Witam. chciałem sie podzielic z wami moimi rozmyslaniami na temat karania tych lamek twórców wirusów. Po jaką cholere oni wogule je piszą?? Powinno się ich za to karać. mam teraz problem z pewnym wirusem i prawdopodobnie sie skończy na formacie twardzela (moje savy :( moje programy w pascaslu :( ). Gdybym dorwał tajkiego kutasa który pisze te zasraństwa to bym go zabił. Albo lepiej odcinałbym mu pokolei palce pozniej kończyny poszczegune aby cierpiał. Jak moge mieć w miare tanio dobre zabezpieczenie (firewall + antywir ??) Nie chce juz teraz sie rozpisywać poniewaź dalsza część moich rozmyślań to wymyślanie nowych przekleństw, których nie chciałbym publikować na forum.

Odpowiedzi: 6

wirus:
..."hakierzy" piszą wirusy,...

"Hakierzy", czy hakerzy nie maja czasu na pisanie wirusów... Wbrew pozorom ich działalność nie jest taka ciekawa jak by się mogło wydawać. Naszczęście ostatnio zaobserwowałem zwrot w dobrą stronę jeśli chodzi o wartość emocjonalną tego słowa, tzn. kiedyś haker był wcieleniem zła, teraz najczęściej jest postzregany jako zdolny uźytkownik komputera, który swoją wiedzą potrafi pomóc np. programistom w ich pracy przy projektowaniu systemów operacyjnych, zabezpieczeń, czy baz danych...
Pawek
Dodano
02.02.2004 10:59:37
Na pewno na forum nie dojdziemy, dlaczego róźni "hakierzy" piszą wirusy, wiemy tylko, źe są one coraz bardziej wymyślne igroźne.
Z bezpłatnych zabezpieczeń Tire napisał ci co i jak, poza tym było o tym co nieco na forum.
Moźesz równieź ściągać sobie wersje trialowe firmowych produktów – teź jest za darmo.
Płatne – to zaleźy co rozumiesz zpod pojęciem "tanio" :D Poniźej 200zł kupisz juź dobrej klasy program antywirusowy [poszukaj w sieci cenników np. McAfee, AVK12, DrWeb – coś na pewno znajdziesz].
Karanie twórców wirusów – temat rzeka i pewnie kaźdy user miałby swoje metody ;) :)
wirus
Dodano
29.01.2004 22:29:28
Ja to bym karał tak by nie mogli się zbliźać do kompa nie bliźej niź 100 metrów, tak było kiedy Kevin Mitnick wyszedł z kicia i było tak w filmie "Kod Dostępu".
Tomi!
Dodano
29.01.2004 22:01:35
Ja zaproponuję ci darmowe zabezpieczenia:
1/pf > Sygate PF 5 Free
2/av > Avast v.4 PL
tire
Dodano
29.01.2004 19:47:53
Jak moge mieć w miare tanio dobre zabezpieczenie (firewall + antywir ??)

RADA :!: Poczytaj forum, a się dowiesz.
Pawek
Dodano
29.01.2004 15:42:37
podam ci, ale nie masz jakiegoś starego celerona, bo zaraz bedzie naźekanie, ze muli itp, jak masz w miare przyzwoity procek to kup :avk 12 prof. teraz 99 zloty tylko !!!!!!!!! i segate 5.5 free .Lepszego zabezpieczenia za te cene nie znajdziesz! ;)
Anonymous
Dodano
29.01.2004 15:40:08
XeviL
Dodano:
29.01.2004 15:01:55
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1