Języki programowania :)

Mam pytanie jakie znacie języki programowania i w jakim stopniu.

––––

Php – bardzo dobrze
Html – bardzo dobrze
C++ – znam podstawy
Visual C++ – znam podstawy
Java/Java Script – średnio
Język Polski – wystarczająco

Odpowiedzi: 20

(Posta kieruję do pierwszych części tego tematu)

Heh, rzadko wpadam na to forum, ale takiego tematu nie mogłem przeoczyć... Jak wy się pięknie kłócicie :D... co do 'statytyk' Pana Prowadzącego, to chciałbym zauwazyć, źe nie wiem czego się czepiacie... Ja znam na poziomie podstawowym ansiC oraz C++, dosyć dobrze (na moje potrzeby wystarczająco) znam Pascala, oraz jego odmianę Object Pascal (Delphi), znam trochę PHP (skrypty a'la systemy newsow, portalowe, etc.) – czyli równieź twarde podstawy HTML uczę się assemblera (narazie walka z moimi chęciami :D )... i szczerze mówiąc, nie ma języka, o którym mógłbym powiedzieć, źe znam 'bardzo dobrze'... bo jak kilka osób zauwaźyło – wszystko się rozwija i nigdy nie nadejdzie czas, w którym nie zajrzę do manuala ani raz... Mam nadzieję, źe mój post odbierzecie w miarę 'spokojnie', nie chciałem nikogo obrazić, o co (jak zauwaźyłem) bardo łatwo...
Theriel
Dodano
28.12.2003 17:06:42
Jeju, to ja chyba zaczne się bawić w to php, nie powinno być bardziej skomplikowane niź treść zadania facetki od polaja :lol:

A tak nawiasem:kto z was się bawi/bawił w robienie skryptuf dosowych? dla mnie odpręźające zajęcie :)
Lezio111
Dodano
28.12.2003 10:33:15
FATman, skąś ty wziął taką nazwę trójperandowy? :–)

foreach nie uźywam, zbyt dla mnie skomplikowane :mrgreen:
Anonymous
Dodano
28.12.2003 01:21:52
Kaźdy ma swoje metody, ja mówię jak ja sie staram nauczyć :wink:

Co do innych postów – pozostawie bez komentarza.
Pawek
Dodano
28.12.2003 00:00:50
Kuba:

Operator trójperandowy to chyba === (porównuje nie tylko zminna al i jej rodzaj).

Radze czasami zaglondac do manulala :]

http://pl.php.net/manual/pl/control–structures.foreach.php

Ktos mi własnie popsuł cała zabawe, ale sie nie gniewam powienienem poszperac w pamięci i wywalci cos lepszego :].
FAtman
Dodano
27.12.2003 22:45:56

inkrementacja to ++, dekrementacj –– (czyli odejmowanie i dodawanie o jeden)

Operator trójperandowy to chyba === (porównuje nie tylko zminna al i jej rodzaj).

Klas nie stosuje, bazy danych tak.

A po za tym popsułem "naszemu mistrzowi" przyjemnosc wyjasniania :–) (ja jestem początkujący, więc mistrz powinien dostać jakieś trudniejsze zadania! ("np napisz wyrazenie regularne e–miala", chociaz to i tak dla osoby ktora siedzi w php nie jest trudne. :–)))
?>
Anonymous
Dodano
27.12.2003 22:31:28

Ciekawe, ale jak nasz mistrzu tak się chwali to moźe powie mi coś o wyraźeniach regularnych. Albo o takim fajnym wyraźeniu warunkowym jak trójperandowy operator warunkowy, albo jeszcze lepiej wyjaśnij mi róźnice między dekrementacja a inkrementacją to wtedy będziesz mógł mówić na siebie początkujący. Nie wspomnę o klasach i o bazach danych umiejętności pisania szybkiego bezpiecznego kodu itp.

Delphi – jako tako /* http://republika.pl/ed25601/ */
PHP – nawet nawet // Zobaczcie sobie na mojego artworka php go drukuje albo na
# http://metalslug.hitnews.pl
HTML – znam, ale nie pisze w nim uźywam frontpage xp , Macromedia Dreamweaver MX.
C++ – przymierzam się.
Asp net – moźe kiedys ?

Polski – hmm ja nie mówić po polsku :]
Japonśki – dopiero katakana, ale juź niedługo hiragane.
Francuski – miałem w szkole 2 lata, ale nic nie kumam z tego p.o.j.e.b.a.n.e.g.o języka .
Niemiecki – prawie ze od dziecka "Rauchen kann tutlich sain :]"
Angielski – dopiero 2 rok "Software its like sex beter when is free"
%>
FAtman
Dodano
27.12.2003 22:08:32
Pytałem jak wstawić na stronę, źeby grało w tle, a nie jak uruchomić w IE.
Zresztą to było pytanie do damipl.
krecik
Dodano
27.12.2003 14:17:41
prosto :D

Start–uruchom–cmd

cd \r cd program filesinternet exploler
start ie.exe nazwaliku.roz

:)
Lezio111
Dodano
27.12.2003 14:05:51
Prosty teścik dla damipl: jakim poleceniem wstawić na stronę plik xm (muzyka), źeby odtwarzał się bez przerwy?
krecik
Dodano
27.12.2003 12:39:12
A ja zaczołem od ksiąźki. JAkoś z serwisów nie umiałem zrozumieć :) . Potem experymenty w pajączku, FrontPage, Dreamveaver kiedyś :) . Z C++ teź zaczołem od księgi :)
Lezio111
Dodano
27.12.2003 10:24:14
nie całkiem się z tobą zgadzam Pawek. Ja HTMLa nauczyłem się nie kupując źadnej ksiąźki. Zaczynałem z Pajączkiem, gdzie moźna łatwo się tego nauczyć. Puźniej sam eksperymentowałem we FrontPage jaki tag za co odpowiada.
Anonymous
Dodano
27.12.2003 10:07:13
Sorry pawek , ale ty mnie coraz bardziej wkurzasz
kim ty jesteś co ?? za kogo ty sie masz?
L..i..S..e..K
Dodano
27.12.2003 00:55:51
Jak chcesz sie nauczyć HTML'a, anie budowac stronki przepełnione nieznanym CI kodem, to zacznij czytać oo tym ksiaźki a nie przeglądąc strony... :P
Pawek
Dodano
27.12.2003 00:05:00
PgX:
www.webhelp.pl – o HTML'u

Dzieki , PgX :D

Mam pytanie czy tylko jest jedna strona o HTML ??
Nie znacie więcej :?:

:arrow: Z góry DZIĘKUJE
L..i..S..e..K
Dodano
26.12.2003 23:51:04
A ja sie go dopiero ucze mimo, źe juz mam na koncie pare stronek i własne forum (ale to php) :P
Pawek
Dodano
26.12.2003 21:46:51
No dobra, ale jak wszyscy się chwalili, źe znają HTMLa teź chciałem się pochwalić!!! :–)
Anonymous
Dodano
26.12.2003 21:06:37
Kuba PHP gosu jest :D
A jeśli chodzi o tłumaczenie dosłowne "język programowania" to HTML nie jest takim typowym jak np. C/C++, VBS czy Java. :)
Lezio111
Dodano
26.12.2003 20:07:53
he he, troche sie posmialem jak ten topik czytalem :–)

damipl: w pliku config.php jest zapisna tylko nazwa uzytkownika, haslo, host i nazwa bazy danych. Z oczywistych powodów nie da sie tego zobaczyc korzystajac z przegladarki.

Ale jest pewnie "ale". Nawet jakbyś znał te dane nic by ci to nie dało, nie dostałbyś się do bazy danych i z twojej "calej wladzy na forum" byly by nici. Pomyśl czemu!

Wracając do tematu:
znam HTMLa ((od tego zaczynałem :–)), ale i tak robie wszystkie strony w FrontPage) i oczywiście na poziomie podstawowym znam php (w końcu jakoś musiałem napisać CentrumXP.pl :–)).
Anonymous
Dodano
26.12.2003 19:35:25
www.webhelp.pl – o HTML'u
PgX
Dodano
26.12.2003 18:52:26
damipl
Dodano:
21.12.2003 20:42:02
Komentarzy:
20