Jaki socket na intela??

ostatnio troche mniej sie interesowalem i teraz niewiem co wybrac bo oba niby sa takie same i podobnie kosztuje.ktory jest lepszy bardziej przyszlosciowy??

Odpowiedzi: 7

No niestety, karty na AGP jak i samo zlacze zapewne w ciagu najbizszego roku przejda raczej do lamusa, chocby NVidia, juz zapowiedziala ze nie planuje produkcji Gf7800GTX, czy nowszych ukladow na AGP i jak narzie sie to potwierdza, bo zaden nowy nv juz nie wystepuje w wersji AGP, wiec jezeli zamiezasz i karte wymieniac to nie ma sie nad czym zastanawiac i brac cala palete nowych rozwiazan.

I zauwaz jedno, ze karty na AGP sa czasem nawet o 100zł drozsze niz ich odpowiednki na PCI–E
mettal
Dodano
05.08.2005 13:45:02
a grafe tez chcialem zmieniac. ale czy teraz z uplywem czasu coraz wiecej kart bedzie PCI–E. az stanie to standartem czy bedzie to dlugo rownolegle zlacze ograniczajce mnie w zakupie karty.bo jak jest to cos co stanie sie stadartem to zakup starego gniazda bedzie jakby blokada przyszlosciowa.
badam
Dodano
05.08.2005 13:35:42
Sa plyty LGA 775 ze starym zlaczem AGP, ale naprzyklad jak juz zmieniasz plyte, ram i procka, to wypadalo by sie zastanowic czy tez nie oplaca ci sie grafiki zmienic. Zalezy jaka karte masz teraz, bo jak jest juz dosc wiekowa i nie zabija wydajnoscia, to ja bym zmienil i grafike, i wtedy wziol juz plyte ze zlaczem PCI–E.

Jaka masz grafe ?
mettal
Dodano
05.08.2005 11:59:11
i oto mi chodzi czy jest sens w to sie pchac bo calego kompa zmieniac niechce jedynie proc,plyt gl, ram

a z tym zlaczem grafy o tylko ten jeden typ mozna wtedy podiac??
badam
Dodano
05.08.2005 02:40:51
No coz kupujac plytke z 775, oczywscie musisz miec procka pod tego socketa. Z regoly taka plytka ma obsluge nowych pamieci, czyli DDR2 i oczywiscie nowe zlacze pod grafike czyli PCI–E x 16, zdarzaja sie chyba tez takie z AGP. o i oczywiscie szereg innych zmian. Niby na lepsze. Taka rewolucje nowosci zaserwowal nam Intel.
mettal
Dodano
05.08.2005 02:21:36
wiem ze nowszy cos go malo jest a jakos drozszy nie jest.niewiem taka nowosc.

a czy on ma jakies specjalne wymagania ktorych niema s478??
badam
Dodano
05.08.2005 02:16:06
Oczywiste jest to ze LGA 775 jest nowszy i bardziej przyszlosciowy. Chyba bardzo wypadles z obiegu, jesli tego nie wiesz.
mettal
Dodano
05.08.2005 01:58:43
badam
Dodano:
04.08.2005 14:44:32
Komentarzy:
7
Strona 2 / 2