Kablowka – dziwna sprawa
Witam wszystkich, mam jeden dziwny problem z moim internetem.
Mam internet z kablówki, stale IP, 512 kbps, wszystko niby dziala w porządku ale nie mogę sie połaczyc z źadnym hostem tpnet.pl, z tego co sprawdzalem to przy probie sprawdzenia kazdego hosta tpnet.pl (neostrada, internetdsl) mam 100% straconych pakietow, nie wiem dlaczego tak sie dzieje, prosze pomózcie!!
Z wiekszoscia innych hostow łacze sie bez problemu: dialog, chello lub inni providerzy, lecz sporadycznie zdarza sie niemoźnosc połaczenia sie z niekotrymi osobami.
HELP !! Nie mowcie mi abym sie skontaktowal z adminami bo ci milczą od 2 tygodni! :(
Mam internet z kablówki, stale IP, 512 kbps, wszystko niby dziala w porządku ale nie mogę sie połaczyc z źadnym hostem tpnet.pl, z tego co sprawdzalem to przy probie sprawdzenia kazdego hosta tpnet.pl (neostrada, internetdsl) mam 100% straconych pakietow, nie wiem dlaczego tak sie dzieje, prosze pomózcie!!
Z wiekszoscia innych hostow łacze sie bez problemu: dialog, chello lub inni providerzy, lecz sporadycznie zdarza sie niemoźnosc połaczenia sie z niekotrymi osobami.
HELP !! Nie mowcie mi abym sie skontaktowal z adminami bo ci milczą od 2 tygodni! :(
Odpowiedzi: 4
Być moźe tepsa zablokowała ICMP ?Mateo15:...przy probie sprawdzenia kazdego hosta tpnet.pl (neostrada, internetdsl) mam 100% straconych pakietow, nie wiem dlaczego tak sie dzieje,
Skąd wiesz, źe ludzie z którymi chcesz się połączyc, zupełnie przypadkiem nie mają uruchomionych u siebie firewalli ?
Moim zdaniem, laika w sprawach internetu, cały problem leźy po stronie twojego dostawcy internetu, ty nic nie zdziałasz na swoim komputerze, takie łącze poprostu. Moźna zmienić dostawce lub naciskać na tą firme.
ta, jeden kolega ma ten sam problem, domyslam sie jednak ze admin po prostu nie umie tego zrobic, ostatnio odpisal, ze go to nie interesuje. Moze macie jakies podpowiedzi, co musialby zrobic aby net znowu dzialal jak powinien?
Jeśli inni uźytkownicy twojej sieci mają taki sam problem to tylko administrator sieci moźe coś w tej sprawie zdziałać.
Strona 1 / 1