Kabel RJ–45
Ostatnio kupilem kabel 10 mrj–45 zrobionego na prosto.Kabel ma dzialac komputer – switch .Podlaczylem go ,lampki swieca w komputerze pisze ze kabel jest podlaczony a nie dziala siec .To biore drugi kabel 10 m tez zrobionego na prosto i wszytko dziala .Pozniej pojechalem do miasta sprawdzic to i gosc przetestowal kabel na teasterze i wszytko ladnie chula.Po kolei zapalaja sie lampli od 1 do 8 .Gosc mi powiedzial ze switch albo karta sieciowa ma mala moc .To wstawilem do innej karty sieciowej i tez nic .Ale pamietam switch wytrzymywal wieksze kable.Jak robilem zrzutke to 4 osoby byly podpiete po 8 m tak wiec nie wiem co jest .Dodam ze do switcha jest podlaczony tez acees point na tym dzialajacym kablu .Przepinalem kable i w sumie to samo .Podobno skretka jest na 100 m wiec calkowity mam metlik w glowie .
Odpowiedzi: 2
Kupilem wlasnie zaciskarek i skrecilem kabel jeszcze raz i chula .Stary dziad :x si mylil .
co do 100 metrow masz racje u mnie chya jest 70 :P i cyka jak trzeba moze cos zle zacisniete jest sprwawdz wszystkie kabelki we wtyczkach albo poprostu obetnij wtyczki i zacisnij jeszcze raz
Strona 1 / 1