kamera i wideokonferencja

Witam,
Postanowilem zapytac bo nigdzie w necie nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie jak rowniez na innych forach nie doczekalem sie odpowiedzi. Mam nadzieje ze tu ktos ze specjalistow bedzie wiedzial o co chodzi – a chodzi o kamere cyfrowa JVC GR–D240 . Podobno ma funkcje kamery internetowej a jednak... Podlaczam ja do komputera kablem do zlacza Fire–wire zintegrowanego na plycie glownej. System wykrywa kamere bez problemu, zgrywam obraz w ulead media studio (Vcapture) bez problemu – jednak chcac przeprowadzic wideokonferencje w programie tlen pisze mi ze nie znaleziono podlaczonej kamery..Czy ktos moze wie co jest nie tak i jak problem rozwiazac? Prosze o pomoc i porade.. pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Jesli juz zaisntalowales steroiwniki z kamery na kompa to powino byc juz dobrze.... (czy mozesz kamara podlaczyc przez USB??) i nastepna kwestia... pobierz i zaiinstaluj sobie MIcrofostowski programik MSN Messenger (nie myl z windows mesesengerem dodadym do systemu) tamten program ma dosc zaawansowane funkcje wyboru i dostrajnia Video.. z kamer... ma mozliwosc wyboru zrodla przechwytywania
(np TV) sprawdz i sie przekonaj :)
TzaR
Dodano
31.07.2005 12:37:21
Yamashi
Dodano:
27.07.2005 21:49:00
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1