jaki TV kupić ??
witam szykuje się do zakupu nowego telewizora. niestety długo się nie interesowałem i niewiem jakie firmy i na co teraz zwracac uwagę. prosze o pomoc na czym mam zaczymać oczy na jakiej firmie. nazwie kineskopu i tak dalej :D
wymagania:
cena max 1000zł
cale 25 lub coś około :D
wymagania:
cena max 1000zł
cale 25 lub coś około :D
Odpowiedzi: 20
Seeker:
Poza tym taka jedna rzecz. Gdybym miał kupować TV czy cokolwiek innego ze sprzętu, napewno opinie forum – obojętnie jakiego nie były by źadnym kryteruim do podjęcia decyzji co wybrać. Sprzęt się kupuje samemu
kierując się często sympatią , zaufaniem do do marki – zwłaszcza jeśli danej firmy juź coś mieliśmy i było pełne zadowolenie – zasobnością kieszeni, preferencjami dot. odbioru, czy teź awaryjnością tudzieź dostępnością do serwisu.
To co komuś pasuje niekoniecznie musi pasować mnie i dlatego te opinie IMHO mało co są warte.
Opinie na forum przeczytam z przjemnością moźe dowiem sie czegos ciekawego (moira), ale napewno nie będą dla mnie ostateczne. Niestety swojej ulubionej marki nie posiadam. Ostatni telewizor kupowałem sporo lat temu i była to firma Philips :D
ja równieź polecam SONY,u mojego ojca gra od bodajźe 9 lat,u mnie drugi ma juź chyba 6 lat.na tym i na tym (po dość intensywnym eksploatowaniu)naprawde nie widać źeby kolory w jakiś sposób straciły na jntensywności lub obraz stał się nieostry.Obydwa chodzą oczywiście jak do tej pory bezawaryjnie,tak źe z czystym sumieniem polecam.
Sony, Panasonic, Sharp.. 8)
to co bys polecil Elte :lol:
Nie rozśmieszaj mnie przed snem , bo nie zasnę :lol:
wlasnie dlatego Sony Trinitron sa doskonale i dopracowane
Sony ... było minęło – sprzęt dla klienta zafascynowanego marką – mówiąc wprost popularny jak maluch czy .. Nokia ,Sony jedzie na tym trynitronie juź chyba ze 20 lat modyfikując jedynie elektronikę sterujacą , Panasonic robi TV dobre ale nie za 1500–2000 zł trza wydać ok 3tys , i nie na naszą pochrzanioną ze skokami napięcia sieć – często padają zasilacze.
Mozna się w sumie licytować w nieskończoność , kaźdy swoje będzie chwalił,miał swoje zdanie , ale jak ktoś się trochę interesuje elektroniką Audio Video to wie , i unika sprzętu składanego w Polsce , który bywa skadany –czasmi – z podzespołów gorszych niź sprzęt np. na rynek niemiecki , czy inny.
Szuka orginału Made in Japan i często znajduje
Poza tym taka jedna rzecz. Gdybym miał kupować TV czy cokolwiek innego ze sprzętu, napewno opinie forum – obojętnie jakiego nie były by źadnym kryteruim do podjęcia decyzji co wybrać. Sprzęt się kupuje samemu
kierując się często sympatią , zaufaniem do do marki – zwłaszcza jeśli danej firmy juź coś mieliśmy i było pełne zadowolenie – zasobnością kieszeni, preferencjami dot. odbioru, czy teź awaryjnością tudzieź dostępnością do serwisu.
To co komuś pasuje niekoniecznie musi pasować mnie i dlatego te opinie IMHO mało co są warte.
Mozna się w sumie licytować w nieskończoność , kaźdy swoje będzie chwalił,miał swoje zdanie , ale jak ktoś się trochę interesuje elektroniką Audio Video to wie , i unika sprzętu składanego w Polsce , który bywa skadany –czasmi – z podzespołów gorszych niź sprzęt np. na rynek niemiecki , czy inny.
Szuka orginału Made in Japan i często znajduje
Sony Trinitron i koniec tematu u mnie w domu sa 2 soniacze 21 obraz piekny zyleta nie zajezdziz tego kineskopu ! moj dziadek ma rowniez 2 soniacze trinitron 21, do Thomsona to lo boze jak widz ich sprzet i wykonanie to sie zygac chce tandeta jak na ruski rynek a kosztuje majatek
a wiec IMHO Sony i Panasonic nic wiecej od biedy Gruzlik
a wiec IMHO Sony i Panasonic nic wiecej od biedy Gruzlik
Mateuszpi:moira ??? a co to takiego ???
Nie mów , źe nie wiesz :shock:
To ....kopalnia krasnoludów :mrgreen:
moira ??? a co to takiego ???
źe moźe to jedno, ale jak w tym wypada to drugie. na moim wspaniałym (%*%*!%!!!) thomsonie nie widzę około 10% obrazu, odciętego po obu bokach, poza tym w grach duźo dokuczliwsza jest moira.
no teraz to juz kazdy ma odpowiednie out/in. mialem kiedys rubina ktory nie mial, ale wybuchl :mrgreen:Mateuszpi:powiem ci źe tak bo na niektórych opruczo glądani tv moźesz pograc w gry telewizyjne albo coś podobnego
powiem ci źe tak bo na niektórych opruczo glądani tv moźesz pograc w gry telewizyjne albo coś podobnego
Mateuszpi:telewizor ma słuźyć tylko do oglądania tv nic ponadto.
A są jakieś, które nie słuźą tylko do oglądania TV?
telewizor ma słuźyć tylko do oglądania tv nic ponadto.
jeśli chcesz uźywać telewizora po prostu, do oglądania telewizji – po prostu pójdź do najbliźszego sklepu ze sporym wyborem, popatrz, który ci sie najbardziej podoba (w kwestiach takich jak temperatura kolorów, przekłamania przy nagromadzeniu prostych, obcinanie obrazu po bokach!! itd) i nań sie zdecyduj, bo najbardziej liczy się to,co widać.
jeśli zaleźy na dobrych parametrach – czytaj: chcesz go uźywać do odtwarzania dvd, grania na konsoli – poszperaj najlepiej na forach dotyczących takiego sprzętu, mi na takowych doradzili dobrze :)
jeśli zaleźy na dobrych parametrach – czytaj: chcesz go uźywać do odtwarzania dvd, grania na konsoli – poszperaj najlepiej na forach dotyczących takiego sprzętu, mi na takowych doradzili dobrze :)
gieras:ja wiem czy JVC robi takie dobre telewizory ?
Ja wiem , źe tak
dzięki za odpowiedź ale troszeczke mało informacji a co lepiej wybrać tańszy ale z zwykłym kineskopem czy dołoźyć 300 zł i mieć płaski kineskop, a moźe szukać innych parametrów ??
29 celi moźe mi się nie zmieścić na pułce ale to zaleźy od producenta niektóre wchodza a inne nie :D
29 celi moźe mi się nie zmieścić na pułce ale to zaleźy od producenta niektóre wchodza a inne nie :D
ja wiem czy JVC robi takie dobre telewizory ? to ze slyna z dobrego sprzetu muzycznego nie znaczy ze telewizory tez sa dobre. Sam mam Thomsona i jestem zadowolony, moj ojciec jest elektronikiem i ma jakies pojecie o o sprzecie i wybral wlasnie thomsona.
Przy kupnie musisz tez patrzec na parametry techniczne, wyjscia wejscia itp
Przy kupnie musisz tez patrzec na parametry techniczne, wyjscia wejscia itp
Nie wiem, mam po prostu uraz do tej marki. Raz sie przejechalem na ich produkcie, poza tym kazdy moj sasiad w bloku (po 60 roku zycia) kupil sobie Thompsona – dlaczego ?– nie wiem...ale nalazilem się do nich ustawiac im programy i wyglad, osluga i szeczogly nie za bardzo mi sie podobaly. Bardziej przypominaly mi zabawke niz prawdziwy telewizor. Wiem ze kupujac cos co ma wieksze doswiadczenie na rynku place 20% ceny za to ze mam znaczek firmowy, ale przynajmiej mam gwarancje dobrej jakosci. Thopsony sa na rynku od kilku lat, pamietam jaki byl szał z nimi, kazdy je kupowal bo byly tanie i nasladowaly prawdziwe firmy. Udalo sie producentom tej marki, przyjeli sie, nie tak jak na przyklad firma Belstar ktora juz prawie sie wybila ale cos tam im przeszkodzilo i teraz ich sprzety mozna kupic w TESCO. Moja opinia:
chcesz miec TV na lata a do tego dobra jakos odboru – rozgladaj sie za takimi markami ktore znasz z dobrej strony, nie testuj nic nowego bo to nie jest kwesti 2 zł tylko kwestia kilkuset zlotych. Pozdrawiam i zycze udanego zakupu.
np.
chcesz miec TV na lata a do tego dobra jakos odboru – rozgladaj sie za takimi markami ktore znasz z dobrej strony, nie testuj nic nowego bo to nie jest kwesti 2 zł tylko kwestia kilkuset zlotych. Pozdrawiam i zycze udanego zakupu.
np.