Jeden skrot – dwa programy

Czy jest taka mozliwosc, aby jeden skrot na pulpicie, uruchamial dwa programy. A jesli tak, to jak to zrobic?

Odpowiedzi: 8

Niestety nie dziala, :( /s jest brane jako czesc nazwy pliku, a nie parametr.
Anonymous
Dodano
22.05.2004 11:56:06
no tak wiedzialem ze o czyms zapomnialem ... eh
zaponialem o tym ze programy mogą mieć jeszcze swoje parametry ... kurcze nie wiem czy sie da cos takiego ale spróbuje jutro (teraz lulać ide) :wink:

ps. sprawdz jeszcze tak:
"E:Program FilesVplayerMulti Run.exe" "E:Program FilesRealLoaderRealLoader.exe" "E:Program FilesVplayerVPlayer.exe /s"
(/s jest w cudzyslowiu)

ps2. z nudów zrobilem prawie kolejny programik do obslugi subst.exe (pozwala no montowanie dowolnego katalogu jako dysk) :wink:
Anonymous
Dodano
22.05.2004 02:59:20
Dzieki za zainteresowanie. Programik jest spoko, ale jest jeden problem. Otoz element docelowy w skrocie wpisalem tak:

"E:Program FilesVplayerMulti Run.exe" "E:Program FilesRealLoaderRealLoader.exe" "E:Program FilesVplayerVPlayer.exe" /s

VPlayer musi byc uruchamiany z parametrem /s. I po takim wpisie wyskakuje blad, ze plik "/s" nie istnieje, co na to SHADOW XIII :?:
Anonymous
Dodano
22.05.2004 01:29:36
Programik kolegi działa pięknie :idea: Więc polecam, jeśli komuś potrzebne takie 'cacko'... :D
Pawek
Dodano
21.05.2004 23:18:09
Ok ja zrobiłem programik ... pare minut roboty ...
cóź znam się na obiektowym programowaniu więc zrobiłem jak umię jak ktoś umie lepiej to proszę

pobierz go na shadow13.prv.pl
(dział DOWNLOAD i na samym dole)

ps. sorry ze nie po polsku programik, ale moje programik są po angielsku generalnie, jak chcesz Polską wersję to przerobię
Anonymous
Dodano
21.05.2004 22:54:39
moźna napisać program!!! :P
taki króry odczytuje z parametrów co ma uruchomić
skrót wtedy wygląda tak:
'C:/Windows/uruchom.exe c:/pierwszy program/x.exe;c:/drugi program/y.exe'
i moźna by tak w nieskończoność wpisywać a programik mały i wogóle bez okna najlepiej albo gdzieś w rogu i malutkie – niezauwaźalne.

Bym takie coś mógł zrobić ale wiem wiem jak odczytać paramerty stertowe w Delphi.

Pozdrawiam – Grzesiek1711.

ps. co do programów to ASCII GG v3.0 w trakcie budowy – mnóstwo nowości!!!
Anonymous
Dodano
21.05.2004 20:41:21
Dzieki juz rozumiem, ale jakim poleceniem zamknac to okno DOS po wykonaniu tych dwoch polecen, a najlepiej by bylo, gdyby to okno wogole sie nie pojawialo?
cobra2
Dodano
20.05.2004 22:10:34
mozna w tym celu utworzyc plik wsadowy

utworz plik costam.cmd

w nim wpisz

call "program 1"
call "program 2"

cudzyslowy musza byc jesli sciezka lub nazwa programu zawieraja spacje
zerone
Dodano
20.05.2004 21:41:18