Jestem troszke zdenerwowany, dlatego prosze o pomoc.
Witam
Dwa komputery polaczone w prosta siec domowa.Pingowanie: wszystko OK, Gry w sieci: OK.
Komputer nr 1 jest bramą internetową.Komputer nr 2 moźe wejsc bez przeszkod i korzystac z zasobow komputera nr 1. Jednak komputer nr 1 nie moze tego zrobic na komputerze numer 2.
Komputer nr 2 posiada tylko GG.
Komputer nr 2 nazywa sie MIKI
Komunikat: \MIKI odmowa dostepu. Skontaktuj sie z administratorem.
Firewall Kerio znajduje sie na komputerze nr 1 (nie wiem co ustawic).
Wiem w czym tkwi przyczyna, ale nie moge zlokalizowac, gdzie mozna to zmienic.Prosze o pomoc.Pozdrawiam.
Dwa komputery polaczone w prosta siec domowa.Pingowanie: wszystko OK, Gry w sieci: OK.
Komputer nr 1 jest bramą internetową.Komputer nr 2 moźe wejsc bez przeszkod i korzystac z zasobow komputera nr 1. Jednak komputer nr 1 nie moze tego zrobic na komputerze numer 2.
Komputer nr 2 posiada tylko GG.
Komputer nr 2 nazywa sie MIKI
Komunikat: \MIKI odmowa dostepu. Skontaktuj sie z administratorem.
Firewall Kerio znajduje sie na komputerze nr 1 (nie wiem co ustawic).
Wiem w czym tkwi przyczyna, ale nie moge zlokalizowac, gdzie mozna to zmienic.Prosze o pomoc.Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 2
Zmien firewalla na Zone Alarm najnowszy;
Kerio sie nie nadaje do takich rzeczy, bo ciagle trzeba ustawiac stardardowe dane about 2 computer
Takze zone alarm i bedzie gralo :) ja tam mialem i pomoglo, zone alarm jest lepszy, mimo ze ang ver :)
Kerio sie nie nadaje do takich rzeczy, bo ciagle trzeba ustawiac stardardowe dane about 2 computer
Takze zone alarm i bedzie gralo :) ja tam mialem i pomoglo, zone alarm jest lepszy, mimo ze ang ver :)
A systemy na tych komputerach to ...
Udostepnianie plikow i drukarek na MIKI zalaczone/zainstalowane ?
Przyklejony temat – wejdz, przeczytaj i porownaj. Czy ustawienia, protokoly, NetBios podobne, takie same, itd.
Udostepnianie plikow i drukarek na MIKI zalaczone/zainstalowane ?
Przyklejony temat – wejdz, przeczytaj i porownaj. Czy ustawienia, protokoly, NetBios podobne, takie same, itd.
Strona 1 / 1