Java do XP z SP2

Nie mogę wejść na źaden CZAT bo nie mam javy.Próbowałem zainstalować wersję j2re1.4.2.05 oraz j2re1.4.2.06 i win się buntuje.Sprawdzałem to są najnowsze wersje JAVY.Czy ktoś miał juź taki problem z SP2?.

Odpowiedzi: 10

Mi teź za pierwszym razem wywaliło taki komunikat. Więc uruchomiłem stronke jeszcze raz i niestety ponownie pokazał się ten sam błąd. Uruchomiłem więc ponownie kompa i wszystko juź grało. Uruchomiłem stronke i java zainstalowała sie bez problemu. Takwięc ja dalej przystaje na swoim źe jednak da się zainstalować jave na service packu 2 bez jego odinstalowywania. Skoro mi sie udało to innym userom takźe powinno się to udać.
Damianos
Dodano
31.12.2004 21:02:41
JA teź klikałem w ten źółty pasek ale po przejściu do trybu instalacji wywalało komunikat źe nie moźna zainstalować tego oprogramowania na tym komputerze.Próbowałem teź ręcznie z listy i równieź pojawiał się ten sam komunikat,tzn,"skontaktuj się z dostawcą tego oprogramowania".Dopiero po deinstalacji SP2 wszystko poszło jak naleźy i teraz teź juź inne wersje JAVY instalują się bez problemu.
AREK72
Dodano
31.12.2004 19:49:43
Ja zainstalowałem najnowszą jave prosto na sp2. nie musiałem nic odinstalowywac ani źadnych takich pierdół. Napisze jak to zrobić źeby następne osoby nie miały problemu:

1. otóź trza wejść na strone www.java.com
2. w prawym górnym rogu jest taki napis który sie zmienia (jest to to źółty przycisk)
napisane jest w nim mniej więcej tak:
–Get it now
–free download
–Java software for the desktop
itd itp..
3. Kliknijcie na ten przycisk
4. teraz powinien sie pojawić na górze w przeglądarce taki źółty pasek. Trzeba na niego kliknąć i wybrać opcje "zainstaluj ..." (juz nie pamiętam co tam dalej było ale to cos w tym stylu)
5. Java sie ściąga instaluje i działa!

Nie tzreba nic odinstalowywac i jest duźo prościej
A tak nawiasem mówiąc to instrukcja instalki tej javy była na tej stronie (nawet jak ktos nie umie po angielsku to moźna było sie po obrazkach pokapować o co chodzi)
Pozdrawiam wszystkich
Damianos
Dodano
31.12.2004 18:12:50
SUKCES !!!

Wszytskiego dobrego dla wszystkich w Nowym Roku 2005

:) Sam_Sobie :)
Sam_Sobie
Dodano
31.12.2004 17:46:17
SUKCES !!!

Wszytskiego dobrego dla wszystkich w Nowym Roku 2005

:) Sam_Sobie :)
Sam_Sobie
Dodano
31.12.2004 17:46:17
Odinstalowałem SP2.Zainstalowałem tą JAVĘ która poprzednio nie szła,bez źadnych problemów.Zainstalowałem ponownie SP2 i jest wszystko OK!.Teraz wiem źe JAVA to przed SP2. :D
AREK72
Dodano
31.12.2004 16:48:54
Rozumie , wazne , ze ci windows z sp2 chodzi poprawnie. Kazdy ma swoj sposob na to , zeby byc zadowolony z pracy systemu :) Ile ludzi , tyle pomyslow :)

Pozdrawiam :wink:
Sam_Sobie
Dodano
30.12.2004 22:02:59
Sam_Sobie, nie masz racji, SP2 moźna instalować w kaźdej chwili ale jednak źeby większość programów chodziło poprawnie powinno się zainstalować bezpośrednio po instalacji Windy i między innymi dlatego niektórzy (chałupniczo)robią juź instalkę WindyXP łącznie z SP2.
Ja sam zainstalowałem SP2 na WinXP (który chodził mi bez problemu dwa lata) na początku listopada i po 3–ch dniach mi się wysypał ale po zainstalowamiu w/w mixa chodzi bezproblemowo prawie dwa miechy, zobaczymy co będzie dalej!!!

Pozdro.
alat57
Dodano
30.12.2004 20:58:08
Ja nie mam tego problemu Mam pobrana jeve : http://www.java.com/en/index.jsp i wszytsko mi dziala pod SP2 , ale moze dlatego , ze najpierw instaluje win xp z sp1 , ustawiam wszytsko sobie tak jak chce , instaluje wszytko to co chce , a jak juz to zrobie , to wtedy instalue sp2. Wszytsko ma dzialac. To ja jestem wlascicielem Windowsa , a nie on moim :)

Pozdrawiam
Sam_Sobie
Dodano
27.12.2004 20:30:12
Moźe nie z SP@ i nie z javą, ale z tym, źe te Chat–y chcą MS Virtual Machine i ta taką "javę" nalezy doinstalować?
Przecieź nie moze chodzić o drobiazg w postaci opcji internetowych .
Rebe
Dodano
27.12.2004 20:28:45
AREK72
Dodano:
27.12.2004 20:20:50
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1