Jakie programy do nowego komputera.
Za niedlugo bede mial nowy komputer. chcialbym zeby od poczatku wszystko nylo w nim ustawione a programy dobrane odpowiednio. Mam do was pytanie jakie programy polecacie, ktore warto zainsalowac na komputerze. wyobrazcie sobie komputer gdzie jest tylko windows xp professional, ms office, norton pakiet antivir. Jakie programy polecacie np do odtwarzania filmow, muzyki, przegladarka graficzna, jakis program ktory pomaga w konfiguracji i zarzadzaniu system i jego opcjami, cos co oczyszcza komputer ze smieci itd. Jednym slowem co wedlug was powinno sie znalezc. Mysle ze przyda sie to wszystkim ktorzy zmieniaja komputer na calkiem nowy.
Z gory dzieki za odpowiedzi...
Z gory dzieki za odpowiedzi...
Odpowiedzi: 5
pytanie o to z kad brac programy wycofuje...
www.google.pl
chodzilo mi raczej o programy darmowe ktore moge znalezc w sieci. troche sie z wami zgadzam bo kazdy uzywa kompa do swoich potrzeb. wiec bardziej sprecyzuje pytanie: ktora wersje winampa uwazacie za najlepsza (jak dla mnie te nowe maja za duzo niepotrzebnych opcji typu odtwarzanie filmow itd). Jaki jest dobry program czyszczacy system? czy jest uniwersalny program do odtwarzania dvd i divx'ow? nie bawie sie w oborbke filmow wiec takich programow nie potrzebuje. Jak mozecie to dajcie dobre zrodlo z kad moge sciagnac te programy...
No wlasnie, zalezy od czego bedziesz uzywal kompa, bo naprzyklad jesli w ogole nie pracujesz z materialem wideo itp, to nie ma sensu instalwac takiego oprogramowania.
Oczywiscie, jesli z takich podstawowych programow, to antywirus, firewall, jakis pakiet biurowy, zapewne komunikator internetowy i kilka innych.
Ja komputera uzywam potroszu do wszystkiego i mam zainstalowane klo 60 programow do roznych zastosowan.
Oczywiscie, jesli z takich podstawowych programow, to antywirus, firewall, jakis pakiet biurowy, zapewne komunikator internetowy i kilka innych.
Ja komputera uzywam potroszu do wszystkiego i mam zainstalowane klo 60 programow do roznych zastosowan.
Programów IMO nie instaluje się po i ze wzgledu na to , źe kolega ma to muszę i ja, ale dla rzeczywistych potrzeb, komfortu pracy, zabawy by za jednym zamachem nie zasmiecić systemu.
Ile chcesz przeznaczyć środków na te "inne"programy? Tak tylko pytam bowiem z tego jak piszesz wynika źe darmowe aplikacje są dla Ciebie zbyt "cienką" alternatywą przy wyborze – no chyba źe się mylę.
Nie polecam źadnego szczególnego, bowiem uwaźam źe najlepiej – dla samego siebie jest przetestować samemu i wybrać co się sprawdza i pasuje.
Poza tym na róźnych portalach w działach download jest mnóstwo programów podzielonych tematycznie.
Mogę co najwyźej wymienić kilka tych których ja uźywam, co wcale nie znaczy źe nie ma lepszych:
FF
Irfan View
Foobar 2000
Subedit Player
Avast
Power DVD
Nero –są wersje w pełni funcjonalne często dołączane do napędów
EAC
Adobe Reader
No ..moźe starczy, im dłuźej to wymieniam tym bardziej myślę o tym co napisałem powyźej, źe nie ma w tym radzeniu sensu nijakiego – najlepiej samemu się przekonać co mnie pasuje
Ile chcesz przeznaczyć środków na te "inne"programy? Tak tylko pytam bowiem z tego jak piszesz wynika źe darmowe aplikacje są dla Ciebie zbyt "cienką" alternatywą przy wyborze – no chyba źe się mylę.
Nie polecam źadnego szczególnego, bowiem uwaźam źe najlepiej – dla samego siebie jest przetestować samemu i wybrać co się sprawdza i pasuje.
Poza tym na róźnych portalach w działach download jest mnóstwo programów podzielonych tematycznie.
Mogę co najwyźej wymienić kilka tych których ja uźywam, co wcale nie znaczy źe nie ma lepszych:
FF
Irfan View
Foobar 2000
Subedit Player
Avast
Power DVD
Nero –są wersje w pełni funcjonalne często dołączane do napędów
EAC
Adobe Reader
No ..moźe starczy, im dłuźej to wymieniam tym bardziej myślę o tym co napisałem powyźej, źe nie ma w tym radzeniu sensu nijakiego – najlepiej samemu się przekonać co mnie pasuje
Strona 1 / 1