Jakiego Antywira wybrać??
Pomóźcie mam Norton AntiVirus 2002 i mam włączoną ciągle ochronę Auto–Protect ale i tak mi się zawałił komp wirusami i sciągnąłem nową baze wirusów i wykrył mi tylko 2, a skanowałem online mks–virem i znalazł dodatkowo 8 wirusów. Jakiego najlepiej uźywać do chrony. (moźe od razu ktoś ma link do jakiegoś antywira tylko źeby raczej po polsku i sprawdzonego).
Odpowiedzi: 20
to jaki polecacie z darowych antyvirow i skad je sciagnac?
Rzemien:nie wiem co mam robic jakiego antyvira wzbrac.
A ja polecam przede wszytkim Avasta z darmowych i Pande z platnych. :) Avasta uzywam dlugi czas, nigdz mnie nie zawiodl. :)
Niezaleźnie czy ma być to płatna czy bezpłatna aplikacja,ja doradzam:
1/McAfee VirusScan 8/2004 – płatna,
2/BitDefender 7.2 Free – darmowy.
w razie kłopotów z obciąźeniem komputera przez BitDefender > uwaźam,źe Avast jest teź OK.
/ na NAV 2004 szkoda czasu i kasy/
8)
1/McAfee VirusScan 8/2004 – płatna,
2/BitDefender 7.2 Free – darmowy.
w razie kłopotów z obciąźeniem komputera przez BitDefender > uwaźam,źe Avast jest teź OK.
/ na NAV 2004 szkoda czasu i kasy/
8)
Osobiście polecam Pakiet Norton'a 2004 (tj. NAV i NIS). Nie obciąźa on systemu tak jak wersje 2003 i 2002, znacznie szybciej i lepiej skanuje system. Ma wbudowaną doskonałą ochronę e–maila. Osobiście z niego korzystam i muszę powiedzieć, źe ma dość dobre wsparcie techniczne. Niestety nie ufam darmowym antyvirusom, bo nie stać mnie na utratę danych z dysku.
Ściągnołem NOD32 podobno wersj testowa ale coś niejestem przekonany nim mam wersje:1.743(20040429) prosze uźytkownikó wtego antywira o wskasówki albo kontakt z góry dzięki.
Słyszałem teź duźo o tym NOD32 czy AVK ale jak narazie niezamierzam wydawać kasy na antywirusa i głównie chodzi mi o takiego źeby moźna było go ściągnąć z sieci za Free na jakiś czas aź niebede miał kasy.
miałem jeden i drugi i powiem ci, ze nie jest wyraźnie wyczywalna róźnica, na polecenie skanuj system– troszke, ale mozna to poprawić zmieniając priorytet skanowania z wysoki na średni albo niski(dłuźej skanuje ale za to nie obciąźa w trakcie skanowania).
Nod32 jest dobry ale , jak porównasz 1) ile kosztuje (AVK12 w media markt były pod koniec roku za 99zl!)a nod ile kosztuje sam najlepiej wiesz
2) AVK to 2 antywirusy w jednym(kaspersky i bit defender)
3)ma baze antydialerów a nod nie, czyli nod puszcza dialery a to cholerstwo na wieleu stronach sieje sporezamieszanie.
4)w AVK jak sprawdziłem aktualizacja bazy
skanera kaspersky odbywa się czasem kilka
razy dziennie, nawet co godzine, moźnato ustawić automatycznie w >aktualizuj(jak często)> co godzine.
5)jest bardzo skuteczny, a o to przeciez chodzi w antywirusie ,a nie o wrazenia,
na swoim kompie (pent2.4Ghz)nie wyczywam spwolnienia zupelnie, wiec zalezy to od tego czy ktos ma stary czy nowszy, zreszta nawet gdyby lekko spowolnił to i tak bym go juź nie zmienił na inny .
Nod32 jest dobry ale , jak porównasz 1) ile kosztuje (AVK12 w media markt były pod koniec roku za 99zl!)a nod ile kosztuje sam najlepiej wiesz
2) AVK to 2 antywirusy w jednym(kaspersky i bit defender)
3)ma baze antydialerów a nod nie, czyli nod puszcza dialery a to cholerstwo na wieleu stronach sieje sporezamieszanie.
4)w AVK jak sprawdziłem aktualizacja bazy
skanera kaspersky odbywa się czasem kilka
razy dziennie, nawet co godzine, moźnato ustawić automatycznie w >aktualizuj(jak często)> co godzine.
5)jest bardzo skuteczny, a o to przeciez chodzi w antywirusie ,a nie o wrazenia,
na swoim kompie (pent2.4Ghz)nie wyczywam spwolnienia zupelnie, wiec zalezy to od tego czy ktos ma stary czy nowszy, zreszta nawet gdyby lekko spowolnił to i tak bym go juź nie zmienił na inny .
Co do AVK mam jedna tylko uwage – potrafi mocno spowolnic system obojetnie jak szybki (sprawdzone na 50 stacjach roboczych o roznych konfiguracjach). Natomiast zdecydowane pozytywne wrazenie wywarl na mnie NOD32 podobnie jak i Inoculate.
Krszysiek , jam masz pieniądze na antywira to nawet sobie nie zawracaj głowy darmowymi, przechodziłem szystkie etapy, od darmowego AVG(fajniutki ale slabiutki:)),poprzez antivir PE (całkiem niezły jak na darmowy) aź do avasta( w sumie całkiem ale nie rzadko ma fałszywe alarmy).
Potem kupiłem AVK12 i to nawet nie da się porównać, to jakbyś chciał porównywać merdecesa do trabanta, estetyczny, przemyślany i bardzo skuteczny, ma 2 skanery antywirusowe, to tak jakbyś kupił a antywirysy naraz a wiesz ,źe osobno nie jest to moźliwe bo by się gryzły, moźna nim zrobić płytke bootowalną na bazie linuxa do przeskanowania całego systemu i wywalenia vira, ktory nie daje się z poziomu windowsa, wyłapuje teź dialery i jest polowe tańszy niź Norton.
Jeźeli masz kase i rozsądek i chcesz mieć święty spokój w wirusami to właśnie to jest to!
Potem kupiłem AVK12 i to nawet nie da się porównać, to jakbyś chciał porównywać merdecesa do trabanta, estetyczny, przemyślany i bardzo skuteczny, ma 2 skanery antywirusowe, to tak jakbyś kupił a antywirysy naraz a wiesz ,źe osobno nie jest to moźliwe bo by się gryzły, moźna nim zrobić płytke bootowalną na bazie linuxa do przeskanowania całego systemu i wywalenia vira, ktory nie daje się z poziomu windowsa, wyłapuje teź dialery i jest polowe tańszy niź Norton.
Jeźeli masz kase i rozsądek i chcesz mieć święty spokój w wirusami to właśnie to jest to!
Zainstalowałem sobie Avasta jast ok ale wyskakuje mi błąd czasami czy u was kto go ma teź tak jest??
I czasami się komp spowalnia a nawet częściej teraz jak pisze przy nim czemu??? Ta ikona się obraca mam ją wyłączyć czy ilość dostawców??
I czasami się komp spowalnia a nawet częściej teraz jak pisze przy nim czemu??? Ta ikona się obraca mam ją wyłączyć czy ilość dostawców??
musisz wziąc pod uwagę kilka czynników. Po pierwsze czy masz pieniądze na zakup programu czy szukasz darmowego. jesli darmowy to polecam avast albo niemiecki antivir PE . Jesli gotów jesteś wyłoźyć pieniądze ale by był dobry to masz spory wybów antywirusów. Teraz, co się najbardziej liczy, czy szybkie skanowanie i niskie zyźycie procesora przy dobrej wykrywalnosci, czy moźe dodatkowo przyjazdny interface i dodatkowe funkcje. np. ochrona przed dialerami czy spyware. Jesli ma byc szybki , lekki i skuteczny to dobrym jest Nod32 , Panda Platinium, Dr Webb. Jesli ma być przede wszystkim bardzo skuteczny to do nich zaliczają się :Kaspersky, McAfee,GDATA AVK 2004(polecam ten ostatni w testach niemieckiego czasopisma jako jedyny wykazal sie 100% wykrywalnoscia). Jesli ma byc dobry i zawierac ochrone antydialerowa to polecam:AVK2004, Kaspersky, MKS 2004, Norton .
Wybór naleźy do Ciebie
Wybór naleźy do Ciebie
ja Ci zdecydowanie polecam GDATA AVK 2004, jest bardzo skuteczny , w ciagu ubieglego roku wersja 12 nie puscila zadnego wirusa, wyapuje dialery i ma skanery antywirusowe, jest polowe tanszy niz mks czy kaspersky a skutecznosc bardzo wysoko co potwierdzja testy. Szczerze polceam,jak nie masz kompa zowia to bedziesz z niego very happy.
:)
:)
polecam avasta maly szybki po polsku i za darmo (w wersji HOME)
http://www.avast.com
http://www.avast.com
Na początek to – do tego co MKS "wykrywa" nalezy podchodzić ostroźnie, bo nie jest to szczyt marzeń w zakresie prawdziwości ostrzeźeń.
W zasadzie o a–vir–ach napisano na forum wszystko – nic tylko czytać i wybrać.
Jedyną barierą moźe być sprzet – procesor, RAM bo niekóre są bardziej zasoboźerne niź inne.
Uźywąłem NAV–a i nie narzekałem na niego, potem przesiadłem się na AVir Personal, a potem na Avasta.
Jakoś najbardziej jednak pasowął mi NAV. Najmniej zasobów zaś potrzebował AVir.
Pewnie jakie Pandy – nie lubię, Kasperskie – nie miałem czy McAffee mają swoich zwolenników. Z tej tójki wybrąłbym ostatniego. Jakoś w dawnych czasach go uzywałem i chwaliłem sobie.
Jedyną barierą moźe być sprzet – procesor, RAM bo niekóre są bardziej zasoboźerne niź inne.
Uźywąłem NAV–a i nie narzekałem na niego, potem przesiadłem się na AVir Personal, a potem na Avasta.
Pewnie jakie Pandy – nie lubię, Kasperskie – nie miałem czy McAffee mają swoich zwolenników. Z tej tójki wybrąłbym ostatniego. Jakoś w dawnych czasach go uzywałem i chwaliłem sobie.
Na początek to – do tego co MKS "wykrywa" nalezy podchodzić ostroźnie, bo nie jest to szczyt marzeń w zakresie prawdziwości ostrzeźeń.
Strona 1 / 1