Kabelki, kabelki :–(
W jednym kompie XP i karta sieciowa PCI 10/100, w drugim 98 i karta 10 (oj streńka)kombo.
Kabelek z przeplotem. Przy podlaczaniu obu kampow, "znika" w XP polaczenie sieciowe, diodki nie migaja . Czy to wina karty ? (ktorej) ? czy ktorejs Windy ?
Pomocy ...
Kabelek z przeplotem. Przy podlaczaniu obu kampow, "znika" w XP polaczenie sieciowe, diodki nie migaja . Czy to wina karty ? (ktorej) ? czy ktorejs Windy ?
Pomocy ...
Odpowiedzi: 3
Zerknij do menedzera urzadzen czy po tym zniknieciu nie wyswietla sie jakies ostrzezenie. Do podgladu zdarzen rowniez.
Jeszcze jedno pytanie – ta przekreslona ikona znika Ci z Polaczen sieciowych czy tez z traya ?
Jeszcze jedno pytanie – ta przekreslona ikona znika Ci z Polaczen sieciowych czy tez z traya ?
Sprawdzilem kolorki. jest OK . nie mam skad pozyczyc karty :–( . A moze zle cos ustawilem w Windach ? Przyznam sie, tego nie robilem :–(. "Odziedziczylem" drugi bardzo stary komp AMD 500 Mhz i chcialem oba "spiac" zeby sie wzajemnie widzialy. W sklepie zrobili mi kabelek i od chwili, gdy podlaczylem , w XP zniknela (dotad widoczna) ikonka (przekreslona z powodu braku kabla sieciowego).
Gwoli wyjasnienia napisze, ze chcialem miec dostep do internetu z obu komputerow. Na XP jest ADSL ale modem ma tylko wyjscie ns USB. Myslelem, ze wystarczy tylko polaczenie obu komputerow przez karty sieciowe i zaraz zacznie "samo dzialac" .
Jednak przeroslo to mnie :–(
Pomozcie
PS.
W 98 karta sieciowa jest na dlugim slocie. (3 PCI sa zajete :–(
Gwoli wyjasnienia napisze, ze chcialem miec dostep do internetu z obu komputerow. Na XP jest ADSL ale modem ma tylko wyjscie ns USB. Myslelem, ze wystarczy tylko polaczenie obu komputerow przez karty sieciowe i zaraz zacznie "samo dzialac" .
Jednak przeroslo to mnie :–(
Pomozcie
PS.
W 98 karta sieciowa jest na dlugim slocie. (3 PCI sa zajete :–(
Sprawdz kolejnosc kolorow w kablu i pozycz od kogos inna karte sieciowa na probe. Systemy nie sa winne.
Kabel – http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
Kabel – http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
Strona 1 / 1