Jaki system wybrać?
Witam!
Składam sobie nowego kompa i mam dylemat czy zostać przy starym, stabilnym XP czy przenieść się na Vistę Ultimate?! Możecie mi pomóc w wyborze?!
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 13
Tak jak juz powiedziano - za malo informacji.
Jezeli system ma sluzyc jakto typowa maszynka domowa to Home Premium spokojnie wystarczy.
Dodajmy ze Vista bedzie 64bit oczywiscie?!;>
Jezeli ma byc 32 bit to pozostan przy XP ;]
hehehe... :/
polecam ci Game boy'a
Czyli jednak polecacie Vistę?! A jakie macie wersje, bo nie wiem czy warto odrazu rzucać się na głęboką wodę i kupować Ulitimate!?
-
[quote=EuleEule]Czyli jednak polecacie Vistę?! A jakie macie wersje, bo nie wiem czy warto odrazu rzucać się na głęboką wodę i kupować Ulitimate!?[/quote] A co to za głęboka woda? Home Premium Ci wystarczy, obsługa visty nie zależnie czy to HP czy ultimate jest taka sama, w ultimate masz pare dodatkow, z których i tak zapewne nie będziesz korzystać.
A ja mam AMD Athlon 64X2 Dual Core 4800+ 3.00GB RAM GForce 7950GT 512Ram 2xHD 250 GB viste ultimate od września żadnych problemów stabilna praca i pod programami graficznymi i pod grami Pes 2008 na najwyższch detalach 1680x1050
śmiga aż miło żadnych przycięć o innych nie wspomnę.XP do takiego kompa to przeżytek. Dodam że nie wiem co to blue scren bo go nie widziałem.
jeżeli komputer będziesz miał super wypas bierz xp... vista jest strasznie nie stabilna mam laptopa dosyć dobrego i viste jestem wściekły jak diabli ciągle się wiesza... a planuje wrzucić xp i wiem że będzie wymiatać bo laptop 2x jak komp a na kompie już mi xp ładnie śmiga:mryellow:
Wow... od tego zacząłem myślenie co lepsze... Ale jakoś to do mnie nie przemawia. Nie wiem dlaczego ale mam takie przeczucie, ze Vista skończy jak np. Millenium. Co Wy o tym myślicie?
http://www.microsoft.com/poland/windows/products/windowsvista/editions/ultimate/default.mspx lub google-vista ultimate
XP już znam, ale za to Vista mi się podoba i chodzi mi jeszcze o wersję Ultimate! Jakie są zmiany w tym systemie opr. wyglądu?
wybral bym xp, chyba że chcesz się zapoznać z vistą ew. zależy ci na wyglądzie.
- C2D E8400
- GF 9800 GX2
- GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz
To mam zamiar tam wrzucić, a komp ma być głównie do pracy, buszowaniu w necie i do gier.
Vista - niestabilna ?
Przecież to już full wersja :mryellow:
Przy tak powalającej ilości informacji jedyną prawidłową sugestią zdaje się być:
1 Wg możliwości ( konfiguracja sprzetowa )
2. Wg potrzeb ( to co na nim ma być robione w świetle pkt 1 ).
Strona 1 / 1