JV16 POWERTOOLS POMOCYYY BŁAGAM
HEY
Nie znam sie kompletnie na tym programie ale juz wiem ze go nigdy nie tkne!!!Chciałem za jego pomoca oczyscic rejestr...ale mi sie chyba nie udało i tylko pogorszyłem swoje problemy.Wykasowałem jaki plik ktory odpowiadał za otwieranie ikon programów i teraz nawet nie moge otworzyc jv16 powertools zeby zrobic BACKUPSA o ile jeszcze moge go zrobić.Błagam pomóźcie!!!!!!z góry THX
Nie znam sie kompletnie na tym programie ale juz wiem ze go nigdy nie tkne!!!Chciałem za jego pomoca oczyscic rejestr...ale mi sie chyba nie udało i tylko pogorszyłem swoje problemy.Wykasowałem jaki plik ktory odpowiadał za otwieranie ikon programów i teraz nawet nie moge otworzyc jv16 powertools zeby zrobic BACKUPSA o ile jeszcze moge go zrobić.Błagam pomóźcie!!!!!!z góry THX
Odpowiedzi: 20
Nie mam takiej opcji przy plikach .exe i źadnych innych:|:|Nie wiem czemu....
Nie chodzi mi o "Otwórz za pomocą.." tylko kliknij prawym na jakimś .exe i będziesz miał pozycje "Uruchom jako..." spróbuj tam dać Administrator lub Bieźący uźytkownik. Moźesz spróbować na pliku Windows\regedit.exe Jeśli sie uda to będziesz miał dostęp do rejestru :D a wtedy to juź z górki powinno pójść
No to pewnie chodzi co o "otwórz za pomocą" (Win XP) ale jak klikam na to to tez nie działa:|.Czekam na nagrywarke zgram wszystko co waźne na płytki i nic innego mi nie pozostanie tylko format.Ale jak ktos ma jeszcze jakies pomysły to śmiało walcie!!
Ja chciałem tylko tak na marginesie napisać źe miałem podobą sytuacje kiedy to miałem wszystkie rozszerzenia skojarzone z ACDSee 4 lub 5. Wystarczyło spróbować dać Prawy–>Uruchom jako.. i działało. Ciekawy jestem czy w tym przypadku by zadziałało :D
Ajjj nie wiem nic mi nie wychodzi z tego i nic nie działa bede musiał chyba formata zrobić bo cos jak narazie to czarno to widze zebym jakos to naprawił...a wiesz moze gdzie powinien normalnie znajdowac sie to Text=exefile: Open bo to jest chyba ten wpis co odpowiada za otwieranie .exe i moze jak go włoze w odpowiednie miejsce to cos sie naprawi moźe....
DEBILZEMNIE:Tylko gdzie ja mam odszukac ten folder??
No jak to gdzie? W folderze Backups!
W menu Widok wybierz opcję Szczegóły, podobnie zaznacz Rozmieść ikony według... > Zmodyfikowany. Posegreguj następnie wszystkie foldery wg daty modyfikacji i wybierz najnowszy (zakładam, źe po wystąpieniu problemów nie mogłeś juź uruchomić jv16, zatem najnowszy folder będzie jednocześnie wynikiem ostatniego, brzemiennego w skutkach skanowania).
Tylko gdzie ja mam odszukac ten folder??przeciez ich jest tysiące w C a pozatym to podałem tylko przykład tego pliku bo podobnych w podobnych folderach mam aź 95!!!!! znalazłem chyba Folder z wpisem odpowiadajacym za otwieranie plikow exe cos takiego w pliku DAT znajdujacym sie w tym folderze było :
[Header]
ProgVersion=1.3.0.195
SyntaxVersion=1.2
DateTime=2005–08–23 20:36:38
DateTimeEx=38587,8587823611
Text=exefile: Open
TypeCode=6
[Header]
ProgVersion=1.3.0.195
SyntaxVersion=1.2
DateTime=2005–08–23 20:36:38
DateTimeEx=38587,8587823611
Text=exefile: Open
TypeCode=6
No dobrze; wydaje mi się, źe najwaźniejszą częścią pliku jest wiersz
wskazujący na datę i godzinę wykonania kopii.
Odszukaj folder, w którym powyźsza linia opisuje datę i godzinę bezpośrednio poprzedzającą wystąpienie patologicznych objawów (czyli daty ostatniego skanowania i usuwania wpisów, które było przyczyną wystąpienia błędów). Skopiuj następnie znajdujący się w nim plik *.reg i postąp tak, jak opisałem to w poprzednim poście.
jv16 w pliku *.dat:DateTime=2005–08–23 20:36:39
wskazujący na datę i godzinę wykonania kopii.
Odszukaj folder, w którym powyźsza linia opisuje datę i godzinę bezpośrednio poprzedzającą wystąpienie patologicznych objawów (czyli daty ostatniego skanowania i usuwania wpisów, które było przyczyną wystąpienia błędów). Skopiuj następnie znajdujący się w nim plik *.reg i postąp tak, jak opisałem to w poprzednim poście.
Przy kaźdym z tych wpsiwó jest tylko otwórz za pomocą .... co i tak nie działa kazde z tych wpisów jest w osobnym folderze wszystkie maja takie same nazwy ale inny rozmiar i obok nich jest plik DAT oto przykład co jest w tym pliku :
[Header]
ProgVersion=1.3.0.195
SyntaxVersion=1.2
DateTime=2005–08–23 20:36:39
DateTimeEx=38587,8587881482
Text=piffile: Open
TypeCode=6
...nie mam pojęcia co to jest
[Header]
ProgVersion=1.3.0.195
SyntaxVersion=1.2
DateTime=2005–08–23 20:36:39
DateTimeEx=38587,8587881482
Text=piffile: Open
TypeCode=6
...nie mam pojęcia co to jest
Moźesz spróbować, ale nie wiem, czy dasz radę zaimportować do rejestru odpowiednie wpisy. Jakie opcje dostępne są w menu kontekstowym pliku (na samej górze)?
Spróbuj moźe przekopiować dany zbiór *.reg do głównego katalogu dysku C: i uźyć polecenia reg import C:\fix.reg, gdzie fix to przykładowa nazwa pliku kopii.
Spróbuj moźe przekopiować dany zbiór *.reg do głównego katalogu dysku C: i uźyć polecenia reg import C:\fix.reg, gdzie fix to przykładowa nazwa pliku kopii.
Juz zmieniłem i co dalej??otworzyc tez sie nie chce ten plik....:/A w folderze jv16 powertools jest folder BACKUPS i tam wydaje mi sie ze są wszystkie te rejestry czy jak to sie tam nazywa usuniete moze da sie je jakos ręcznie przywrócic??
DEBILZEMNIE:No to klikam prawym i nie ma opcji zainstaluj.......czyli cos mam nie tak z tym czy co???
Próbowałeś juź zmienić rozszerzenie pliku rstrui.exe (powinien być w c:\windows\system32\restore\) na rstrui.com ??
No to klikam prawym i nie ma opcji zainstaluj.......czyli cos mam nie tak z tym czy co???
DEBILZEMNIE:Jak juz zapisałem ten plik to oczywiscie tak jak kaźdy inny nie chce sie otworzyć:|:|
Przecieź tam jest napisane, nie źeby go otwierać tylko kliknąć prawym klawiszem na ściągniętym pliku i z menu kontekstowego wybrać Zainstaluj ...
Jak juz zapisałem ten plik to oczywiscie tak jak kaźdy inny nie chce sie otworzyć:|:| . Wiec jak ktos ma jeszcze jakies pomysły to prosze pisac....Działaja mi tylko internet,muzyka i filmy(chodzi o programy) a wszystko inne nie chce sie otworzyć :cry: :cry: :cry:
DEBILZEMNIE:aha i gdzie jest ta druga metoda opisana przez bobiego bo w FAQ znalazłem tylko ta z REG. A REGi te wszystkie oczywiscie tez mi sie nie otwieraja :evil:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq24 – punkt 1 (ten UnHookExec)
Uruchomiłem kompa z płytki XP i cos tam sie robiło i robiło i nigdzie nic nie pytało czy chce dokonać naprawy.....i po tym wszystkim były tylko pytanie czy chce zainstalowac system czy zdefragmentowac dysk i jakiejs tam inne bzdety.Ja juź jestem załamany nie wiem co mam robić a i tak nie pamiętam kiedy ostatnio robiłem tą kopie :cry: :cry: :cry:
Uruchamiasz komputer z płyty XP i po rozpoczeciu pracy instalatora na pytanie "czy chcesz dokonać naprawy systemu przy uźyciu konsoli odzyskiwania ?" potwierdzasz – bodaj klawisz "R".
Więcej szczegółów znajdziesz w archiwalnych postach – dział XP poświęcony , zwrot kluczowy konsola odzyskiwania, ew. – o ile chodzi– w pomocy systemu.
Więcej szczegółów znajdziesz w archiwalnych postach – dział XP poświęcony , zwrot kluczowy konsola odzyskiwania, ew. – o ile chodzi– w pomocy systemu.
A moźna wiedziec gdzie znajduje sie owa konsola odzyskiwania???Ale nawet jak ją znajde to wątpie zeby sie otworzyła bo pewnie jej tez sie nie da otworzyć :evil: ....aha i gdzie jest ta druga metoda opisana przez bobiego bo w FAQ znalazłem tylko ta z REG. A REGi te wszystkie oczywiscie tez mi sie nie otwieraja :evil:
DEBILZEMNIE:Jak chce przywrócic system to takźe pokazuje mi sie ten zasrany komunikat.Mam XPeka.
To moźe probuj wypózniać się nie na monitor.
Przywróć – przy pomocy konsoli odzyskiwania – kopię rejestru : http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545