Jaki zasilacz?
Postanowilem zlozyc nowy komputer i potrzebuje porady w jaki zainwestowac zasilacz zeby byl cichy i bardzo dobry.Posiadam obudowe Thermaltake Swing Window Silver VB6000SWS,płyte główną Asus A8N32–SLI Deluxe nForce4 SLI x16 ,procesor AMD Athlon 64 X2 3800,dojdzie jeszcze karta graficzna ,pamieci,napedy,dyski.Czy 480W wystarczy?Prosze o konkretne modele.
Odpowiedzi: 7
Dosłownie tydzień temu kupiłem Tagana 480 W U15. Polecam i jeszcze raz polecam. Przewaga nad U01 to odpinane kable (super rozwiązanie) i wiatrak 12 cm. Prawie go nie słychać, a napięcia.. ?? He, he, napięcia jak w Taganie. Mocy starczy na wieki, a róźnica w cenie z U01 raptem 40 zł.
Myslalem jeszcze o Tagan 480W U15 lub Topower TOP–450 P7,zostal wspomniany Tangan TG480 U–01.Ktory z tych jest najwydajniejszy?Zalezy mi przedewszystkim na "ciszy"A moze inne typy?
Jak kogoś stać na X2 to dziwne by było gdyby wydał na zasilacz 100zł. Ten Tagan nie jest taki drogi jak na swoją moc, pozatym Fortron jest głośny.
Tak mas zracje tylko wiesz stosunek ceny do mozliwosci wydaje mi sie byc optymalny.Niekazdego przecietnego "smiertelnika" na taki sprzecik stac natomiast sam Fortron do najtanszych nie nalezy ale jest stosunkowo solidny.Ale to juz kwestaia kazdego wyboru. :?
portobordo86:bardzo dobra firama + wyniki nie odbiegajace zadnemu z konkurentow.pozdrawiam !
Polemizowal bym... Forton owszem dobre zasilki i wylacznie dobre, jest to tylko low–end w srod markowych zasilaczy i nie ma sensu porownywac go do jakosci i mozliwosci Tagana, bo ta firma to juz najwyzsza polka wsrod zasilaczy :wink:
Ja bym ci polecil serdecznie FORTRON FSP400–60PFN 400W (NOISE KILLER) swietna sprawa dwa w jednym bardzo dobra firama + wyniki nie odbiegajace zadnemu z konkurentow.pozdrawiam !
Jesli masz kaske to bierz to Tagan TG480–U01 Black. Bardzo dobre zasilki, ciche, stabilne napiecia i mocna linia +12V. Z 480W spokojnie starczy, zostanie jeszcze duzooo w zapasie do tego configu
Strona 1 / 1