Jakie gry na ten komputer?
Witam!
Jakie gry pójdą na moim komputerze? Lubię wszystkie typy gier.
Płyt główna: Dell optiplex GX 280
Intel Pentium IV 2.8 GHZ
1 GB DDR II (2x512) RAM
Dysk twardy: Samsung 320 GB
Grafika: Zintegrowana Intel 82915G Graphics
DVD LG
Stacja FDD 1.44 MB
Windows XP SP 2
Pozdrawiam!
Odpowiedzi: 7
Twoja karta ma prawdopodobnie 128Mb Ram'u ? [za malo pamieci Ram by przyznac jej wiecej...]
Moze kup lepsza karte graficzna ? [bo na tej w lepsze gry nie pograsz...]
Twoja plyta ma zlacze PCI Express - wiec oszczedz troche kasy i zainwestuj w lepsza karte :-)
No a jak nie to szukaj gry ktore wymagaja 128Mb Ram'u :-) i tyle [Fifka 09 chodzi ? cudo...]
Hmm...
To nie jest problem!
A jak nie ma mojej karty na pudełku? nie wiem z którą ją porównać.
Wydawca każdego programu podaje wymagania sprzętowe... Masz parametry swojego sprzętu i porujnujesz... Czy to jest jakaś filozofia? Trochę nie jasnt jest dla mnie Twój problem...
Skąd ja mam to wiedzieć?
Na pewno GTA SAN ANDREAS, FIFA 09 i UEFA EURO 08 chodzi nawet na wysokich detalach ładnie.
Ale znając parametry swojej karty graficznej - możesz chociaż w przybliżeniu ocenić, jak one pasują do nVidii, które zwykle są podawane na opakowaniach - jako wyznacznik zapotrzebowań gry na obliczenia grafiki.
Na pudełku nic się nie dowiem czy na tej karcie pójdzie, dlatego napsiałem tutaj.
[quote=Autsajder]Witam!
Jakie gry pójdą na moim komputerze? Lubię wszystkie typy gier.
Płyt główna: Dell optiplex GX 280
Intel Pentium IV 2.8 GHZ
1 GB DDR II (2x512) RAM
Dysk twardy: Samsung 320 GB
Grafika: Zintegrowana Intel 82915G Graphics
DVD LG
Stacja FDD 1.44 MB
Windows XP SP 2
Pozdrawiam![/quote]
Dzisys #-o wystarczy ze za kazdym razem, gdy bedziesz chcial sciagnac gre lub kupic i grac, porownaj wymagania i juz :mryellow:
Strona 1 / 1
[quote=Lamer]wiec oszczedz troche kasy i zainwestuj w lepsza karte :-)[/quote]Skupmy się może na tym, co kolega ma aktualnie w komputerze a nie na tym, co w nim może mieć. Kolego [b]Autsajder[/b], wklep nazwę swojej karty w goglarkę i poszukaj parametrów. potem wystarczy zrobił kilka porównań z kilkoma egzemplarzami GeForce i w końcu trafisz na taką, która będzie właściwym odpowiednikiem. Dalej, co zrobić z tą wiedzą, to już chyba nie trzeba Ci tłumaczyć, prawda?