Kabel sieciowy odłączony.
Witam. Mam pytanko. Mam na moich 2 kompach zainstalowanego XP–ka Professional.
Mój komp jest podłączony do internetu przez kablówkę.
Wcześniej (przed formatem dysku 2–go kompa) było ok. Zaczy sie sieć działała i ogólnie było. OK. Natomiast teraz na tym drugim komputerze w połączeniach sieciowych, przy oknonce karty siciowej jest czerwony krzyk i napis ze kabel sieciowy odłączony. I za cholere nie moge z tym nic zrobić.
Pomocy. Jak mam podłączyć ten cholerny kabel (oczywiście kabel jest wtyknięty w wtyczkę)
Aha. Problem jest z kartą zintegrowaną na płycie gł.
Chodzi i SIS 900 Fast Ethernet.
Wielkie dzięki za wszelką pomoc.
Mój komp jest podłączony do internetu przez kablówkę.
Wcześniej (przed formatem dysku 2–go kompa) było ok. Zaczy sie sieć działała i ogólnie było. OK. Natomiast teraz na tym drugim komputerze w połączeniach sieciowych, przy oknonce karty siciowej jest czerwony krzyk i napis ze kabel sieciowy odłączony. I za cholere nie moge z tym nic zrobić.
Pomocy. Jak mam podłączyć ten cholerny kabel (oczywiście kabel jest wtyknięty w wtyczkę)
Aha. Problem jest z kartą zintegrowaną na płycie gł.
Chodzi i SIS 900 Fast Ethernet.
Wielkie dzięki za wszelką pomoc.
Odpowiedzi: 5
Ustawiles wszystko jak Pan Bog przykazal ? IP, maske podsieci, DNS, brame, grupe robocza ? No bo jesli nie ma juz komunikatu o odlaczonym kablu, to wystarczy odpowiednio skonfigurowac te rzeczy.
Wsadziłem normalną, i nby jest wszystko ok, ale ona nic nie wysyła ani nie odbiera... nie wiem moze mam coś ale skonfigurowane. Na razie sie tym zmęczyłem i chyba musze odpocząć od tego.
To moze ... po prostu padla ? Sprobuj wsadzic "normalna".
tak. Próbowałem odistalować sieciówkę, nzwet nagrywałem jeszcze raz winde, i to samo. A na moim kompie jest wszysko ok... I sterowniki z płyty gł. teź instalowałem... Juź nie mam siły...
Komputery sa polaczone bezposrednio ? Skoro dzieje sie to na drugim kompie, to czy na pierwszym w tym momencie jest wszystko OK ?
Probowales usunac sieciowke z menedzera urzadzen ? Wgrales sterowniki znajdujace sie na CD dolaczonym do plyty glownej ?
Na Novelu jest OK ?
Probowales usunac sieciowke z menedzera urzadzen ? Wgrales sterowniki znajdujace sie na CD dolaczonym do plyty glownej ?
Na Novelu jest OK ?
Strona 1 / 1