Kabel sieciowy odlaczony / kabel siecowy polaczony
Mam siec XP z 98... ostatnio mam problem bo kabel sie co chwiel rozlacz i polacza tzn takie komunikaty mam na XP
CO to moze byc ???
Jak temu zaradzic ???
Nie mam sieci no i wiadomo netu na 98
Na XP net jest oczywiscie
Zapomnialem jeszcze dodac ... z tym kablem to mam takie wrazenie ze sie rozlacza jak jest proba nawizani komunikacji pomiedzy kompami po tym wlacza sie i wylacza kilka razy a pozniej znowu spokoj
CO to moze byc ???
Jak temu zaradzic ???
Nie mam sieci no i wiadomo netu na 98
Na XP net jest oczywiscie
Zapomnialem jeszcze dodac ... z tym kablem to mam takie wrazenie ze sie rozlacza jak jest proba nawizani komunikacji pomiedzy kompami po tym wlacza sie i wylacza kilka razy a pozniej znowu spokoj
Odpowiedzi: 3
cholera i dzis znopwu lipa :(( kabel znowu co chwle pokazje przyaczony odloczony ... na XP znienily sie Ip i maska na 169.294.13.69 i 255.255.0.0
no ale po powrtocie do prawidlozych ustawien nadal ten komunikat o kablu
no ale po powrtocie do prawidlozych ustawien nadal ten komunikat o kablu
hmmmm no niestety nie problem sam sie jakos rozwiazal po entej konfiguracji ale teraz znowu mam problem :(
Wiec tak
Ikonka na XP wskazuje ze kabel jest podlaczony
Ip i maski ustawione
Aha siec padla jak zaczolem bawic sie serwerm proxy na XP ( powrocilem do wczesnijszych ustawien potem ) ale pozniej nie moglem laczyc sie z FTP na XP a na 98 wszystko dzialalo ok.... zrobilem nowe polaczenie z netem na XP to zaczol dzialac FTP tam ale nie bylo neta na 98 zupelnie.... wiec zmienialem polaczenie z netem jak mi byl potrzebny FTP na XP
no ale ostatnio nic lipa .... bo ojawi sie wlasie ten problem " Kabel sieciowy odlaczony / kabel siecowy polaczony" ktory sam sie rozwiazl
ale teraz nie wiem jak to zrobilem po entej konfiguracji juz ikonka wskazuje ok ale pingow nie ma i siec mi nie dziala
a skoro tak juz sie rozpislem to dodam ze jak pierwszy raz robilem to siec jakies 5 miechow temu to tez byly problemy i rozwiazly sie tez niewidomo jak ... niby zawsze robilem to samo az w koncu zaskoczylo
Wiec tak
Ikonka na XP wskazuje ze kabel jest podlaczony
Ip i maski ustawione
Aha siec padla jak zaczolem bawic sie serwerm proxy na XP ( powrocilem do wczesnijszych ustawien potem ) ale pozniej nie moglem laczyc sie z FTP na XP a na 98 wszystko dzialalo ok.... zrobilem nowe polaczenie z netem na XP to zaczol dzialac FTP tam ale nie bylo neta na 98 zupelnie.... wiec zmienialem polaczenie z netem jak mi byl potrzebny FTP na XP
no ale ostatnio nic lipa .... bo ojawi sie wlasie ten problem " Kabel sieciowy odlaczony / kabel siecowy polaczony" ktory sam sie rozwiazl
ale teraz nie wiem jak to zrobilem po entej konfiguracji juz ikonka wskazuje ok ale pingow nie ma i siec mi nie dziala
a skoro tak juz sie rozpislem to dodam ze jak pierwszy raz robilem to siec jakies 5 miechow temu to tez byly problemy i rozwiazly sie tez niewidomo jak ... niby zawsze robilem to samo az w koncu zaskoczylo
Moze to byc objaw padniecia sieciowki, moze to byc jakas przerwa w kablu, lub nawet za gleboko zacisniete blaszki we wtyczce kabla.
Strona 1 / 1