jaki to program?
witam:).
zauwazylem,ze pewien program probuje sie laczyc z netem bo sygnalizuje mi to firewall. Ostatnio troche testowalem z programami i myslalem , ze to opcja w jednym z nich, ale programow nie ma a proba laczenia sie z netem pozostala.ma 64 kb i po dacie zainstalowania w programach, to jest od jakiegos miesiaca. a nazywa sie to Application MFC liveupdate ?? .Na wirusa, trojana mi raczej nie wyglada,skanowalem kilkoma łacznie z antytronajem. Jakies pomysły ? ;)
zauwazylem,ze pewien program probuje sie laczyc z netem bo sygnalizuje mi to firewall. Ostatnio troche testowalem z programami i myslalem , ze to opcja w jednym z nich, ale programow nie ma a proba laczenia sie z netem pozostala.ma 64 kb i po dacie zainstalowania w programach, to jest od jakiegos miesiaca. a nazywa sie to Application MFC liveupdate ?? .Na wirusa, trojana mi raczej nie wyglada,skanowalem kilkoma łacznie z antytronajem. Jakies pomysły ? ;)
Odpowiedzi: 7
jesteś niesamowity:), dzięki !!!!
Sciagales cos z tej stronki ? http://66.226.81.182/
Bo mozna przeczytac na niej, ze:
Czyli to nic groznego a jedynie jakis soft ktory masz zainstalowany chce sie updatowac :wink: .
Update.
Znalazlem chyba "winowajce" jesli uzywasz Kazaa, iMesha, lub podobnych programow – PeerGuardian.
PeerGuardian is a powerful yet petite firewall application especially designed for P2P users
Bo mozna przeczytac na niej, ze:
Updating
For maximum safety and ease, all applications provided here use our own free Live Update System, which checks for updates and patches once a month from our own central server.
Czyli to nic groznego a jedynie jakis soft ktory masz zainstalowany chce sie updatowac :wink: .
Update.
Znalazlem chyba "winowajce" jesli uzywasz Kazaa, iMesha, lub podobnych programow – PeerGuardian.
PeerGuardian is a powerful yet petite firewall application especially designed for P2P users
dopiero odpowiadam, sorki:), pokazuje :66.226.81.182 .Pozdrawiam,
A Twoj firewall nie pokazuje z czym (z jakim serwerem) chce sie "to" polaczyc ?
Tego linka podalem dlatego, ze ten Backdoor rowniez "zawiera" Application MFC.
Tego linka podalem dlatego, ze ten Backdoor rowniez "zawiera" Application MFC.
dzięki El Nino za ten link (zawsze jestes rzeczowy:) ) ale to raczej nie trojan z następujących powodów : 1.skanowałem awk12 zawsze aktualną bazą, skanowalem antytrojan(zresztą świetny) tauscan(podobnie) ,skanowalem online:norton,panda,bitdefander,macafee,gafi (moglem przekrecic nazwe) antytrojan,no i na koniec kaspersky plik.Nic nie ma , symanteca nigdy nie mialem oprócz inslalacji on line.
To moze byc zarowno Backdoor.Powerspider: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/backdoor.powerspider.html:Application MFC liveupdate
jak i to co podal tire, czyli autoupdate Nortona, czy tez jeszcze cos innego.
Nooooo,jeśli to live update,to od Symanteca.
Albo od innego programu,który po prostu chce się uaktualnić.
Tyle.
Albo od innego programu,który po prostu chce się uaktualnić.
Tyle.
Strona 1 / 1