jaki TV kupić ??

witam szykuje się do zakupu nowego telewizora. niestety długo się nie interesowałem i niewiem jakie firmy i na co teraz zwracac uwagę. prosze o pomoc na czym mam zaczymać oczy na jakiej firmie. nazwie kineskopu i tak dalej :D
wymagania:
cena max 1000zł
cale 25 lub coś około :D

Odpowiedzi: 20

Seeker:

Poza tym taka jedna rzecz. Gdybym miał kupować TV czy cokolwiek innego ze sprzętu, napewno opinie forum – obojętnie jakiego nie były by źadnym kryteruim do podjęcia decyzji co wybrać. Sprzęt się kupuje samemu
kierując się często sympatią , zaufaniem do do marki – zwłaszcza jeśli danej firmy juź coś mieliśmy i było pełne zadowolenie – zasobnością kieszeni, preferencjami dot. odbioru, czy teź awaryjnością tudzieź dostępnością do serwisu.
To co komuś pasuje niekoniecznie musi pasować mnie i dlatego te opinie IMHO mało co są warte.

Opinie na forum przeczytam z przjemnością moźe dowiem sie czegos ciekawego (moira), ale napewno nie będą dla mnie ostateczne. Niestety swojej ulubionej marki nie posiadam. Ostatni telewizor kupowałem sporo lat temu i była to firma Philips :D
Mateuszpi
Dodano
28.11.2005 17:37:06
ja równieź polecam SONY,u mojego ojca gra od bodajźe 9 lat,u mnie drugi ma juź chyba 6 lat.na tym i na tym (po dość intensywnym eksploatowaniu)naprawde nie widać źeby kolory w jakiś sposób straciły na jntensywności lub obraz stał się nieostry.Obydwa chodzą oczywiście jak do tej pory bezawaryjnie,tak źe z czystym sumieniem polecam.
konkord
Dodano
28.11.2005 13:38:11
Sony, Panasonic, Sharp.. 8)
lewymen
Dodano
28.11.2005 12:25:39
to co bys polecil Elte :lol:
Rysiek80
Dodano
28.11.2005 01:23:31
Nie rozśmieszaj mnie przed snem , bo nie zasnę :lol:
Seeker
Dodano
28.11.2005 01:11:52
wlasnie dlatego Sony Trinitron sa doskonale i dopracowane
Rysiek80
Dodano
28.11.2005 01:07:05
Sony ... było minęło – sprzęt dla klienta zafascynowanego marką – mówiąc wprost popularny jak maluch czy .. Nokia ,Sony jedzie na tym trynitronie juź chyba ze 20 lat modyfikując jedynie elektronikę sterujacą , Panasonic robi TV dobre ale nie za 1500–2000 zł trza wydać ok 3tys , i nie na naszą pochrzanioną ze skokami napięcia sieć – często padają zasilacze.
Mozna się w sumie licytować w nieskończoność , kaźdy swoje będzie chwalił,miał swoje zdanie , ale jak ktoś się trochę interesuje elektroniką Audio Video to wie , i unika sprzętu składanego w Polsce , który bywa skadany –czasmi – z podzespołów gorszych niź sprzęt np. na rynek niemiecki , czy inny.
Szuka orginału Made in Japan i często znajduje

Poza tym taka jedna rzecz. Gdybym miał kupować TV czy cokolwiek innego ze sprzętu, napewno opinie forum – obojętnie jakiego nie były by źadnym kryteruim do podjęcia decyzji co wybrać. Sprzęt się kupuje samemu
kierując się często sympatią , zaufaniem do do marki – zwłaszcza jeśli danej firmy juź coś mieliśmy i było pełne zadowolenie – zasobnością kieszeni, preferencjami dot. odbioru, czy teź awaryjnością tudzieź dostępnością do serwisu.
To co komuś pasuje niekoniecznie musi pasować mnie i dlatego te opinie IMHO mało co są warte.
Seeker
Dodano
28.11.2005 01:03:05
Sony Trinitron i koniec tematu u mnie w domu sa 2 soniacze 21 obraz piekny zyleta nie zajezdziz tego kineskopu ! moj dziadek ma rowniez 2 soniacze trinitron 21, do Thomsona to lo boze jak widz ich sprzet i wykonanie to sie zygac chce tandeta jak na ruski rynek a kosztuje majatek

a wiec IMHO Sony i Panasonic nic wiecej od biedy Gruzlik
Rysiek80
Dodano
28.11.2005 00:40:31
Mateuszpi:
moira ??? a co to takiego ???

Nie mów , źe nie wiesz :shock:
To ....kopalnia krasnoludów :mrgreen:
Seeker
Dodano
28.11.2005 00:35:33
moira ??? a co to takiego ???
Mateuszpi
Dodano
27.11.2005 22:36:11
źe moźe to jedno, ale jak w tym wypada to drugie. na moim wspaniałym (%*%*!%!!!) thomsonie nie widzę około 10% obrazu, odciętego po obu bokach, poza tym w grach duźo dokuczliwsza jest moira.
czterech_
Dodano
27.11.2005 18:00:26
Mateuszpi:
powiem ci źe tak bo na niektórych opruczo glądani tv moźesz pograc w gry telewizyjne albo coś podobnego
no teraz to juz kazdy ma odpowiednie out/in. mialem kiedys rubina ktory nie mial, ale wybuchl :mrgreen:
gieras
Dodano
27.11.2005 17:53:22
powiem ci źe tak bo na niektórych opruczo glądani tv moźesz pograc w gry telewizyjne albo coś podobnego
Mateuszpi
Dodano
27.11.2005 17:08:09
Mateuszpi:
telewizor ma słuźyć tylko do oglądania tv nic ponadto.

A są jakieś, które nie słuźą tylko do oglądania TV?
Seeker
Dodano
27.11.2005 17:00:44
telewizor ma słuźyć tylko do oglądania tv nic ponadto.
Mateuszpi
Dodano
27.11.2005 15:34:46
jeśli chcesz uźywać telewizora po prostu, do oglądania telewizji – po prostu pójdź do najbliźszego sklepu ze sporym wyborem, popatrz, który ci sie najbardziej podoba (w kwestiach takich jak temperatura kolorów, przekłamania przy nagromadzeniu prostych, obcinanie obrazu po bokach!! itd) i nań sie zdecyduj, bo najbardziej liczy się to,co widać.
jeśli zaleźy na dobrych parametrach – czytaj: chcesz go uźywać do odtwarzania dvd, grania na konsoli – poszperaj najlepiej na forach dotyczących takiego sprzętu, mi na takowych doradzili dobrze :)
czterech_
Dodano
27.11.2005 15:07:52
gieras:
ja wiem czy JVC robi takie dobre telewizory ?

Ja wiem , źe tak
Seeker
Dodano
27.11.2005 14:46:15
dzięki za odpowiedź ale troszeczke mało informacji a co lepiej wybrać tańszy ale z zwykłym kineskopem czy dołoźyć 300 zł i mieć płaski kineskop, a moźe szukać innych parametrów ??

29 celi moźe mi się nie zmieścić na pułce ale to zaleźy od producenta niektóre wchodza a inne nie :D
Mateuszpi
Dodano
27.11.2005 13:19:43
ja wiem czy JVC robi takie dobre telewizory ? to ze slyna z dobrego sprzetu muzycznego nie znaczy ze telewizory tez sa dobre. Sam mam Thomsona i jestem zadowolony, moj ojciec jest elektronikiem i ma jakies pojecie o o sprzecie i wybral wlasnie thomsona.

Przy kupnie musisz tez patrzec na parametry techniczne, wyjscia wejscia itp
gieras
Dodano
27.11.2005 13:18:50
Nie wiem, mam po prostu uraz do tej marki. Raz sie przejechalem na ich produkcie, poza tym kazdy moj sasiad w bloku (po 60 roku zycia) kupil sobie Thompsona – dlaczego ?– nie wiem...ale nalazilem się do nich ustawiac im programy i wyglad, osluga i szeczogly nie za bardzo mi sie podobaly. Bardziej przypominaly mi zabawke niz prawdziwy telewizor. Wiem ze kupujac cos co ma wieksze doswiadczenie na rynku place 20% ceny za to ze mam znaczek firmowy, ale przynajmiej mam gwarancje dobrej jakosci. Thopsony sa na rynku od kilku lat, pamietam jaki byl szał z nimi, kazdy je kupowal bo byly tanie i nasladowaly prawdziwe firmy. Udalo sie producentom tej marki, przyjeli sie, nie tak jak na przyklad firma Belstar ktora juz prawie sie wybila ale cos tam im przeszkodzilo i teraz ich sprzety mozna kupic w TESCO. Moja opinia:
chcesz miec TV na lata a do tego dobra jakos odboru – rozgladaj sie za takimi markami ktore znasz z dobrej strony, nie testuj nic nowego bo to nie jest kwesti 2 zł tylko kwestia kilkuset zlotych. Pozdrawiam i zycze udanego zakupu.

np.
TicTac
Dodano
27.11.2005 13:00:51
Mateuszpi
Dodano:
26.11.2005 23:53:05
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2