Jakiego Antywira wybrać??

Pomóźcie mam Norton AntiVirus 2002 i mam włączoną ciągle ochronę Auto–Protect ale i tak mi się zawałił komp wirusami i sciągnąłem nową baze wirusów i wykrył mi tylko 2, a skanowałem online mks–virem i znalazł dodatkowo 8 wirusów. Jakiego najlepiej uźywać do chrony. (moźe od razu ktoś ma link do jakiegoś antywira tylko źeby raczej po polsku i sprawdzonego).

Odpowiedzi: 20

Avast HOME.

avast.com
Pawek
Dodano
13.05.2004 20:28:07
to jaki polecacie z darowych antyvirow i skad je sciagnac?
Anonymous
Dodano
13.05.2004 20:18:57
Anonymous
Dodano
Anonymous
Dodano
Rzemien:
nie wiem co mam robic jakiego antyvira wzbrac.

W zasadzie wszystko jedno – byleś go uźywał i na bieźąco aktualizował.
Rebe
Dodano
02.05.2004 12:32:09
nie wiem co mam robic jakiego antyvira wzbrac.
02.05.2004 12:01:08
A ja polecam przede wszytkim Avasta z darmowych i Pande z platnych. :) Avasta uzywam dlugi czas, nigdz mnie nie zawiodl. :)
fidelio
Dodano
01.05.2004 09:26:03
Niezaleźnie czy ma być to płatna czy bezpłatna aplikacja,ja doradzam:
1/McAfee VirusScan 8/2004 – płatna,
2/BitDefender 7.2 Free – darmowy.

w razie kłopotów z obciąźeniem komputera przez BitDefender > uwaźam,źe Avast jest teź OK.

/ na NAV 2004 szkoda czasu i kasy/

8)
tire
Dodano
30.04.2004 22:02:36
Osobiście polecam Pakiet Norton'a 2004 (tj. NAV i NIS). Nie obciąźa on systemu tak jak wersje 2003 i 2002, znacznie szybciej i lepiej skanuje system. Ma wbudowaną doskonałą ochronę e–maila. Osobiście z niego korzystam i muszę powiedzieć, źe ma dość dobre wsparcie techniczne. Niestety nie ufam darmowym antyvirusom, bo nie stać mnie na utratę danych z dysku.
alpin19
Dodano
30.04.2004 17:56:00
Ściągnołem NOD32 podobno wersj testowa ale coś niejestem przekonany nim mam wersje:1.743(20040429) prosze uźytkownikó wtego antywira o wskasówki albo kontakt z góry dzięki.
Anonymous
Dodano
30.04.2004 15:06:00
Słyszałem teź duźo o tym NOD32 czy AVK ale jak narazie niezamierzam wydawać kasy na antywirusa i głównie chodzi mi o takiego źeby moźna było go ściągnąć z sieci za Free na jakiś czas aź niebede miał kasy.
Anonymous
Dodano
30.04.2004 13:49:56
miałem jeden i drugi i powiem ci, ze nie jest wyraźnie wyczywalna róźnica, na polecenie skanuj system– troszke, ale mozna to poprawić zmieniając priorytet skanowania z wysoki na średni albo niski(dłuźej skanuje ale za to nie obciąźa w trakcie skanowania).
Nod32 jest dobry ale , jak porównasz 1) ile kosztuje (AVK12 w media markt były pod koniec roku za 99zl!)a nod ile kosztuje sam najlepiej wiesz
2) AVK to 2 antywirusy w jednym(kaspersky i bit defender)
3)ma baze antydialerów a nod nie, czyli nod puszcza dialery a to cholerstwo na wieleu stronach sieje sporezamieszanie.
4)w AVK jak sprawdziłem aktualizacja bazy
skanera kaspersky odbywa się czasem kilka
razy dziennie, nawet co godzine, moźnato ustawić automatycznie w >aktualizuj(jak często)> co godzine.
5)jest bardzo skuteczny, a o to przeciez chodzi w antywirusie ,a nie o wrazenia,
na swoim kompie (pent2.4Ghz)nie wyczywam spwolnienia zupelnie, wiec zalezy to od tego czy ktos ma stary czy nowszy, zreszta nawet gdyby lekko spowolnił to i tak bym go juź nie zmienił na inny .
Anonymous
Dodano
30.04.2004 13:36:21
Co do AVK mam jedna tylko uwage – potrafi mocno spowolnic system obojetnie jak szybki (sprawdzone na 50 stacjach roboczych o roznych konfiguracjach). Natomiast zdecydowane pozytywne wrazenie wywarl na mnie NOD32 podobnie jak i Inoculate.
mrsit
Dodano
30.04.2004 09:01:26
Krszysiek , jam masz pieniądze na antywira to nawet sobie nie zawracaj głowy darmowymi, przechodziłem szystkie etapy, od darmowego AVG(fajniutki ale slabiutki:)),poprzez antivir PE (całkiem niezły jak na darmowy) aź do avasta( w sumie całkiem ale nie rzadko ma fałszywe alarmy).
Potem kupiłem AVK12 i to nawet nie da się porównać, to jakbyś chciał porównywać merdecesa do trabanta, estetyczny, przemyślany i bardzo skuteczny, ma 2 skanery antywirusowe, to tak jakbyś kupił a antywirysy naraz a wiesz ,źe osobno nie jest to moźliwe bo by się gryzły, moźna nim zrobić płytke bootowalną na bazie linuxa do przeskanowania całego systemu i wywalenia vira, ktory nie daje się z poziomu windowsa, wyłapuje teź dialery i jest polowe tańszy niź Norton.
Jeźeli masz kase i rozsądek i chcesz mieć święty spokój w wirusami to właśnie to jest to!
Anonymous
Dodano
29.04.2004 18:02:26
Zainstalowałem sobie Avasta jast ok ale wyskakuje mi błąd czasami czy u was kto go ma teź tak jest??
I czasami się komp spowalnia a nawet częściej teraz jak pisze przy nim czemu??? Ta ikona się obraca mam ją wyłączyć czy ilość dostawców??
Anonymous
Dodano
29.04.2004 16:58:46
musisz wziąc pod uwagę kilka czynników. Po pierwsze czy masz pieniądze na zakup programu czy szukasz darmowego. jesli darmowy to polecam avast albo niemiecki antivir PE . Jesli gotów jesteś wyłoźyć pieniądze ale by był dobry to masz spory wybów antywirusów. Teraz, co się najbardziej liczy, czy szybkie skanowanie i niskie zyźycie procesora przy dobrej wykrywalnosci, czy moźe dodatkowo przyjazdny interface i dodatkowe funkcje. np. ochrona przed dialerami czy spyware. Jesli ma byc szybki , lekki i skuteczny to dobrym jest Nod32 , Panda Platinium, Dr Webb. Jesli ma być przede wszystkim bardzo skuteczny to do nich zaliczają się :Kaspersky, McAfee,GDATA AVK 2004(polecam ten ostatni w testach niemieckiego czasopisma jako jedyny wykazal sie 100% wykrywalnoscia). Jesli ma byc dobry i zawierac ochrone antydialerowa to polecam:AVK2004, Kaspersky, MKS 2004, Norton .
Wybór naleźy do Ciebie
Anonymous
Dodano
29.04.2004 00:33:12
ja Ci zdecydowanie polecam GDATA AVK 2004, jest bardzo skuteczny , w ciagu ubieglego roku wersja 12 nie puscila zadnego wirusa, wyapuje dialery i ma skanery antywirusowe, jest polowe tanszy niz mks czy kaspersky a skutecznosc bardzo wysoko co potwierdzja testy. Szczerze polceam,jak nie masz kompa zowia to bedziesz z niego very happy.
:)
Anonymous
Dodano
29.04.2004 00:06:37
polecam avasta maly szybki po polsku i za darmo (w wersji HOME)
http://www.avast.com
Bohul
Dodano
28.04.2004 23:29:39
Na początek to – do tego co MKS "wykrywa" nalezy podchodzić ostroźnie, bo nie jest to szczyt marzeń w zakresie prawdziwości ostrzeźeń.
W zasadzie o a–vir–ach napisano na forum wszystko – nic tylko czytać i wybrać.
Jedyną barierą moźe być sprzet – procesor, RAM bo niekóre są bardziej zasoboźerne niź inne.
Uźywąłem NAV–a i nie narzekałem na niego, potem przesiadłem się na AVir Personal, a potem na Avasta.
Jakoś najbardziej jednak pasowął mi NAV. Najmniej zasobów zaś potrzebował AVir.
Pewnie jakie Pandy – nie lubię, Kasperskie – nie miałem czy McAffee mają swoich zwolenników. Z tej tójki wybrąłbym ostatniego. Jakoś w dawnych czasach go uzywałem i chwaliłem sobie.
Rebe
Dodano
28.04.2004 19:10:45
Na początek to – do tego co MKS "wykrywa" nalezy podchodzić ostroźnie, bo nie jest to szczyt marzeń w zakresie prawdziwości ostrzeźeń.
W zasadzie o a–vir–ach napisano na forum wszystko – nic tylko czytać i wybrać.
Jedyną barierą moźe być sprzet – procesor, RAM bo niekóre są bardziej zasoboźerne niź inne.
Uźywąłem NAV–a i nie narzekałem na niego, potem przesiadłem się na AVir Personal, a potem na Avasta.
Jakoś najbardziej jednak pasowął mi NAV. Najmniej zasobów zaś potrzebował AVir.
Pewnie jakie Pandy – nie lubię, Kasperskie – nie miałem czy McAffee mają swoich zwolenników. Z tej tójki wybrąłbym ostatniego. Jakoś w dawnych czasach go uzywałem i chwaliłem sobie.
Rebe
Dodano
28.04.2004 19:10:45
Anonymous
Dodano:
28.04.2004 17:30:01
Komentarzy:
20
Strona 1 / 1