JV16 POWERTOOLS POMOCYYY BŁAGAM

HEY
Nie znam sie kompletnie na tym programie ale juz wiem ze go nigdy nie tkne!!!Chciałem za jego pomoca oczyscic rejestr...ale mi sie chyba nie udało i tylko pogorszyłem swoje problemy.Wykasowałem jaki plik ktory odpowiadał za otwieranie ikon programów i teraz nawet nie moge otworzyc jv16 powertools zeby zrobic BACKUPSA o ile jeszcze moge go zrobić.Błagam pomóźcie!!!!!!z góry THX

Odpowiedzi: 20

Nie mam takiej opcji przy plikach .exe i źadnych innych:|:|Nie wiem czemu....
DEBILZEMNIE
Dodano
29.08.2005 21:35:47
Nie chodzi mi o "Otwórz za pomocą.." tylko kliknij prawym na jakimś .exe i będziesz miał pozycje "Uruchom jako..." spróbuj tam dać Administrator lub Bieźący uźytkownik. Moźesz spróbować na pliku Windows\regedit.exe Jeśli sie uda to będziesz miał dostęp do rejestru :D a wtedy to juź z górki powinno pójść
Theix
Dodano
29.08.2005 13:59:24
No to pewnie chodzi co o "otwórz za pomocą" (Win XP) ale jak klikam na to to tez nie działa:|.Czekam na nagrywarke zgram wszystko co waźne na płytki i nic innego mi nie pozostanie tylko format.Ale jak ktos ma jeszcze jakies pomysły to śmiało walcie!!
DEBILZEMNIE
Dodano
29.08.2005 12:28:42
Ja chciałem tylko tak na marginesie napisać źe miałem podobą sytuacje kiedy to miałem wszystkie rozszerzenia skojarzone z ACDSee 4 lub 5. Wystarczyło spróbować dać Prawy–>Uruchom jako.. i działało. Ciekawy jestem czy w tym przypadku by zadziałało :D
Theix
Dodano
29.08.2005 02:02:43
Ajjj nie wiem nic mi nie wychodzi z tego i nic nie działa bede musiał chyba formata zrobić bo cos jak narazie to czarno to widze zebym jakos to naprawił...a wiesz moze gdzie powinien normalnie znajdowac sie to Text=exefile: Open bo to jest chyba ten wpis co odpowiada za otwieranie .exe i moze jak go włoze w odpowiednie miejsce to cos sie naprawi moźe....
DEBILZEMNIE
Dodano
24.08.2005 22:10:59
DEBILZEMNIE:
Tylko gdzie ja mam odszukac ten folder??

No jak to gdzie? W folderze Backups!

W menu Widok wybierz opcję Szczegóły, podobnie zaznacz Rozmieść ikony według... > Zmodyfikowany. Posegreguj następnie wszystkie foldery wg daty modyfikacji i wybierz najnowszy (zakładam, źe po wystąpieniu problemów nie mogłeś juź uruchomić jv16, zatem najnowszy folder będzie jednocześnie wynikiem ostatniego, brzemiennego w skutkach skanowania).
Amon–Ra
Dodano
24.08.2005 19:45:13
Tylko gdzie ja mam odszukac ten folder??przeciez ich jest tysiące w C a pozatym to podałem tylko przykład tego pliku bo podobnych w podobnych folderach mam aź 95!!!!! znalazłem chyba Folder z wpisem odpowiadajacym za otwieranie plikow exe cos takiego w pliku DAT znajdujacym sie w tym folderze było :
[Header]
ProgVersion=1.3.0.195
SyntaxVersion=1.2
DateTime=2005–08–23 20:36:38
DateTimeEx=38587,8587823611
Text=exefile: Open
TypeCode=6
DEBILZEMNIE
Dodano
24.08.2005 19:33:48
No dobrze; wydaje mi się, źe najwaźniejszą częścią pliku jest wiersz
jv16 w pliku *.dat:
DateTime=2005–08–23 20:36:39

wskazujący na datę i godzinę wykonania kopii.

Odszukaj folder, w którym powyźsza linia opisuje datę i godzinę bezpośrednio poprzedzającą wystąpienie patologicznych objawów (czyli daty ostatniego skanowania i usuwania wpisów, które było przyczyną wystąpienia błędów). Skopiuj następnie znajdujący się w nim plik *.reg i postąp tak, jak opisałem to w poprzednim poście.
Amon–Ra
Dodano
24.08.2005 19:24:09
Przy kaźdym z tych wpsiwó jest tylko otwórz za pomocą .... co i tak nie działa kazde z tych wpisów jest w osobnym folderze wszystkie maja takie same nazwy ale inny rozmiar i obok nich jest plik DAT oto przykład co jest w tym pliku :
[Header]
ProgVersion=1.3.0.195
SyntaxVersion=1.2
DateTime=2005–08–23 20:36:39
DateTimeEx=38587,8587881482
Text=piffile: Open
TypeCode=6

...nie mam pojęcia co to jest
DEBILZEMNIE
Dodano
24.08.2005 19:05:13
Moźesz spróbować, ale nie wiem, czy dasz radę zaimportować do rejestru odpowiednie wpisy. Jakie opcje dostępne są w menu kontekstowym pliku (na samej górze)?
Spróbuj moźe przekopiować dany zbiór *.reg do głównego katalogu dysku C: i uźyć polecenia reg import C:\fix.reg, gdzie fix to przykładowa nazwa pliku kopii.
Amon–Ra
Dodano
24.08.2005 18:56:52
Juz zmieniłem i co dalej??otworzyc tez sie nie chce ten plik....:/A w folderze jv16 powertools jest folder BACKUPS i tam wydaje mi sie ze są wszystkie te rejestry czy jak to sie tam nazywa usuniete moze da sie je jakos ręcznie przywrócic??
DEBILZEMNIE
Dodano
24.08.2005 17:27:19
DEBILZEMNIE:
No to klikam prawym i nie ma opcji zainstaluj.......czyli cos mam nie tak z tym czy co???

Próbowałeś juź zmienić rozszerzenie pliku rstrui.exe (powinien być w c:\windows\system32\restore\) na rstrui.com ??
Żółty
Dodano
24.08.2005 17:11:09
No to klikam prawym i nie ma opcji zainstaluj.......czyli cos mam nie tak z tym czy co???
DEBILZEMNIE
Dodano
24.08.2005 16:21:20
DEBILZEMNIE:
Jak juz zapisałem ten plik to oczywiscie tak jak kaźdy inny nie chce sie otworzyć:|:|

Przecieź tam jest napisane, nie źeby go otwierać tylko kliknąć prawym klawiszem na ściągniętym pliku i z menu kontekstowego wybrać Zainstaluj ...
Żółty
Dodano
24.08.2005 16:11:48
Jak juz zapisałem ten plik to oczywiscie tak jak kaźdy inny nie chce sie otworzyć:|:| . Wiec jak ktos ma jeszcze jakies pomysły to prosze pisac....Działaja mi tylko internet,muzyka i filmy(chodzi o programy) a wszystko inne nie chce sie otworzyć :cry: :cry: :cry:
DEBILZEMNIE
Dodano
24.08.2005 15:58:06
DEBILZEMNIE:
aha i gdzie jest ta druga metoda opisana przez bobiego bo w FAQ znalazłem tylko ta z REG. A REGi te wszystkie oczywiscie tez mi sie nie otwieraja :evil:

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq24 – punkt 1 (ten UnHookExec)
Żółty
Dodano
24.08.2005 14:14:48
Uruchomiłem kompa z płytki XP i cos tam sie robiło i robiło i nigdzie nic nie pytało czy chce dokonać naprawy.....i po tym wszystkim były tylko pytanie czy chce zainstalowac system czy zdefragmentowac dysk i jakiejs tam inne bzdety.Ja juź jestem załamany nie wiem co mam robić a i tak nie pamiętam kiedy ostatnio robiłem tą kopie :cry: :cry: :cry:
DEBILZEMNIE
Dodano
24.08.2005 13:51:37
Uruchamiasz komputer z płyty XP i po rozpoczeciu pracy instalatora na pytanie "czy chcesz dokonać naprawy systemu przy uźyciu konsoli odzyskiwania ?" potwierdzasz – bodaj klawisz "R".
Więcej szczegółów znajdziesz w archiwalnych postach – dział XP poświęcony , zwrot kluczowy konsola odzyskiwania, ew. – o ile chodzi– w pomocy systemu.
Rebe
Dodano
24.08.2005 13:33:36
A moźna wiedziec gdzie znajduje sie owa konsola odzyskiwania???Ale nawet jak ją znajde to wątpie zeby sie otworzyła bo pewnie jej tez sie nie da otworzyć :evil: ....aha i gdzie jest ta druga metoda opisana przez bobiego bo w FAQ znalazłem tylko ta z REG. A REGi te wszystkie oczywiscie tez mi sie nie otwieraja :evil:
DEBILZEMNIE
Dodano
24.08.2005 13:23:58
DEBILZEMNIE:
Jak chce przywrócic system to takźe pokazuje mi sie ten zasrany komunikat.Mam XPeka.

To moźe probuj wypózniać się nie na monitor.

Przywróć – przy pomocy konsoli odzyskiwania – kopię rejestru : http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
Rebe
Dodano
24.08.2005 13:07:51
DEBILZEMNIE
Dodano:
23.08.2005 23:53:52
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2