JPEG
Przy sciaganiu zdjec,zamiast JPEG(jpg) sciaga mi Bitmap(bmp). Co trzeba przestawic?
Mile widziany e–mail gresiek@tlen.pl
z gory dzieki
Mile widziany e–mail gresiek@tlen.pl
z gory dzieki
Odpowiedzi: 20
Anonymous:mam to samo co "grzesiek" jak chce coś zapisać jakiś obrazek to tylko moge wybrać BMP a niema moźliwośći JPEGA ?help
Tia – http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=13744
mam to samo co "grzesiek" jak chce coś zapisać jakiś obrazek to tylko moge wybrać BMP a niema moźliwośći JPEGA ?help
acha ,jesli chodzi o "jave" to no problem.wszystko gra.
PA :lol:
PA :lol:
Dzieki za rady.Ale jak zwykle dochodzi sie samemu do wszystkiego.Jesli ktos, mial by takie cosik,jak ja;
nalezy wyzucic "internet explorer" i walnac sobie operetke,lub ewentualnie modzilleczke .problem prysnol.
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH :lol:
nalezy wyzucic "internet explorer" i walnac sobie operetke,lub ewentualnie modzilleczke .problem prysnol.
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH :lol:
gresiek mów gdzie mieszkasz i kiedy (dokładnie co do sekundy) będziessz wyrzucał, ja sobie złapię :mrgreen:
Uwazaj, bo mozesz trafic w jakiegos informatyka tworzacego strony z jpg'ami sciagajacymi sie jako bitmapy... :lol:
w kazdym badz razie dzieki wszystkim :lol:
nic nie pomaga chyba wyzuce komputer przez balkon co wy na to? :P
Stallion:jak nie Windoza to co ?
UNIX–like sytem :D
to o to chodzi :) pingwinku :D
hmmm
sprawdz czy czasem po nagraniu takiej bitmapy nie robi sie z niej cos w stylu *.bmp.vbs albo *.bmp.exe
wszyscy wiedza o co chodzi :)
Witaj Unix – Linux i WIndoza da się to porównać..?
bitmapa co piszesz tak ale moźna gimpem obrazbiać zdięcia – fajnie wychodzą.. pozdrawiam. pingwinowatych..!
Windozy teź musze uzywać !!
jak nie Windoza to co ?
hmmm
sprawdz czy czasem po nagraniu takiej bitmapy nie robi sie z niej cos w stylu *.bmp.vbs albo *.bmp.exe
hmmm
Obrazek bmp ma zazwyczja kilka MG a jpg
kilkanaście do kilkadziesiąt (czasami więcej) kb
To np 4 mg zdięcie (bmp) sciągasz z netu i co w drodze nastapi kompresja do (jpg) jaka przeglądarka to robi?
Uzywam ich kilka i jeszcze nie spotkałem tej funkcji..
A to co piszesz to maz nakopane w przegladarce. i ona ci ściągnie plik bmp i zapisze jak jpg (błędnie) czy zapisze błędnie rozszerzenie ale nie zmieni formatu pliku
Panowie podstawy co to jest rozszerzenie pliku
co to jest format pliku..!!bmp jest formatem graficznym
plikowi bmp. moźna ndać np rozszerzenie .txt (przykładowo.. czy odwrotnie..
I to co wy tu wyźej napisali to se neda.!!
Pozdrawiam..!!
kilkanaście do kilkadziesiąt (czasami więcej) kb
To np 4 mg zdięcie (bmp) sciągasz z netu i co w drodze nastapi kompresja do (jpg) jaka przeglądarka to robi?
Uzywam ich kilka i jeszcze nie spotkałem tej funkcji..
A to co piszesz to maz nakopane w przegladarce. i ona ci ściągnie plik bmp i zapisze jak jpg (błędnie) czy zapisze błędnie rozszerzenie ale nie zmieni formatu pliku
Panowie podstawy co to jest rozszerzenie pliku
co to jest format pliku..!!bmp jest formatem graficznym
plikowi bmp. moźna ndać np rozszerzenie .txt (przykładowo.. czy odwrotnie..
I to co wy tu wyźej napisali to se neda.!!
Pozdrawiam..!!
Niestety nie ma konkretow.szkoda
niestety
wyczysc pamięc podreczną cache przeglądarki i sproboj pobrac zdjęcie na nowo. powinno pomóc.
Wszystkim dzieki.
Ale ,wlasnie chodzi o to ze nie mam wyjscia przy "SAVE" tylko (bmp.) i koniec .Choc zdjecie jest w (jpg.) zrobilo mi sie to dwa dni temu .przedtem bylo normalnie. O tym ze moge zmienic format to wiem , ale jesli chce oryginalna nazwe i format od razu przy pobieraniu, to ....d...zbita.W kazdym razie dzieki za checi.
Ale ,wlasnie chodzi o to ze nie mam wyjscia przy "SAVE" tylko (bmp.) i koniec .Choc zdjecie jest w (jpg.) zrobilo mi sie to dwa dni temu .przedtem bylo normalnie. O tym ze moge zmienic format to wiem , ale jesli chce oryginalna nazwe i format od razu przy pobieraniu, to ....d...zbita.W kazdym razie dzieki za checi.
to taki błąd IE, wiem o co ci chodzi. występuje zawsze gdy jpeg nie doczyta się do końca (a zdarza się to czasem). jedyne wyjście to załadować obrazek od nowa (F5, Reload), do skutku. gdy wczyta się cały, wtedy zapiszesz spokojnie do jpeg
Ha! a co w przypadku gdy obraz jest w formacie jpg (jak wykazuje we właściwościach zawartych na stronie) a w momencie zapisu moźliwy jest tylko format bmp?
Sam tak mam od czasu do czasu. Co za licho...
Sam tak mam od czasu do czasu. Co za licho...
@godunow!!
Jest tak jak piszesz.Fakt jest faktem,ze format moźna zmienić
Pozdr Munder
Jest tak jak piszesz.Fakt jest faktem,ze format moźna zmienić
Pozdr Munder
Munder:@gresiek !!!
Kaźde zdjęcie ściągnięte z sieci(i nie tylko) moźesz zapisać w takim formacie jak chcesz.Przy opcji "Save as.." rozwiń rozszerzenie i tam z listy wybierz interesujący cię format zdjęcia.Potem klik na "Save" i ...zrobione.
Pozdr.Munder
Save as to nagraj jako
ale pane tak se neda jak se pan piese
moźesz zmienić nazwe zdięcia ale nigdy formatu(jpg,bmp) trza to robić jakims programem naprzykład jakimś Photo
Pozdrawiam..!!
@gresiek !!!
Kaźde zdjęcie ściągnięte z sieci(i nie tylko) moźesz zapisać w takim formacie jak chcesz.Przy opcji "Save as.." rozwiń rozszerzenie i tam z listy wybierz interesujący cię format zdjęcia.Potem klik na "Save" i ...zrobione.
Pozdr.Munder
Pozdr.Munder