Jaki sprzęt dla kompa?

Witam!!
Pomoźcie mi :( z dobraniem sprzetu do kompa, który bedzie słuźył głownie do ogładania stron internetowych, pisania w wordzie, ogładania filmów i moźe jakieś gierki – taki komp biurowy+. Chciałbym się zmiesćić w 2000 zł (w tym monitor 17 calowy). Proponuje takie coś:
Procesor :arrow: AMD Semprom 2200 ?? – taki 1,5 – 1,8 Ghz
Karta graficzna :arrow: jakiś GeForce – moźe GeForce 4 MX 400 – chyba tani i dobry
Dysk twardy :arrow: z 80 GB – moze jakiś Samsung bo maja gwarancje ma 3 lata??
RAM :arrow: 256 MB DDR 400 –
Karta dźwiekowa :arrow: moźe być zintegrowana – będą 2 głośniki
Monitor :arrow: 17 cali – tu waźne aby był dobry – moźe Samsung??
Nagrywarka i DVD–ROM – Lite–on lub LG ??

Nie pisałem o płycie głównej bo sie wogóle na nich nie znam.
Jakby jeszcze zostało coś z tych 2000 zł to bym sie ucieszył :D , wiec prosze miejcie to na myśli. Z góry dzięki za poświecenie czasu.

Odpowiedzi: 3

I znowu muszę powiedzieć, źe mi się serce kraja. I nie chce mi się znowu pisać konfigów... skorzystaj z szukajki. I nie pisz tego co wiesz tylko wiedz co piszesz.
darek_dade
Dodano
24.02.2005 22:11:35
Ukey: Nie wspomniałem, źe ten komp bedzie mojego wujka, wiec allegro odpada (jakoś nie jest prokonany do tych aukcji). Co do RAMu to wolałbym 256MB DDR 400 poniewaź są bardziej wydajne, a zawsze moźna rozszerzyć i po za tym 512 – to juź chyba do gier :wink: . Procesor P4 – fajnie by było (pamiętaj 2000 zł :( ) – a amd radzą sobie niezle. A jeśli chodzi o płyty główne to prośiłbym o jakieś konkretniejsze(dokladne) nazwy, bo jak pisałem troche sie w nich gubie.
MarcinK
Dodano
24.02.2005 12:59:55
MarcinK:
Witam!!
Pomoźcie mi :( z dobraniem sprzetu do kompa, który bedzie słuźył głownie do ogładania stron internetowych, pisania w wordzie, ogładania filmów i moźe jakieś gierki – taki komp biurowy+. Chciałbym się zmiesćić w 2000 zł (w tym monitor 17 calowy). Proponuje takie coś:
Procesor :arrow: AMD Semprom 2200 ?? – taki 1,5 – 1,8 Ghz
Karta graficzna :arrow: jakiś GeForce – moźe GeForce 4 MX 400 – chyba tani i dobry
Dysk twardy :arrow: z 80 GB – moze jakiś Samsung bo maja gwarancje ma 3 lata??
RAM :arrow: 256 MB DDR 400 –
Karta dźwiekowa :arrow: moźe być zintegrowana – będą 2 głośniki
Monitor :arrow: 17 cali – tu waźne aby był dobry – moźe Samsung??
Nagrywarka i DVD–ROM – Lite–on lub LG ??

Nie pisałem o płycie głównej bo sie wogóle na nich nie znam.
Jakby jeszcze zostało coś z tych 2000 zł to bym sie ucieszył :D , wiec prosze miejcie to na myśli. Z góry dzięki za poświecenie czasu.

Grafika– jak dlamnie odpada tania takk ale woooolnaaa. I nawet filmy zle dzialaja :D Na allegro GeForce 3 TI500 za ta cene sie dostanie a na 100% jest wydajniejsza.
Pamieci– moze by tak 333 lub 266 ale te 512 by bylo :?:
Procesor– co Wy wszyscy za tymi sempronami to ma byc komp biurowy wiec chyba P4 byl by leprzy ..
Chymm no pieknie ale gdzie plyta glowna :roll:
Mysle ze jakis ABIT by wystarczyl (choc sa ludzie mowiacy ze to SHITY ale ..)
Ukey
Dodano
23.02.2005 21:13:36
MarcinK
Dodano:
23.02.2005 21:07:04
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1