Java

Jestem początkującym internautom. Uźyam Explorera i Firefoxa. Wiem źe I.Explorer ma wbudowaną jawę [tak mi się wydaje bo czateria działa] Natomiast Firefox nie . Pobrałem Javę zainstalowałem i fszystko było ok dopuki nie przeskanowałem antywirem okazało się źe java ściąga kupe "syfu" dlatego ją wywaliłem.Chcę uźywać tylko Firefoxa a tam potrzebna jest java.Czy ktoś mi powie do czego ona słuźy i czy jest niezbędna do pracy z M.Firefox

Odpowiedzi: 3

Ściągnij sobie
Sun Java Runtime Environment version 1.4
Pyton_000
Dodano
22.12.2004 16:54:56
Ok to wiem ale chodzi mi o to dlaczego Java jest taka dziurawa.I po jej zaistalowaniu zaczęły mi pokazywać się wirusy.Czy jest bezpieczna [moźe jakiś link do pobrania] bo ja pobierałem ze str. Mozzilli i była do niczego
roman1
Dodano
22.12.2004 14:40:49
Java nie jest niezbedna do pracy Firefoxa ani zadnej innej przegladarki. Sluzy do identyfikacji i obslugi sktyptow i apletow Java.

"JavaScript – język skryptowy obsługujący strony WWW i pozwalający im nadać cechy niedostępne w tradycyjnym HTML, np. reakcje na pewne zdarzenia. JavaScript jest odczytywany przez przegladarki internetowe dzięki wbudowanemu interpreterowi. Język pełni taką samą rolę jak jezyki skryptów (czy makropoleceń) w edytorach tekstów – jest narzędziem dedykowanym dla konkretnych zastosowań i poza nimi nie ma racji bytu."

Bez Javy nie uruchomisz np. czata (chyba, ze html'owy :) )
Szuja27
Dodano
21.12.2004 13:44:27
roman1
Dodano:
21.12.2004 12:35:38
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1