Jedna karta, dwa połączenia
No właśnie, mam jedną kartę sieciową i skonfigurowane przez nią połączenie z internetem.
Czy istnieje jakaś moźliwość skonfigurowania drugiego połączenia przez tę samą kartę, tak by nie utracić tej pierwszej konfiguracji?
Chyba trochę zakręciłem, ale mam nadzieję, źe wiecie o co mi chodzi. :)
Pozdrawiam
Czy istnieje jakaś moźliwość skonfigurowania drugiego połączenia przez tę samą kartę, tak by nie utracić tej pierwszej konfiguracji?
Chyba trochę zakręciłem, ale mam nadzieję, źe wiecie o co mi chodzi. :)
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
EL ZAQRKA:Ewentualnie napisz, to na forum Jamy w dziale OT umieszcze dla Ciebie posta ze zrzutem tej zakladki.
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=11906
Pozdrawiam
Tak ma byc, ale nie klikaj juz na Zaawansowane. Po odpaleniu samych wlasciwosci pojawia sie okno w ktorym ustawiasz swoj adres IP oraz maske i DNS. Na dole oczywiscie jest klawisz Zaawansowane, ale spojrz do gory – jestes w zakladce Ogolne a obok jest zakladka Konfiguracja alternatywna. Szkoda ze tutaj nie mozna dodawac zalacznikow, bo zrobilbym zrzut zebys zobaczyl. Ewentualnie napisz, to na forum Jamy w dziale OT umieszcze dla Ciebie posta ze zrzutem tej zakladki.Gagman:Wybieram Protokół internetowy (TCP/IP)>Właściwości>Zaawansowane
Przykro mi bardzo EL ZAQRKA, ale tej zakładki naprawdę nie ma. No chyba, źe ja źle widzę:
Wybieram Protokół internetowy (TCP/IP)>Właściwości>Zaawansowane
tu mam następujące zakładki:
1) Ustawienia protokołu IP
– adresy IP (dodaj/edytuj/usuń)
– bramy domyślne (dodaj/edytuj/usuń)
– metryka automatyczna
2) DNS
3) WINS
4) Opcje
Hmmm, co jest nie tak?
– metryka automatyczna
2) DNS
3) WINS
4) Opcje
Hmmm, co jest nie tak?
Przykro mi bardzo EL ZAQRKA, ale tej zakładki naprawdę nie ma. No chyba, źe ja źle widzę:
– metryka automatyczna
2) DNS
3) WINS
4) Opcje
Hmmm, co jest nie tak?
– metryka automatyczna
2) DNS
3) WINS
4) Opcje
Hmmm, co jest nie tak?
Jak to nie ma ? Tam gdzie wpisujesz albo adres IP albo zaznaczasz automat. Spojrz do gory – jest wlasnie ta zakladka.Gagman:Ale tej zakładki "konfiguracja alternatywna" nie ma.
Chodzi o WinXP Pro.
Ale tej zakładki "konfiguracja alternatywna" nie ma.
Za to do poszczególnych składników bieźącej konfiguracji mogę dodać kolejne adresy IP, maski podsieci, bramy, DNS...
Tylko jak to będzie działało, skoro nie ma czegoś takiego jak ustawienia domyślne (czy chociaź podziału na config I, configII)?
Nie bardzo wiem co mam z tym zrobić.
Będę musiał pokombinować.
Dzięki za podpowiedź.
Ale tej zakładki "konfiguracja alternatywna" nie ma.
Za to do poszczególnych składników bieźącej konfiguracji mogę dodać kolejne adresy IP, maski podsieci, bramy, DNS...
Tylko jak to będzie działało, skoro nie ma czegoś takiego jak ustawienia domyślne (czy chociaź podziału na config I, configII)?
Nie bardzo wiem co mam z tym zrobić.
Będę musiał pokombinować.
Dzięki za podpowiedź.
Jezeli nie jest to w98, to wpisujesz "dodatkowe" ustawienia we wlasciwosciach protokolu TCP/IP. Jest tam zakladka – Konfiguracja alternatywna.
Strona 1 / 1