jakiś program to przetestowania xp

nie wiem czy moźna gdzieś przetestować mój system mam xp i nie wiem czy nie usunąłem jakiś plików bo mialem niedawno crash i cofałem system.Niby wszystko w porządku ale chcialbym ewentualnie coś naprawić lub ściągnąć jakby co.

Odpowiedzi: 3

Zeby "naprawic" system musisz odpalic normalna instalacje z plyty XP i na jednym z ekranow instalator pyta Cie co chcesz zrobic. Masz tam wlasnie opcje naprawy istniejacego systemu – literka "R". Inna sprawa jest nalozenie/instalacja nowego systemu na stary – uszkodzony bez utraty zainstalowanych programow i ustawien. Na tym wlasnie ekranie dajesz komende Instaluj (a nie napraw) i dopiero na kolejnym masz mozliwosc naprawy – nalozenia. W tym drugim przypadku traci sie jedynie zainstalowane poprawki do systemu, lacznie z SP1.
EL NINO
Dodano
31.10.2003 01:06:42
wpisałem co trzeba i chyba wyszło źe wszystko jest ok a dla przyszłości gdzie dokładnie jest to "Napraw" na płycie to znaczy w którym miejscu?
Markus
Dodano
30.10.2003 21:46:40
Jesli chodzi dobrze, to po co kombinowac ? Gdybys mial klopoty, to albo poprzez "Napraw" z plyty XP, albo poprzez Kontroler plikow systemowych – w Uruchom wpisz sfc /scannow, a następnie Enter. Moźe pojawić się monit o włoźenie instalacyjnego dysku CD–ROM systemu Windows XP.
EL NINO
Dodano
28.10.2003 22:08:06
Markus
Dodano:
28.10.2003 19:52:17
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1