jpeg – czy da się..??
Czy jest moźliwe kopiowanie tekstu z jpeg'ów tak jak np. w pdf i edytować go w wordzie?? Np. robie zdjęcia ksiąźki cyfrówką i chce ten tekst potem jakoś przerobić – to taka alternatywa dla "nie posiadaczy" :D skanera.
Odpowiedzi: 6
To apropo zmniejszania zdjec wrzuce swoje 3 grosze :D
Mozna to zrobic tez w photoshopie poprzez nagranie sobie "akcji" /mozna potem nawet umiescic ja w "wyslij do" i sie samo robi :)
Mozna tez dzieki temu przeprowadzic masoa korekcje /np. autochanel" itp.
Mozna to zrobic tez w photoshopie poprzez nagranie sobie "akcji" /mozna potem nawet umiescic ja w "wyslij do" i sie samo robi :)
Mozna tez dzieki temu przeprowadzic masoa korekcje /np. autochanel" itp.
Prosze bardzo :)
Równieź uźyłem tego narzędzia z Office'a Dziękuje Metal.Oszczedziłeś mi duźo roboty...i czasu :wink:
IrfanView, XnViev z darmowych
A osobiscie do tego uzywam Microsoft Office Picture Manager z pakietu Office 2003idealnie sie do tego nadaje :wink:
A osobiscie do tego uzywam Microsoft Office Picture Manager z pakietu Office 2003idealnie sie do tego nadaje :wink:
A ja poszukuje programu do "masowego" zmniejszania zdjec.Np mam 30 zdjęć w folderze o rozmiarach 2048x1536 pxi chciałbym je wszystkie zmniejszyć do rozmiaru np. 250x150px.Oczywiście mógłbym to zrobić ręcznie GIMP–em, ale mam tych zdjęć napawdę duźo.Znacie taki program?
Jesli jakosc tych zdjec jest dosc dobra to mozesz sprobrowac przy pomocy jakiegos programu OCR do rozpoznawania tekstu.
Strona 1 / 1