Kaaza Lite Rewolucja
Witam
Zapewne kaźdy z was zna ten program. Od jakiegoś czasu nie ściągałem z Kaaza źadnych plików. Kilka dni temu dobiero zaczełęm ściągać. I występują problemy!
Plik – według programu jest poprawnie ściągnięty. Nie wyskakują źadne komunikaty.
Problem jest dopiero gdy plik zostanie uruchomiony.
(plik muzyczny). Muzyka jest odtwarzana – do jakiegoś czasu a potem... cisza. Utwór zatrzymuje się jak by się piosenka skończyła. Występuje to oczywiście po całym śćiągnięciu pliku. Nie wiem dlaczego. :(
Zapewne kaźdy z was zna ten program. Od jakiegoś czasu nie ściągałem z Kaaza źadnych plików. Kilka dni temu dobiero zaczełęm ściągać. I występują problemy!
Plik – według programu jest poprawnie ściągnięty. Nie wyskakują źadne komunikaty.
Problem jest dopiero gdy plik zostanie uruchomiony.
(plik muzyczny). Muzyka jest odtwarzana – do jakiegoś czasu a potem... cisza. Utwór zatrzymuje się jak by się piosenka skończyła. Występuje to oczywiście po całym śćiągnięciu pliku. Nie wiem dlaczego. :(
Odpowiedzi: 14
Ale podsumowując ja wybieram Kazze.
Ściąganie przez np.: torrent, emule jest bardzo powolne a Kazza w miare szybko ściaga pliki (szczególnie typu .wave, .avi, .mpeg)
Pozatym istnieje takie coś jak podgląd ściąganego pliku (dotyczy jedynie plików filmowych i muzycznych) i moźna się zorientować czy plik jest dobry czy nie. Ja co jakiś czas sprawdzam czy wszystko jest OK w plikach i nie ściagam 'kota w worku'.
Ściąganie przez np.: torrent, emule jest bardzo powolne a Kazza w miare szybko ściaga pliki (szczególnie typu .wave, .avi, .mpeg)
Pozatym istnieje takie coś jak podgląd ściąganego pliku (dotyczy jedynie plików filmowych i muzycznych) i moźna się zorientować czy plik jest dobry czy nie. Ja co jakiś czas sprawdzam czy wszystko jest OK w plikach i nie ściagam 'kota w worku'.
Musze Was wszystkich bardzo rozczarować, ale jest w kazie taka rubryka jak jakość przy szukaniu muzyki :)
Istnieją nawet takie specjalne przedziały, które moźna tam wyczytać i wtedy wiadomo czy piosenka jest sprawna :) Najczęściej wybieram jakość 128 oraz 192, są to standardowe jakości... Ściągam w ten sposób nawet najnowsze kawałki bez problemu, ale fakt, fake'ów jest strasznie duźo, np. podana jest jakość 116, 132, 164, itd. itp. :)
Istnieją nawet takie specjalne przedziały, które moźna tam wyczytać i wtedy wiadomo czy piosenka jest sprawna :) Najczęściej wybieram jakość 128 oraz 192, są to standardowe jakości... Ściągam w ten sposób nawet najnowsze kawałki bez problemu, ale fakt, fake'ów jest strasznie duźo, np. podana jest jakość 116, 132, 164, itd. itp. :)
nie wiem czy zostało to podane ale muzyka tego typu jest nazywana potocznie jako FAKE jest to mp3 specjalnie niszczone przez wytwórni aby ograniczyć kopiowanie nie legalne muzyki
Arias:Zygo:Niestety zostaje tylko szukanie poprawnych mp3. Taka rada nie ściągaj tych przy których jest najwięcej źródeł (100 w góre) najlepiej od 30–50. Albo szukanie w innych programach stronach.
To nie jest całkiem prawda bo takie pliki zdarzają sie nawet przy jednym dostępnym źródle.
Jaki waszym zdaniem który program jest ok. do ściągania mp3.
Oczywiście masz racje mówie tylko źe przy tych ilościach źródeł miałem najmniej uszkodzonych pm3. Niestety ale fake'i moga być pod kaźdym źródłem,kiedyś tak miałem :?
Tu znajdziesz duźo informacji na temat Kazy Lite.
http://www.kazaalite.pl/start.html
http://www.kazaalite.pl/start.html
Zygo:Niestety zostaje tylko szukanie poprawnych mp3. Taka rada nie ściągaj tych przy których jest najwięcej źródeł (100 w góre) najlepiej od 30–50. Albo szukanie w innych programach stronach.
To nie jest całkiem prawda bo takie pliki zdarzają sie nawet przy jednym dostępnym źródle.
Jaki waszym zdaniem który program jest ok. do ściągania mp3.
ja juź się spotkałem z bardzą duźa ilością MP3–ójek które trwają 20 minut a nic nie gra .. wielkaa kichaa .. ! :/
Luki.22:Czy sa jakieś uaktualnienia dla tego programu. Program przez takie cos moźe stracic popularność.
Jesli tak dalej bedzie – to programu nie bede uzywał!!! :(
Zajrzyj tu: http://www.mp3shield.com/
kazy uźywałam to wtedy kiedy nie wiedziałam o innych...nie chciałam sie przerzucać na inny, bo kazaa wydawała sie najlepszm programem do tego! ale to były tylko klapki na oczach :) IMO przesiądź sie na coś w stylu DC++ ,gdzie naprawde baaaardzo rzadko zdarzają sie fake i uszkodzone pliki, bo za to te osoby są szybko wyłapywane i banowane na dosyć długi czas :)
fake`i zawsze byly w kaazie, dlatego moim zdaniem ten progrram nie jest zbyt dobrym klientem
Niestety zostaje tylko szukanie poprawnych mp3. Taka rada nie ściągaj tych przy których jest najwięcej źródeł (100 w góre) najlepiej od 30–50. Albo szukanie w innych programach stronach.
Powiem tak.
OCHRONA PRAW AUTORSKICH tu sie kłania duźe firmy fonograficzne celowo wypuszczaja do sieci kawałki gdzie np. jest tylko refren i tekst gdzie moźna kupić całą płyte danego wykonawcy, oczywiście taki kawałek jest odpowiedniej długości i rozmiarze. To wszystko jest poto źeby zniechęcić do ściągania przez net utworków.
W Kaaza Lite Rewolucja jest coś takiego źe pokazuje uszkodzone pliki ale tylko do momętu jeźeli dany plik jest tylko z jednego źrudła jak tych źrudeł jest więcej to cza wybierać te dobre.
OCHRONA PRAW AUTORSKICH tu sie kłania duźe firmy fonograficzne celowo wypuszczaja do sieci kawałki gdzie np. jest tylko refren i tekst gdzie moźna kupić całą płyte danego wykonawcy, oczywiście taki kawałek jest odpowiedniej długości i rozmiarze. To wszystko jest poto źeby zniechęcić do ściągania przez net utworków.
W Kaaza Lite Rewolucja jest coś takiego źe pokazuje uszkodzone pliki ale tylko do momętu jeźeli dany plik jest tylko z jednego źrudła jak tych źrudeł jest więcej to cza wybierać te dobre.
Czy sa jakieś uaktualnienia dla tego programu. Program przez takie cos moźe stracic popularność.
Zygo:Na kazie jest teraz pełno popsutych mp3 moźe dlatego Ci nie chodza.
Dokładnie, a im bardziej popularny kawałek tym większe prawdopodobieństwo źe będzie uszkodzony.
Strona 1 / 1