Jescze jednen problem z 2 systemami
Chodzi o to ze wszyscy pisza ze systemy xp i w98 trzeba instalowac na osobnych partycjach,a mi chodzi o to czy mozna to zrobic na innych dyskach z FAT32.
Aha jeszcze jedno: mam aktualnie winxp i pusty drugi dysk 2 GB czy moge zainstalowac na nim win98 i jak to zrobic zeby miec wybor przed ladowaniem systemow ? Co bedzie jesli wuciagne ten dysk z win 98 ??? I co to jest ta konsola naprawcza :)
[/img]
Aha jeszcze jedno: mam aktualnie winxp i pusty drugi dysk 2 GB czy moge zainstalowac na nim win98 i jak to zrobic zeby miec wybor przed ladowaniem systemow ? Co bedzie jesli wuciagne ten dysk z win 98 ??? I co to jest ta konsola naprawcza :)
[/img]
Odpowiedzi: 3
Powiem krótko i na temat. :lol: Chcesz miec dwa systemy na dysku z tym ze jeden na wyjmowalnym?! Wiec nic prostszego jak zainstalowac najpierw Windowsa np. 98 SE (jest najmniejszym bledem Gatesa) na dysku ktory wyjmujesz a pozniej wystartowac z cd–romu z Windowsem XP i zainstalowac go na dysku c:. Polecam najpierw odpalic instalke pod Win 98 i wybrac nowa instalacje i mozliwosc wyboru litery dysku podczas instalacji na ktorym ma byc Win XP i nie zapomniec o wlaczeniu opcji kopiowania wszystkich plikow instalacyjnych na dysk poniewaz podczas instalacji z plyty zazwyczaj sa problemy z plikami poniewaz na biede XP pomija jakies 300 plikow i masz problemy z bibliotekami itd. Wszystko sie zainstaluje i menu startowe sie samo pokaze w ktorym wybierzesz Windowsa. :roll:
Wiec mysle ze nie bedziesz mial problemu. Jezeli wywali ci jakis niebieski ekranik podczas instalacji sprawdz czy pamiec jest sprawna i nie ma jakiegos bledu. Jezeli nie masz mozliwosci zresetujesz kompa i wszystko idzie dalej ale po zainstalowaniu Win XP bedie wariowal i czasami sam sie resetnie lub nie zaladuje. Powodzenia :shock:
Wiec mysle ze nie bedziesz mial problemu. Jezeli wywali ci jakis niebieski ekranik podczas instalacji sprawdz czy pamiec jest sprawna i nie ma jakiegos bledu. Jezeli nie masz mozliwosci zresetujesz kompa i wszystko idzie dalej ale po zainstalowaniu Win XP bedie wariowal i czasami sam sie resetnie lub nie zaladuje. Powodzenia :shock:
znajdz BootMagica poczytaj o nim jak go zgrac zeby widzial systemy – wiem ze to mozna zrobic ale sam jeszcze nie robilem
Jasne, źe moźesz poprostu instalujesz a podczas uruchamiania masz dostęp do menu wybierania systemu i tylko wybierasz co chcesz i po kłopocie.
A co do wyjęcia dysku tto poprostu nie będziesz mógł uruchomić win 98 :)
A co do wyjęcia dysku tto poprostu nie będziesz mógł uruchomić win 98 :)
Strona 1 / 1