jaki skaner?
nosze sie z zamiarem zakupu skanera. czy moglibyscie mi cos doradzic? chodzi mi o cos w przystepnej cenie z przystawka do slajdow? zastosowanie: glownie do skanowania rysunkow, zdjec z negatywow no i zdjec juz wywolanych. zalezy mi na jak najwierniejszym odtworzeniu koloru. (uch nie ukrywam, ze finanse troche mnie ograniczaja w wyborze ;)
Odpowiedzi: 1
Równieź jestem zainteresowany zakupem nowego skanera z przetwornikiem CCD w cenie do 400PLN, najlepiej zasilany po USB jeśli są takie [w modelach CIS to jest], choć nie koniecznie. Główne zastosowania to skany ksiąźek oraz rysunków technicznych tudzieź od czasu do czasu jakaś kolorowa grafika max format A4. Zaleźy mi na jakości,szybkości skanowania oraz aby skaner miał coś w rodzaju specjalnego zawiasu pokrywy umoźliwiającego skanowanie grubych ksiąźek. Proszę o nie odsyłanie mnie na strony producentów, dealerów oraz rankingowe, zaleźy mi bowiem na rzetelnej ocenie userów ze wskazaniem zalet i wad poszczególnych modeli po wykonaniu przynajmniej kilkuset skanów. Z góry dziękuję za pomoc.
Strona 1 / 1