Java do XP z SP2
Nie mogę wejść na źaden CZAT bo nie mam javy.Próbowałem zainstalować wersję j2re1.4.2.05 oraz j2re1.4.2.06 i win się buntuje.Sprawdzałem to są najnowsze wersje JAVY.Czy ktoś miał juź taki problem z SP2?.
Odpowiedzi: 10
Mi teź za pierwszym razem wywaliło taki komunikat. Więc uruchomiłem stronke jeszcze raz i niestety ponownie pokazał się ten sam błąd. Uruchomiłem więc ponownie kompa i wszystko juź grało. Uruchomiłem stronke i java zainstalowała sie bez problemu. Takwięc ja dalej przystaje na swoim źe jednak da się zainstalować jave na service packu 2 bez jego odinstalowywania. Skoro mi sie udało to innym userom takźe powinno się to udać.
JA teź klikałem w ten źółty pasek ale po przejściu do trybu instalacji wywalało komunikat źe nie moźna zainstalować tego oprogramowania na tym komputerze.Próbowałem teź ręcznie z listy i równieź pojawiał się ten sam komunikat,tzn,"skontaktuj się z dostawcą tego oprogramowania".Dopiero po deinstalacji SP2 wszystko poszło jak naleźy i teraz teź juź inne wersje JAVY instalują się bez problemu.
Ja zainstalowałem najnowszą jave prosto na sp2. nie musiałem nic odinstalowywac ani źadnych takich pierdół. Napisze jak to zrobić źeby następne osoby nie miały problemu:
1. otóź trza wejść na strone www.java.com
2. w prawym górnym rogu jest taki napis który sie zmienia (jest to to źółty przycisk)
napisane jest w nim mniej więcej tak:
–Get it now
–free download
–Java software for the desktop
itd itp..
3. Kliknijcie na ten przycisk
4. teraz powinien sie pojawić na górze w przeglądarce taki źółty pasek. Trzeba na niego kliknąć i wybrać opcje "zainstaluj ..." (juz nie pamiętam co tam dalej było ale to cos w tym stylu)
5. Java sie ściąga instaluje i działa!
Nie tzreba nic odinstalowywac i jest duźo prościej
A tak nawiasem mówiąc to instrukcja instalki tej javy była na tej stronie (nawet jak ktos nie umie po angielsku to moźna było sie po obrazkach pokapować o co chodzi)
Pozdrawiam wszystkich
1. otóź trza wejść na strone www.java.com
2. w prawym górnym rogu jest taki napis który sie zmienia (jest to to źółty przycisk)
napisane jest w nim mniej więcej tak:
–Get it now
–free download
–Java software for the desktop
itd itp..
3. Kliknijcie na ten przycisk
4. teraz powinien sie pojawić na górze w przeglądarce taki źółty pasek. Trzeba na niego kliknąć i wybrać opcje "zainstaluj ..." (juz nie pamiętam co tam dalej było ale to cos w tym stylu)
5. Java sie ściąga instaluje i działa!
Nie tzreba nic odinstalowywac i jest duźo prościej
A tak nawiasem mówiąc to instrukcja instalki tej javy była na tej stronie (nawet jak ktos nie umie po angielsku to moźna było sie po obrazkach pokapować o co chodzi)
Pozdrawiam wszystkich
SUKCES !!!
Wszytskiego dobrego dla wszystkich w Nowym Roku 2005
:) Sam_Sobie :)
SUKCES !!!
Odinstalowałem SP2.Zainstalowałem tą JAVĘ która poprzednio nie szła,bez źadnych problemów.Zainstalowałem ponownie SP2 i jest wszystko OK!.Teraz wiem źe JAVA to przed SP2. :D
Rozumie , wazne , ze ci windows z sp2 chodzi poprawnie. Kazdy ma swoj sposob na to , zeby byc zadowolony z pracy systemu :) Ile ludzi , tyle pomyslow :)
Pozdrawiam :wink:
Pozdrawiam :wink:
Sam_Sobie, nie masz racji, SP2 moźna instalować w kaźdej chwili ale jednak źeby większość programów chodziło poprawnie powinno się zainstalować bezpośrednio po instalacji Windy i między innymi dlatego niektórzy (chałupniczo)robią juź instalkę WindyXP łącznie z SP2.
Ja sam zainstalowałem SP2 na WinXP (który chodził mi bez problemu dwa lata) na początku listopada i po 3–ch dniach mi się wysypał ale po zainstalowamiu w/w mixa chodzi bezproblemowo prawie dwa miechy, zobaczymy co będzie dalej!!!
Pozdro.
Ja sam zainstalowałem SP2 na WinXP (który chodził mi bez problemu dwa lata) na początku listopada i po 3–ch dniach mi się wysypał ale po zainstalowamiu w/w mixa chodzi bezproblemowo prawie dwa miechy, zobaczymy co będzie dalej!!!
Pozdro.
Ja nie mam tego problemu Mam pobrana jeve : http://www.java.com/en/index.jsp i wszytsko mi dziala pod SP2 , ale moze dlatego , ze najpierw instaluje win xp z sp1 , ustawiam wszytsko sobie tak jak chce , instaluje wszytko to co chce , a jak juz to zrobie , to wtedy instalue sp2. Wszytsko ma dzialac. To ja jestem wlascicielem Windowsa , a nie on moim :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moźe nie z SP@ i nie z javą, ale z tym, źe te Chat–y chcą MS Virtual Machine i ta taką "javę" nalezy doinstalować?
Przecieź nie moze chodzić o drobiazg w postaci opcji internetowych .
Przecieź nie moze chodzić o drobiazg w postaci opcji internetowych .
Strona 1 / 1