Jakie sa....
"Wasze" opinie odnosnie plyt glownych ECS – mam zamiar zmianic swoja i wszedzie wciskaja mi ECS'a a gdzies czytalem ze sa z nimi problemy. Z gory dziekuje za Wasze zdania. Dzieki. :?:
Odpowiedzi: 19
i jezscze jedno
nie mam na mysli źe jak komuś ecs nie chodził to znaczy źe sie nie zna – broń boźe
czasem sie nie da – takiego miałem ecs p6ipat (i815)
tyle ze mam dobre układy i od reki mi wymienia płyte jeśli np moja karta na niej nie chodzi – nie wciskaja mi źe to wina mojej karty
nie mam na mysli źe jak komuś ecs nie chodził to znaczy źe sie nie zna – broń boźe
czasem sie nie da – takiego miałem ecs p6ipat (i815)
tyle ze mam dobre układy i od reki mi wymienia płyte jeśli np moja karta na niej nie chodzi – nie wciskaja mi źe to wina mojej karty
dziedzinie sprzetu to ja expertem nie jestem
..to nie polecam ecs
ale jak znasz sie jako tako na sprzecie i masz dobre układy w sklepie czy hurtowni jeśli chodzi reklamacje to mozna kupić ecs. w większosci przypadkówmoźna te płyty opanować
ecs jest tani bo miedzy innymi kontrola jakościowa jest niezbyt rygorowa u nich i duźo wychodzi płyt uszkodzonych z fabryki... ale dlatego jest tani
a źe jest tani duźo ludzi go kupuje, a ze duźo ludzi go kupuje to duzo głosów niezadowolenie bo i odsetek uszkodzonych płyt duźy... i tak to moim zdaniem wygląda
ja osobiscie złozyłem ponad 10 tanich kompów na ecsk7s5a i albo płyta była dead od poczatku albo chodzi do dziś stabilnie – zadnej reklamacji
natomiast płyta której nie zapomne ze wzgledu na problemy to epox ep–8k7a+ – 2 kompy na tym skaładałem i oba juz maja inne płyty ... bo sie nie dało
sam mam obecnie ecs k7s5a i źadnego zwisu od płyty nie miałem od roku prawie. brat ma epox 8khal (kt 266a) i na pewno ta płyta chodzi mniej wydajnie niz mój ecs
podsumowujac:
1. na teraz to polecam płyte na kt 333 lub kt 400, a firma srednio droga a dobra to dfi
2. unikaj kt 266
3. ecs–a trzeba "dopieścić" i jest ok – ale to musisz sie znać
regards
...coź moge powiedzieć 'dobrego o ECS'ah'... hmmmmmm, moze tylko tyle ze w ciagu 1 roku mialem aź 3 i zawsze byly problemy. A to niedziala USB, a to sie spaliła, zawsze cos. 4 moja plytka to MSI jeden z tanszych... i o dziwo... DZIALA !!!
...coź moge powiedzieć 'dobrego o ECS'ah'... hmmmmmm, moze tylko tyle ze w ciagu 1 roku mialem aź 3 i zawsze byly problemy. A to niedziala USB, a to sie spaliła, zawsze cos. 4 moja plytka to MSI jeden z tanszych... i o dziwo... DZIALA !!!
cena ok 340zl – wg. mnie sie oplaca
szczegolnie nie nalezy zalowac kasy na mobo
szczegolnie nie nalezy zalowac kasy na mobo
A jaka cena :?: Jak widziales powyzej moje obecne zasoby finansowe sa dosc skromne. :cry:
to zaproponuje ci optymalna plyte – niedroga , dosc wydajna :
SOLTEK – SL DRV–5–C na KT333 – juz 3 kumplii kupilo je (doradzalem im – bo chcieli cos taniego i w miare dobrego)
SOLTEK – SL DRV–5–C na KT333 – juz 3 kumplii kupilo je (doradzalem im – bo chcieli cos taniego i w miare dobrego)
To jesli mozna was prosic, to podajcie chociaz przyblizone ceny za plytki o ktorych piszecie. Prawde mowiac nie potrzebuje extra wydajnej plyty – to co mialem do tej pory, mozna powiedziec ze zaspokajalo moje potrzeby (opis w dziale "Ogłoszenia") – wiec jesli bedziecie juz podawac ceny to raczej niech one nie dotycza plytek z gornej polki. To co mam zamiar kupic to Athlon 1.7GHz, 256 DDRAM PC 333,obudowa no i oczywiscie "ta problematyczna plyte". Mam zamiar przeznaczyc na to ok 950zł wiec moglibyscie zaproponowac cos do tej kwoty (uwzgledniajac te elementy ktore juz wymienilem). Wasze propozycje bylyby mi bardzo przydatne gdyz na sprzecie za bardzo sie nie znam a nie chce zeby sprzedawca wcisnal mi pierwszy lepszy szmelc.
Mimo źe są na rynek low–endowy to i tak powinny być chociaź stabilne (nie wymagam od nich wyjątkowej wydajności, bo to niemoźliwe za taką cenę).
ECS to najgorszy chłam jaki widziałem. Miałem praktyki w serwisie komputerowym (10.2002) i prawie połowa ECS–ów wróciła do sklepu z reklamacjami.
U mojej znajomej ECS powodował, źe baterię na płycie trzeba było wymieniać co miesiąc.
Kiedyś nawet sam miałem ECS–a (ile się trzeba namęczyć źeby to jakoś chodziło) i po prostu nie było dźwięku pod DOS–em W SB Live. Kupiłem nową płytę SHUTTLE AK32 i jestem z niej bardzo zadowolony. Nie moźna od niej wymagać niewiadomo czego (chociaź jest o niebo lepsza niź ECS), ale jest bardzo stabilna, a kosztuje jakieś 100 zł więcej niź ECS.
Za niewielkie pieniądze polecam ci płytę SHUTTLE.
Gdybyś miał trochę więcej to najlepiej ASUS.
ECS to najgorszy chłam jaki widziałem. Miałem praktyki w serwisie komputerowym (10.2002) i prawie połowa ECS–ów wróciła do sklepu z reklamacjami.
U mojej znajomej ECS powodował, źe baterię na płycie trzeba było wymieniać co miesiąc.
Kiedyś nawet sam miałem ECS–a (ile się trzeba namęczyć źeby to jakoś chodziło) i po prostu nie było dźwięku pod DOS–em W SB Live. Kupiłem nową płytę SHUTTLE AK32 i jestem z niej bardzo zadowolony. Nie moźna od niej wymagać niewiadomo czego (chociaź jest o niebo lepsza niź ECS), ale jest bardzo stabilna, a kosztuje jakieś 100 zł więcej niź ECS.
Za niewielkie pieniądze polecam ci płytę SHUTTLE.
Gdybyś miał trochę więcej to najlepiej ASUS.
moja opinia nt. ECS'ow – jest to firma ktora produkuje pop porstu plyty na rynek low endowy , dla uzytkownikow ktorzy albo kasy nie maja , albo nie wymagaja niewaidomo jakiej wydajnosci od kompa, takze do zastosowan biurowych
ogolnie ODRADZAM kupowania – mialem i sprzedalem
moja opinia nt. ECS'ow – jest to firma ktora produkuje pop porstu plyty na rynek low endowy , dla uzytkownikow ktorzy albo kasy nie maja , albo nie wymagaja niewaidomo jakiej wydajnosci od kompa, takze do zastosowan biurowych
Jak narazie to mam straszny metlik w glowie, ale coz – zakupu planuje dokonac dopiero jutro wiec wasze opinie (obecne i te ktore moze sie jeszcze pojawia) beda napewna podstawowym kryterium podczas dokonywania wyboru :lol: mojej nowej plyty
Jak kupowałam kompa to teź dopytywałam znajomych obeznanych w sprawach komputerowych o róźne rzeczy. Były głosy za i przeciw i to bardzo stanowcze, źe to chłam, ze do niczego, a inni wręcz zachwalali–źe spoko, źe na takiej jadę od dłuźszego czasu i źe się nic złego nie dzieje.
Poczytałam teź trochę i wyczytałam źe nie są za ciekawe ECS'y.
Coź, kupiłam Asusa i co...miałam jazdę jakich mało....Nie chciał się uruchamiać komputer, a jak juź zaskoczył (po kilkudziesięciu minutach–nie nie pomyliłam się :wink: ), to bios sie otwierał i jak usiłowałam zapisać ustawienia i wyjść...to...dalej się komp albo uruchamiał, albo....nie...jak mu sie chciało......Poszłam do sklepu, nakrzyczałam na panów. A oni bardzo zdziwieni wymieniali mi kolejne podzespoły..kość pamięci, zasilacz w obudowie (po drodze spalili jeszcze jeden :wink: ) itp, itd....
A ja cały czas twierdziłam, źe coś musi być rypnięte z płytą , a tu odpowiedź ze strony "speców" ze sklepu, źe Asusy się nie psują
Jak moźna coś takiego powiedzieć, a szczególnie o czymś co jest składane gdzieś na Tajwanie :x :x :x
W końcu za którąś moja wizytą w sklepie (zrobiłam tam niezły popłoch) Asus został wymieniony na ....... takiego samego Asusa, no ale inną sztukę...i co....dalej to samo......Ale byłam "twarda nie miętka" i......dalej twierdziłam, źe moźe jednak i coś z tą płytą jest rąbnięte.....
Wymienili mi tego drugiego Asusa na Microstara i jakoś juź się nie dzieje nic niedobrego....
Wracając do głownego wątku......ludzie mowią i piszą źe ECS'y nie są za dobre, ale inne teź nie sa idealne.....Czasem moźe to być kwestia nawet przypadku...... niestety.... :cry:
Poczytaj, poszperaj, poczekaj na inne opinie......
Poczytałam teź trochę i wyczytałam źe nie są za ciekawe ECS'y.
Coź, kupiłam Asusa i co...miałam jazdę jakich mało....Nie chciał się uruchamiać komputer, a jak juź zaskoczył (po kilkudziesięciu minutach–nie nie pomyliłam się :wink: ), to bios sie otwierał i jak usiłowałam zapisać ustawienia i wyjść...to...dalej się komp albo uruchamiał, albo....nie...jak mu sie chciało......Poszłam do sklepu, nakrzyczałam na panów. A oni bardzo zdziwieni wymieniali mi kolejne podzespoły..kość pamięci, zasilacz w obudowie (po drodze spalili jeszcze jeden :wink: ) itp, itd....
A ja cały czas twierdziłam, źe coś musi być rypnięte z płytą , a tu odpowiedź ze strony "speców" ze sklepu, źe Asusy się nie psują
Jak moźna coś takiego powiedzieć, a szczególnie o czymś co jest składane gdzieś na Tajwanie :x :x :x
W końcu za którąś moja wizytą w sklepie (zrobiłam tam niezły popłoch) Asus został wymieniony na ....... takiego samego Asusa, no ale inną sztukę...i co....dalej to samo......Ale byłam "twarda nie miętka" i......dalej twierdziłam, źe moźe jednak i coś z tą płytą jest rąbnięte.....
Wymienili mi tego drugiego Asusa na Microstara i jakoś juź się nie dzieje nic niedobrego....
Wracając do głownego wątku......ludzie mowią i piszą źe ECS'y nie są za dobre, ale inne teź nie sa idealne.....Czasem moźe to być kwestia nawet przypadku...... niestety.... :cry:
Poczytaj, poszperaj, poczekaj na inne opinie......
Cześć.
Moja płyta to KOB 735FSX firmy Mercury. Moźe się wyadawać źe nie ma to nic wspólnego z tematem, ale was zaskoczę(miejmy nadzieję :D ). Otóź mój system czy to na 98 czy na XP wykrywa ją jako ECS więc juź sam nie wim o co chodzi.
A co do jakości tej płyty to nie mam na co narzekać. Zero zwisów i rzadnych awarii i niestabilności.
oto stronka tej firmy: http://www.kobian.com/
a tu jest moja płyta: http://www.kobian.com/products.php?productid=60
Moja płyta to KOB 735FSX firmy Mercury. Moźe się wyadawać źe nie ma to nic wspólnego z tematem, ale was zaskoczę(miejmy nadzieję :D ). Otóź mój system czy to na 98 czy na XP wykrywa ją jako ECS więc juź sam nie wim o co chodzi.
A co do jakości tej płyty to nie mam na co narzekać. Zero zwisów i rzadnych awarii i niestabilności.
oto stronka tej firmy: http://www.kobian.com/
a tu jest moja płyta: http://www.kobian.com/products.php?productid=60
Mogloby sie wypowiedziec troche wiecej osob, wtedy mialbym jakies porownanie – jak narazie remis na tak i nie. Co do kwoty, fakt ze sa troche tansze od innych a ja nie mam zbyt wiele kasy ale nie chce tez kupic "chlamu" wiec prosze o jak najwiecej opinii na ten temat. Dzieki.
Mam Ecs'a i.... dziwnie sie dlaczego tak na niego najezdzaja.. 0 (zero :wink: ) zwisow, stabilna i TANIA.
Duzo kumpli tez uzywa tej plytki i nikt nie narzeka, chociaz ECS'a opartego na Sisie bym nie polecał, z tym moga byc klopoty (ale malutkie :wink: )
Ale na Via jest spoko 8)
Duzo kumpli tez uzywa tej plytki i nikt nie narzeka, chociaz ECS'a opartego na Sisie bym nie polecał, z tym moga byc klopoty (ale malutkie :wink: )
Ale na Via jest spoko 8)
Czyli mam rozumiec ze ECS to chlam :?: Moze jeszcze ktos ma ECS'a i chcialby sie podzielic uwagami na jego temat.
Nie polecam ci kupować ecs'a miałem taką i chciałem wyrzucić komp przez okno, często się wieszał komp, dźwięk w sound blasterze czsasami skrzeczał. Lepiej kup coś porządniejszego, lepiej trochę więcej dać i mieć święty spokuj, płyta główna jest fundamentem komputera, to najwaźniejszy składnik, nie naleź kupować chłamu.
Strona 1 / 1