Jakie zamienniki do Canona ??
Pytanie skierowane do uzytkowników drukarek formy Canon. Zamienników jakich firm uzywacie i jaka jest jakos wydruku na tych zamiennikach.... ??
Odpowiedzi: 4
eeeeeee tam przesądy ja mam canona ip 2000 i cały czas jade na zamiennikach . polecam Activ JET bo są tanie i dobre . BTW jakość zdjecia jest niewiele gorsza (testowałem <
odradzam zamienniki cieszyłem sie swego czasu canonem bjc 2100 dopuki nie postanowilem oszczedzic na zasobnikach, kupilem zamienniki i po kilku wydrukach i paru dniach stania bez druku dysze zaschły. efektem jest to ze drukarka jest w szfie poniewaz teraz nawet nie opłaca sie jej do naprawy oddawac.
Witam, posiadam canon–a s400, co do jakości wydruków, jakość czcionki nie odbiega od tuszu oryginalnego biorąc pod uwagę jej krawedzię natomiast odbiega od oryginału barwą. Jeźeli chcesz drukować "obrazy" to wg mnie odpada zastosowanie zamienników (właśnie przez przełąmanie barw) lecz gdy wykorzystujesz drukarkę tylko do tekstu to nie widzę przeciwskazań (pamietaj tylko źe jezeli drukarka jest na gwarancji to ODRADZAM zastosowanie zamienników – wiąźe się to z odmową naprawy gwarancyjnej drukarki)
Nie prawdą jest ze nalęźy drukować codziennie – tusz nie zasycha chyba ze drukarka znajduję się nad jakimś źródłem ciępła.
tuszę zamienne zakupiłem w lidlu. Oczywiście powyźej opisałem zachowanie mojej drukarki i nie mogę ręczyć źe z innymi modelami jest identycznie
Nie prawdą jest ze nalęźy drukować codziennie – tusz nie zasycha chyba ze drukarka znajduję się nad jakimś źródłem ciępła.
tuszę zamienne zakupiłem w lidlu. Oczywiście powyźej opisałem zachowanie mojej drukarki i nie mogę ręczyć źe z innymi modelami jest identycznie
1. Radzę uźywac jedynie oryginalnych tuszy.
2. Jakość wydruku na zamiennikach jest beznadziejna.
3. Na zamiennikach (jeźeli juź będziesz uźywał) drukuj lepiej codziennie chociaź kartkę aby nie przytkać dysz.
4. Jeźeli masz canona z głowicą (drukowanie nie odbywa się bezpośrednio z tonera), to ogólnie nie ryzykuj z zamiennikami bo skończy się to tym co ja miałem ;) drukarja na strychu bo przesadą było codzienne przedmuchiwanie głowicy...
5. Ogólnie Canony bardzo dobre drukarki, wspominam iź potrafiły pięknie drukować, jednak uźycie zamiennika bardzo szybko skracało ich źywot (bardzo? hmm... MEGA szybko).
Pozdr.
P.S. Jakiej firmy? No tego to juź nie pamiętam.
2. Jakość wydruku na zamiennikach jest beznadziejna.
3. Na zamiennikach (jeźeli juź będziesz uźywał) drukuj lepiej codziennie chociaź kartkę aby nie przytkać dysz.
4. Jeźeli masz canona z głowicą (drukowanie nie odbywa się bezpośrednio z tonera), to ogólnie nie ryzykuj z zamiennikami bo skończy się to tym co ja miałem ;) drukarja na strychu bo przesadą było codzienne przedmuchiwanie głowicy...
5. Ogólnie Canony bardzo dobre drukarki, wspominam iź potrafiły pięknie drukować, jednak uźycie zamiennika bardzo szybko skracało ich źywot (bardzo? hmm... MEGA szybko).
Pozdr.
P.S. Jakiej firmy? No tego to juź nie pamiętam.
Strona 1 / 1