Jeden skrot – dwa programy
Czy jest taka mozliwosc, aby jeden skrot na pulpicie, uruchamial dwa programy. A jesli tak, to jak to zrobic?
Odpowiedzi: 8
Niestety nie dziala, :( /s jest brane jako czesc nazwy pliku, a nie parametr.
no tak wiedzialem ze o czyms zapomnialem ... eh
zaponialem o tym ze programy mogą mieć jeszcze swoje parametry ... kurcze nie wiem czy sie da cos takiego ale spróbuje jutro (teraz lulać ide) :wink:
ps. sprawdz jeszcze tak:
"E:Program FilesVplayerMulti Run.exe" "E:Program FilesRealLoaderRealLoader.exe" "E:Program FilesVplayerVPlayer.exe /s"
(/s jest w cudzyslowiu)
ps2. z nudów zrobilem prawie kolejny programik do obslugi subst.exe (pozwala no montowanie dowolnego katalogu jako dysk) :wink:
zaponialem o tym ze programy mogą mieć jeszcze swoje parametry ... kurcze nie wiem czy sie da cos takiego ale spróbuje jutro (teraz lulać ide) :wink:
ps. sprawdz jeszcze tak:
"E:Program FilesVplayerMulti Run.exe" "E:Program FilesRealLoaderRealLoader.exe" "E:Program FilesVplayerVPlayer.exe /s"
(/s jest w cudzyslowiu)
ps2. z nudów zrobilem prawie kolejny programik do obslugi subst.exe (pozwala no montowanie dowolnego katalogu jako dysk) :wink:
Dzieki za zainteresowanie. Programik jest spoko, ale jest jeden problem. Otoz element docelowy w skrocie wpisalem tak:
"E:Program FilesVplayerMulti Run.exe" "E:Program FilesRealLoaderRealLoader.exe" "E:Program FilesVplayerVPlayer.exe" /s
VPlayer musi byc uruchamiany z parametrem /s. I po takim wpisie wyskakuje blad, ze plik "/s" nie istnieje, co na to SHADOW XIII :?:
"E:Program FilesVplayerMulti Run.exe" "E:Program FilesRealLoaderRealLoader.exe" "E:Program FilesVplayerVPlayer.exe" /s
VPlayer musi byc uruchamiany z parametrem /s. I po takim wpisie wyskakuje blad, ze plik "/s" nie istnieje, co na to SHADOW XIII :?:
Programik kolegi działa pięknie :idea: Więc polecam, jeśli komuś potrzebne takie 'cacko'... :D
Ok ja zrobiłem programik ... pare minut roboty ...
cóź znam się na obiektowym programowaniu więc zrobiłem jak umię jak ktoś umie lepiej to proszę
pobierz go na shadow13.prv.pl
(dział DOWNLOAD i na samym dole)
ps. sorry ze nie po polsku programik, ale moje programik są po angielsku generalnie, jak chcesz Polską wersję to przerobię
cóź znam się na obiektowym programowaniu więc zrobiłem jak umię jak ktoś umie lepiej to proszę
pobierz go na shadow13.prv.pl
(dział DOWNLOAD i na samym dole)
ps. sorry ze nie po polsku programik, ale moje programik są po angielsku generalnie, jak chcesz Polską wersję to przerobię
moźna napisać program!!! :P
taki króry odczytuje z parametrów co ma uruchomić
skrót wtedy wygląda tak:
'C:/Windows/uruchom.exe c:/pierwszy program/x.exe;c:/drugi program/y.exe'
i moźna by tak w nieskończoność wpisywać a programik mały i wogóle bez okna najlepiej albo gdzieś w rogu i malutkie – niezauwaźalne.
Bym takie coś mógł zrobić ale wiem wiem jak odczytać paramerty stertowe w Delphi.
Pozdrawiam – Grzesiek1711.
ps. co do programów to ASCII GG v3.0 w trakcie budowy – mnóstwo nowości!!!
taki króry odczytuje z parametrów co ma uruchomić
skrót wtedy wygląda tak:
'C:/Windows/uruchom.exe c:/pierwszy program/x.exe;c:/drugi program/y.exe'
i moźna by tak w nieskończoność wpisywać a programik mały i wogóle bez okna najlepiej albo gdzieś w rogu i malutkie – niezauwaźalne.
Bym takie coś mógł zrobić ale wiem wiem jak odczytać paramerty stertowe w Delphi.
Pozdrawiam – Grzesiek1711.
ps. co do programów to ASCII GG v3.0 w trakcie budowy – mnóstwo nowości!!!
Dzieki juz rozumiem, ale jakim poleceniem zamknac to okno DOS po wykonaniu tych dwoch polecen, a najlepiej by bylo, gdyby to okno wogole sie nie pojawialo?
mozna w tym celu utworzyc plik wsadowy
utworz plik costam.cmd
w nim wpisz
call "program 1"
call "program 2"
cudzyslowy musza byc jesli sciezka lub nazwa programu zawieraja spacje
utworz plik costam.cmd
w nim wpisz
call "program 1"
call "program 2"
cudzyslowy musza byc jesli sciezka lub nazwa programu zawieraja spacje
Strona 1 / 1