Jaki program do wygrzania...
Witam ,wczoraj zmieniłem sobie pastę na procesorze na Arctic Silver 5 i w związku z tym mam pytanie jaki jest jakiś dobry program do zapuszczenia źeby teraz tą pastę troszkę wygrzać :wink: .
Słyszałem coć o Prime 95 ,ale nie wiem bo nigdy go nieuźywałem.Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi.Pozdrawiam
Słyszałem coć o Prime 95 ,ale nie wiem bo nigdy go nieuźywałem.Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi.Pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
Windowsowy kalkulator.
Co nie wierzycie ?
Wpisać maksymalną liczbę 9 (9,999999999) pomnoźyć przez to samo i kilkanascie razy walnąć w eneter. Operacja zmiennoprzecinkowa bardzo obciąza procesor.
Co nie wierzycie ?
Wpisać maksymalną liczbę 9 (9,999999999) pomnoźyć przez to samo i kilkanascie razy walnąć w eneter. Operacja zmiennoprzecinkowa bardzo obciąza procesor.
powiem Ci źe spadła o dobre 5 st.
przedtem w idlle–45
teraz–40
przedtem w stresie–56
teraz–52
Wiem źe to nie duźo ale podejźewam źe to wina usytuowania mojego Freezera,jest tak połoźony źe targa ciepłe powietrze znad grafiki,a ta się trochę grzeje(GForce FX 5500)tak źe czeka mnie jeszcze mały wydatek na dodatkową wichurę do obudowy.No i sama pasta czytałem gdzieś tu na forum źe najlepszą wydajność łapie po ok.100–200 godz. pracy.Pozdrawiam
przedtem w idlle–45
teraz–40
przedtem w stresie–56
teraz–52
Wiem źe to nie duźo ale podejźewam źe to wina usytuowania mojego Freezera,jest tak połoźony źe targa ciepłe powietrze znad grafiki,a ta się trochę grzeje(GForce FX 5500)tak źe czeka mnie jeszcze mały wydatek na dodatkową wichurę do obudowy.No i sama pasta czytałem gdzieś tu na forum źe najlepszą wydajność łapie po ok.100–200 godz. pracy.Pozdrawiam
Witam
konkord czy jak zmieniłeś paste na procku to spadła Ci temperatura???
konkord czy jak zmieniłeś paste na procku to spadła Ci temperatura???
Lepiej uźyć coś 3D Marków 2001/2003 puścić go w pętli(looping) i niech komp pracuje ileś godzin.
a mógłbyś mi jeszcze powiedzieć czy trzeba ten program jakoś konfigórować, i ustawiać źeby załuźmy po tych 5–u godzinach sam się wyłączył czy robimy po prostu po określonym czasie stop?
Prime najlepszy do tego, maksymalnie obciazy procka, zapuscic go tak na 4 do 5 godzin.
Strona 1 / 1