Jakie kodeki w windowsxp???
Bede bardzo wdzieczny jesli ktos mi zostawi posta jakie kodeki do filmow najlepiej zainstalowac tak aby sie nie gryzly i zeby wszystko na dzien dzisiejszy dzialalo. Jestem w trakcie testow i moze mi to zajac duzo czasu wiec z gory dziekuje jesli ktos mi go zaoszczedzi. Do tej pory uzywalem ffdshow i nimo pack 5 build 8 i wszystko dzialalo ale ostatni coraz wiecej filmow nie chce ruszyc.???
Odpowiedzi: 10
W kaźdym razie jest wersja Terminatora 3 (kinowa), która została dziwnie zakodowana i do jej odtowrzenia jest potrzebny kodek o nazwie Elecard MPEG2 Decoder Package 2.0. O ile dobrze pamietam, jest on zawarty w K–lite codec pack, więc to mowi neo340 jest prawdopodobne. Ja osobicie jestem przeciwnikiem codec packów.
siwymaciej:Bede bardzo wdzieczny jesli ktos mi zostawi posta jakie kodeki do filmow najlepiej zainstalowac tak aby sie nie gryzly i zeby wszystko na dzien dzisiejszy dzialalo. Jestem w trakcie testow i moze mi to zajac duzo czasu wiec z gory dziekuje jesli ktos mi go zaoszczedzi. Do tej pory uzywalem ffdshow i nimo pack 5 build 8 i wszystko dzialalo ale ostatni coraz wiecej filmow nie chce ruszyc.???
Ciekawe, piszesz źe uźywałeś Nimo bulid 8 ale ostatnio filmy ci nie chodzą .
Ja uźywam NIMO CODEC PACK V 5.0 BUILD 7 jest starszy a naprawdę nie mam źadnych problemów z odtwarzaniem.
Przez mojego kompa przechodzi spora ilość nowości ( ktoś wspomniał o Terminator 3 ) i Nimo sobie z tym bez problemu radzi.
Moźliwe źe zgrałeś kilka kodeków i teraz mają jakiś konflikt.
Ja kiedyś zainstalowałem pakiet Nimo i Ace potem wszystko sie posypało i nie odtwarzało części filmów.
Ps.Inferno wspomniał źe ten Terminator to wersja kinowa ,moja teź jest taka i wszystko za..... jak mały samochodzik !!!
neo340:qmpel poradził źebym zainstalował zestaw kodeków K–lite, pomoźe, faktycznie teraz wszystko mi śmiga, więc nie wiem czy takie kodekpaki są złe??
K–lite to wyjątek wśród kodek packów. Instaluje tylko to co niezbędne (bez źadnych śmieci, które instaluje np. AceMega codec pack).
Kodek packi to kilka kodeków połączonych w jednym pliku instalacyjnym. Instalowanie pojedynczych kodeków daje większe moźliwości kontroli kodeków.
ja chcę powiedzieć, źe miałem po przeinstalowaniu windy problem z jednym plikiem, wczesniej go otwierałem, natomiast po instalacji windy nie mogłem, miałem zainstalowany taki sam zestaw kodeków i nic, qmpel poradził źebym zainstalował zestaw kodeków K–lite, pomoźe, faktycznie teraz wszystko mi śmiga, więc nie wiem czy takie kodekpaki są złe?? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Do tego Terminatora potrzebujesz kodeka o nazwie Elecard MPEG2 Decoder Package 2.0. Poszukaj w sieci, a na pewno znajdziesz. Jeśli chodzi o kodeki, to podpisuje sie pod tym, co napisali poprzednicy.
PS. Jak bys nie znalazł (to powiedz, to Ci go "udostepnie").
PS. Jak bys nie znalazł (to powiedz, to Ci go "udostepnie").
Nie bylo nic widac... :x
Spróbuj uruchomić film programem avipreview. Jeśli zobaczysz obraz to zapisz film na dysk.
Ja mam problem z jednym filmem: Terminator 3 jaksa kinowa wersja i w zaden spos. nie moge go odtworzyc (dzwiek jest)
AVICodec – wypisuje mi ze film jest kodowany DivX 5
MovieID – wypisuje ze to DivX 3
W konfiguracji zainstalowanych nastepujacych kodekow (DivX 5.0.5, XviD, FFDshow, ac3, WMVideo9) nie idzie.
Kodeckpacki tez nic nie daja ale ich raczej nie uwzywam.
Nawet po wywaleniu wszystkich kodekow, i sprawdzaniu czy film chodzi po zainstalowaniu pojedynczego kodeka (po kolei od Divx 3.11). Ciagle to samo.
Poradzcie cos
THX
Co to za kodeki VP3 i VP 4 ??
AVICodec – wypisuje mi ze film jest kodowany DivX 5
MovieID – wypisuje ze to DivX 3
W konfiguracji zainstalowanych nastepujacych kodekow (DivX 5.0.5, XviD, FFDshow, ac3, WMVideo9) nie idzie.
Kodeckpacki tez nic nie daja ale ich raczej nie uwzywam.
Nawet po wywaleniu wszystkich kodekow, i sprawdzaniu czy film chodzi po zainstalowaniu pojedynczego kodeka (po kolei od Divx 3.11). Ciagle to samo.
Poradzcie cos
THX
Co to za kodeki VP3 i VP 4 ??
A ja znowu polecam
1. DivX 5.1
2. Xvid
3. ffdshow
U mnie na tym wszystko chodzi.
Pozdrówki
1. DivX 5.1
2. Xvid
3. ffdshow
U mnie na tym wszystko chodzi.
Pozdrówki
divx 3.11+DivX 5.1 Pro+Xvid+VP3+VP4+ac3filter+OggDS+wma (+DivXG400 jeśli chcesz mieć napisy "wkomponowane" w film)
Nie radzę instalować źadnych codec packów. Moźesz równieź korzystać z ffdshow+kodeki audio, ale moim zdaniem podana wcześniej konfiguracja jest lepsza.
Nie radzę instalować źadnych codec packów. Moźesz równieź korzystać z ffdshow+kodeki audio, ale moim zdaniem podana wcześniej konfiguracja jest lepsza.