Jaki program do wysyłania plików na serwer?
Cześć! Jakiego programu mam uźyć źeby wysłać pliki na serwer I jak go skonfigurować? Pomóźcie!!! :roll: :roll: :roll:
Odpowiedzi: 19
przeciez nie kazdy system inny niz windows to unix ;), zreszta nie chce juz sie na ten temat spierac bo nie ma sensu.
a co do drugiej czesci twojego posta to nie wiem apropo czego napisales.
a co do drugiej czesci twojego posta to nie wiem apropo czego napisales.
Od kiedy linux to nie unix
Na stronce proftpd znajduja sie binarne wersje tego programu jakbys nie zauwazyl pliki do sciagniecia wygladaja na typowe pliki dla linuxa i systemów unixo podobnych
Na stronce proftpd znajduja sie binarne wersje tego programu jakbys nie zauwazyl pliki do sciagniecia wygladaja na typowe pliki dla linuxa i systemów unixo podobnych
jezeli serwer ftp na jakiejs maszynie to proftpd – to nie jest wlasciwe stwierdzenie ze system na ktorym to "stoi" to linux.
SunOS Solaris czy FreeBSD to nie linuxy a linux to nie UNIX.
wlasciwie to tyle
SunOS Solaris czy FreeBSD to nie linuxy a linux to nie UNIX.
wlasciwie to tyle
No i gdzie widzisz sprzecznosc w mych wypowiedzach a tym co napisałem bo ja nie widze. Oświeć mnie.
oto twoje wypowiedzi
1
Server stoi na pakiecie ProFtpd a to jest linuxowy server ftp.Czyli server jest na linuxie
2
AIX BSD/OS Cygwin*
DG/UX Digital Unix FreeBSD*
HP/UX IRIX* Linux for IBM S/390, zSeries
Linux* Mac OS X*+ NetBSD
OpenBSD SCO Solaris*
SunOS
Wszystkie z nich to linuxy lub pochodne linuxa
przeczytaj to sobie jeszcze raz i gleboko zastanow sie na odpowiedziami.poza tym moje wypowiedzi nie mialy na celu wyprowadzania ciebie z rownowagi, jezeli tak sie stalo przepraszam – uscislam tylko komentarze.
1
Server stoi na pakiecie ProFtpd a to jest linuxowy server ftp.Czyli server jest na linuxie
2
AIX BSD/OS Cygwin*
Linux* Mac OS X*+ NetBSD
OpenBSD SCO Solaris*
SunOS
Wszystkie z nich to linuxy lub pochodne linuxa
przeczytaj to sobie jeszcze raz i gleboko zastanow sie na odpowiedziami.poza tym moje wypowiedzi nie mialy na celu wyprowadzania ciebie z rownowagi, jezeli tak sie stalo przepraszam – uscislam tylko komentarze.
Ja pisze to samo zyli ze unix i linux to jedno a proftpd to program unixowy/linuxowy server ftp
Poczytaj lepiej ksiazki z informatyki zanim zasiadziesz do forum
Do łopaty a nie do klawiatury.
Ja pisze to samo zyli ze unix i linux to jedno a proftpd to program unixowy/linuxowy server ftp
co post piszesz cos innego a mi chodzilo tylko o jedno sprostowanie odnosni proftpd.
a tak na zakonczenie to napisze tylko ze niektorzy twierdza iz linux to skrot od :
Linux Is Not UX ;)
a tak na zakonczenie to napisze tylko ze niektorzy twierdza iz linux to skrot od :
Linux Is Not UX ;)
A linux to nie Unix ?!
A FREE BSD to nie Unix ?
A FREE SCO to nie Unix ?
Ciekawe od kiedy ????
To jaka jest według Ciebie róźnica miedzy Unixem a systemem Unixopodobnym, czy linuxopodobnym.
A FREE BSD to nie Unix ?
A FREE SCO to nie Unix ?
Ciekawe od kiedy ????
To jaka jest według Ciebie róźnica miedzy Unixem a systemem Unixopodobnym, czy linuxopodobnym.
no jezeli dla ciebie SunOS czy Solaris tudziez FreeBSD to pochodne linuxa to hmmm nie ma o czym mowic. ja piszac tego posta chcialem tylko zwrocic uwage iz proftpd nie jest programem na linuxa tylko na wszystkie systemu unixowe i unixopodobne (tu np linux)
pozdrawiam
pozdrawiam
A co moze windowsowy :?
Oto lista obsugiwanych platform systemowych przez proftpd
AIX BSD/OS Cygwin*
Linux* Mac OS X*+ NetBSD
OpenBSD SCO Solaris*
SunOS
Wszystkie z nich to linuxy lub pochodne linuxa ,chyba ze ty widzisz to na liscie Windowsa.
Oto lista obsugiwanych platform systemowych przez proftpd
AIX BSD/OS Cygwin*
Linux* Mac OS X*+ NetBSD
OpenBSD SCO Solaris*
SunOS
Wszystkie z nich to linuxy lub pochodne linuxa ,chyba ze ty widzisz to na liscie Windowsa.
co nie oznacza ze jest linuxowy, nie wiem skad ci sie to urodzilo
polecam witryne http://proftpd.org
polecam witryne http://proftpd.org
al:nie wiem skad wizieles tak informacje ze proftpd to linuxowy program
Bo proftpd to pakiet wchodzacy w sklad pakietow linuxa, pakiet ten jest linuxowym serverem ftp.
a ja bym ci polecil FlashFXP. IMHO najlepszy program w tej kategorii, a juz na pewno lepszy od total commandera. Do sciagniecia stad : http://krzysiu.one.pl/~tbp/
nie wiem skad wizieles tak informacje ze proftpd to linuxowy program
Dzięki! Czy ktoś moźe wie jaki serwer ma vel.pl?
Dzięki! Czy ktoś moźe wie jaki serwer ma vel.pl?
:arrow: Total Commander
:arrow: Cute FTP
1. TOTAL COMMANDER. Po uruchomieniu programu wciskasz ctrl + f w okienku które się pojawi klikasz nowe połączenie: w polu sesj wpisujesz nazwę dla połączenia (byle co np. swój nick), w polu nazwa hosta wpisujesz adres serwera (np. ftp.republika.pl), w polu uźytkownik wpisujesz swój login na serwer, w polu niźej hasło). OK Teraz zaznaczasz właśnie stworzone połączenie i klikasz połącz.
2. W CUTE FTP jest podobnie, po uruchomieniu programu file/site manager i wybierasz wizard..., program będzie pokolei źądał podania odpowiednich danych.
:arrow: Cute FTP
1. TOTAL COMMANDER. Po uruchomieniu programu wciskasz ctrl + f w okienku które się pojawi klikasz nowe połączenie: w polu sesj wpisujesz nazwę dla połączenia (byle co np. swój nick), w polu nazwa hosta wpisujesz adres serwera (np. ftp.republika.pl), w polu uźytkownik wpisujesz swój login na serwer, w polu niźej hasło). OK Teraz zaznaczasz właśnie stworzone połączenie i klikasz połącz.
2. W CUTE FTP jest podobnie, po uruchomieniu programu file/site manager i wybierasz wizard..., program będzie pokolei źądał podania odpowiednich danych.
Strona 1 / 1