Jaki socket na intela??
ostatnio troche mniej sie interesowalem i teraz niewiem co wybrac bo oba niby sa takie same i podobnie kosztuje.ktory jest lepszy bardziej przyszlosciowy??
Odpowiedzi: 7
No niestety, karty na AGP jak i samo zlacze zapewne w ciagu najbizszego roku przejda raczej do lamusa, chocby NVidia, juz zapowiedziala ze nie planuje produkcji Gf7800GTX, czy nowszych ukladow na AGP i jak narzie sie to potwierdza, bo zaden nowy nv juz nie wystepuje w wersji AGP, wiec jezeli zamiezasz i karte wymieniac to nie ma sie nad czym zastanawiac i brac cala palete nowych rozwiazan.
I zauwaz jedno, ze karty na AGP sa czasem nawet o 100zł drozsze niz ich odpowiednki na PCI–E
I zauwaz jedno, ze karty na AGP sa czasem nawet o 100zł drozsze niz ich odpowiednki na PCI–E
a grafe tez chcialem zmieniac. ale czy teraz z uplywem czasu coraz wiecej kart bedzie PCI–E. az stanie to standartem czy bedzie to dlugo rownolegle zlacze ograniczajce mnie w zakupie karty.bo jak jest to cos co stanie sie stadartem to zakup starego gniazda bedzie jakby blokada przyszlosciowa.
Sa plyty LGA 775 ze starym zlaczem AGP, ale naprzyklad jak juz zmieniasz plyte, ram i procka, to wypadalo by sie zastanowic czy tez nie oplaca ci sie grafiki zmienic. Zalezy jaka karte masz teraz, bo jak jest juz dosc wiekowa i nie zabija wydajnoscia, to ja bym zmienil i grafike, i wtedy wziol juz plyte ze zlaczem PCI–E.
Jaka masz grafe ?
Jaka masz grafe ?
i oto mi chodzi czy jest sens w to sie pchac bo calego kompa zmieniac niechce jedynie proc,plyt gl, ram
a z tym zlaczem grafy o tylko ten jeden typ mozna wtedy podiac??
a z tym zlaczem grafy o tylko ten jeden typ mozna wtedy podiac??
No coz kupujac plytke z 775, oczywscie musisz miec procka pod tego socketa. Z regoly taka plytka ma obsluge nowych pamieci, czyli DDR2 i oczywiscie nowe zlacze pod grafike czyli PCI–E x 16, zdarzaja sie chyba tez takie z AGP. o i oczywiscie szereg innych zmian. Niby na lepsze. Taka rewolucje nowosci zaserwowal nam Intel.
wiem ze nowszy cos go malo jest a jakos drozszy nie jest.niewiem taka nowosc.
a czy on ma jakies specjalne wymagania ktorych niema s478??
a czy on ma jakies specjalne wymagania ktorych niema s478??
Oczywiste jest to ze LGA 775 jest nowszy i bardziej przyszlosciowy. Chyba bardzo wypadles z obiegu, jesli tego nie wiesz.