Języki programowania :)
Mam pytanie jakie znacie języki programowania i w jakim stopniu.
––––
Php – bardzo dobrze
Html – bardzo dobrze
C++ – znam podstawy
Visual C++ – znam podstawy
Java/Java Script – średnio
Język Polski – wystarczająco
––––
Php – bardzo dobrze
Html – bardzo dobrze
C++ – znam podstawy
Visual C++ – znam podstawy
Java/Java Script – średnio
Język Polski – wystarczająco
Odpowiedzi: 20
(Posta kieruję do pierwszych części tego tematu)
Heh, rzadko wpadam na to forum, ale takiego tematu nie mogłem przeoczyć... Jak wy się pięknie kłócicie :D... co do 'statytyk' Pana Prowadzącego, to chciałbym zauwazyć, źe nie wiem czego się czepiacie... Ja znam na poziomie podstawowym ansiC oraz C++, dosyć dobrze (na moje potrzeby wystarczająco) znam Pascala, oraz jego odmianę Object Pascal (Delphi), znam trochę PHP (skrypty a'la systemy newsow, portalowe, etc.) – czyli równieź twarde podstawy HTML uczę się assemblera (narazie walka z moimi chęciami :D )... i szczerze mówiąc, nie ma języka, o którym mógłbym powiedzieć, źe znam 'bardzo dobrze'... bo jak kilka osób zauwaźyło – wszystko się rozwija i nigdy nie nadejdzie czas, w którym nie zajrzę do manuala ani raz... Mam nadzieję, źe mój post odbierzecie w miarę 'spokojnie', nie chciałem nikogo obrazić, o co (jak zauwaźyłem) bardo łatwo...
Heh, rzadko wpadam na to forum, ale takiego tematu nie mogłem przeoczyć... Jak wy się pięknie kłócicie :D... co do 'statytyk' Pana Prowadzącego, to chciałbym zauwazyć, źe nie wiem czego się czepiacie... Ja znam na poziomie podstawowym ansiC oraz C++, dosyć dobrze (na moje potrzeby wystarczająco) znam Pascala, oraz jego odmianę Object Pascal (Delphi), znam trochę PHP (skrypty a'la systemy newsow, portalowe, etc.) – czyli równieź twarde podstawy HTML uczę się assemblera (narazie walka z moimi chęciami :D )... i szczerze mówiąc, nie ma języka, o którym mógłbym powiedzieć, źe znam 'bardzo dobrze'... bo jak kilka osób zauwaźyło – wszystko się rozwija i nigdy nie nadejdzie czas, w którym nie zajrzę do manuala ani raz... Mam nadzieję, źe mój post odbierzecie w miarę 'spokojnie', nie chciałem nikogo obrazić, o co (jak zauwaźyłem) bardo łatwo...
Jeju, to ja chyba zaczne się bawić w to php, nie powinno być bardziej skomplikowane niź treść zadania facetki od polaja :lol:
A tak nawiasem:kto z was się bawi/bawił w robienie skryptuf dosowych? dla mnie odpręźające zajęcie :)
A tak nawiasem:kto z was się bawi/bawił w robienie skryptuf dosowych? dla mnie odpręźające zajęcie :)
FATman, skąś ty wziął taką nazwę trójperandowy? :–)
foreach nie uźywam, zbyt dla mnie skomplikowane :mrgreen:
foreach nie uźywam, zbyt dla mnie skomplikowane :mrgreen:
Kaźdy ma swoje metody, ja mówię jak ja sie staram nauczyć :wink:
Co do innych postów – pozostawie bez komentarza.
Co do innych postów – pozostawie bez komentarza.
Kuba:
Operator trójperandowy to chyba === (porównuje nie tylko zminna al i jej rodzaj).
Radze czasami zaglondac do manulala :]
http://pl.php.net/manual/pl/control–structures.foreach.php
Ktos mi własnie popsuł cała zabawe, ale sie nie gniewam powienienem poszperac w pamięci i wywalci cos lepszego :].
inkrementacja to ++, dekrementacj –– (czyli odejmowanie i dodawanie o jeden)
Operator trójperandowy to chyba === (porównuje nie tylko zminna al i jej rodzaj).
Klas nie stosuje, bazy danych tak.
A po za tym popsułem "naszemu mistrzowi" przyjemnosc wyjasniania :–) (ja jestem początkujący, więc mistrz powinien dostać jakieś trudniejsze zadania! ("np napisz wyrazenie regularne e–miala", chociaz to i tak dla osoby ktora siedzi w php nie jest trudne. :–)))
?>
Ciekawe, ale jak nasz mistrzu tak się chwali to moźe powie mi coś o wyraźeniach regularnych. Albo o takim fajnym wyraźeniu warunkowym jak trójperandowy operator warunkowy, albo jeszcze lepiej wyjaśnij mi róźnice między dekrementacja a inkrementacją to wtedy będziesz mógł mówić na siebie początkujący. Nie wspomnę o klasach i o bazach danych umiejętności pisania szybkiego bezpiecznego kodu itp.
Delphi – jako tako /* http://republika.pl/ed25601/ */
PHP – nawet nawet // Zobaczcie sobie na mojego artworka php go drukuje albo na
# http://metalslug.hitnews.pl
HTML – znam, ale nie pisze w nim uźywam frontpage xp , Macromedia Dreamweaver MX.
C++ – przymierzam się.
Asp net – moźe kiedys ?
Polski – hmm ja nie mówić po polsku :]
Japonśki – dopiero katakana, ale juź niedługo hiragane.
Francuski – miałem w szkole 2 lata, ale nic nie kumam z tego p.o.j.e.b.a.n.e.g.o języka .
Niemiecki – prawie ze od dziecka "Rauchen kann tutlich sain :]"
Angielski – dopiero 2 rok "Software its like sex beter when is free"
%>
Pytałem jak wstawić na stronę, źeby grało w tle, a nie jak uruchomić w IE.
Zresztą to było pytanie do damipl.
Zresztą to było pytanie do damipl.
prosto :D
Start–uruchom–cmd
cd \r cd program filesinternet exploler
start ie.exe nazwaliku.roz
:)
Start–uruchom–cmd
cd \r cd program filesinternet exploler
start ie.exe nazwaliku.roz
:)
Prosty teścik dla damipl: jakim poleceniem wstawić na stronę plik xm (muzyka), źeby odtwarzał się bez przerwy?
A ja zaczołem od ksiąźki. JAkoś z serwisów nie umiałem zrozumieć :) . Potem experymenty w pajączku, FrontPage, Dreamveaver kiedyś :) . Z C++ teź zaczołem od księgi :)
nie całkiem się z tobą zgadzam Pawek. Ja HTMLa nauczyłem się nie kupując źadnej ksiąźki. Zaczynałem z Pajączkiem, gdzie moźna łatwo się tego nauczyć. Puźniej sam eksperymentowałem we FrontPage jaki tag za co odpowiada.
Sorry pawek , ale ty mnie coraz bardziej wkurzasz
kim ty jesteś co ?? za kogo ty sie masz?
kim ty jesteś co ?? za kogo ty sie masz?
Jak chcesz sie nauczyć HTML'a, anie budowac stronki przepełnione nieznanym CI kodem, to zacznij czytać oo tym ksiaźki a nie przeglądąc strony... :P
PgX:www.webhelp.pl – o HTML'u
Dzieki , PgX :D
Mam pytanie czy tylko jest jedna strona o HTML ??
Nie znacie więcej :?:
:arrow: Z góry DZIĘKUJE
A ja sie go dopiero ucze mimo, źe juz mam na koncie pare stronek i własne forum (ale to php) :P
No dobra, ale jak wszyscy się chwalili, źe znają HTMLa teź chciałem się pochwalić!!! :–)
Kuba PHP gosu jest :D
A jeśli chodzi o tłumaczenie dosłowne "język programowania" to HTML nie jest takim typowym jak np. C/C++, VBS czy Java. :)
A jeśli chodzi o tłumaczenie dosłowne "język programowania" to HTML nie jest takim typowym jak np. C/C++, VBS czy Java. :)
he he, troche sie posmialem jak ten topik czytalem :–)
damipl: w pliku config.php jest zapisna tylko nazwa uzytkownika, haslo, host i nazwa bazy danych. Z oczywistych powodów nie da sie tego zobaczyc korzystajac z przegladarki.
Ale jest pewnie "ale". Nawet jakbyś znał te dane nic by ci to nie dało, nie dostałbyś się do bazy danych i z twojej "calej wladzy na forum" byly by nici. Pomyśl czemu!
Wracając do tematu:
znam HTMLa ((od tego zaczynałem :–)), ale i tak robie wszystkie strony w FrontPage) i oczywiście na poziomie podstawowym znam php (w końcu jakoś musiałem napisać CentrumXP.pl :–)).
damipl: w pliku config.php jest zapisna tylko nazwa uzytkownika, haslo, host i nazwa bazy danych. Z oczywistych powodów nie da sie tego zobaczyc korzystajac z przegladarki.
Ale jest pewnie "ale". Nawet jakbyś znał te dane nic by ci to nie dało, nie dostałbyś się do bazy danych i z twojej "calej wladzy na forum" byly by nici. Pomyśl czemu!
Wracając do tematu:
znam HTMLa ((od tego zaczynałem :–)), ale i tak robie wszystkie strony w FrontPage) i oczywiście na poziomie podstawowym znam php (w końcu jakoś musiałem napisać CentrumXP.pl :–)).
www.webhelp.pl – o HTML'u