Jaki program do animacji??
Chciałbym zapytać jaki program polecacie do tworzenia animacji, nie znam sie na tym dobrze, więc jakis prosty w obsłudze, chodzi mi o prostą animację zielonych płomieni z oczy Spawna w moim avatarku... aha no i prosiłbym o dokładne nazwy takich progsów
Odpowiedzi: 10
no widzisz... a jednak moźesz pomóc prosiłem o nazwy progsów dostałem... tylko czemu nie podałeś tego wcześniej czyźby 'chęć nabicia wiekszej ilości postów?'
No jak Ci nic nie proponuje? ImageReady – do grafiki bitmapowej, Flash – do grafiki wektorowej.
ImageReady – dlaczego? bo jest podobny do Photoshopa do ktorego jest duzo tutoriali w internecie :wink:
Flash – mozna robic bardzo fajne animacje (szczegolnie wersja MX) ale robienie znimacji jest bardzo czasochlonne (poprzez AS – Action Script).
ImageReady – dlaczego? bo jest podobny do Photoshopa do ktorego jest duzo tutoriali w internecie :wink:
Flash – mozna robic bardzo fajne animacje (szczegolnie wersja MX) ale robienie znimacji jest bardzo czasochlonne (poprzez AS – Action Script).
Dobra.. no ok widze ze Ty mi nie pomozesz... moze jest ktoś na forum, kto zna sie jakoś na animacji komputerowej... moźe mi doradzi od czego zaczynał co jest dla Niego najwygodniejsze itp.
Jak masz juz jakies pojecie to czemu pytasz o tego typu program. Nie moge Ci nic polecic. Sam musisz poprobowac roznych programow Skad mam wiedziec co Ci sie podoba, na co zwracasz uwage i co jest dla Ciebie najwygodniejsze.
Powiem tyle. Jesli uwazasz ze przynajmniej troche znasz Photoshopa to dolaczony jest do niego taki program jak ImageReady – to samo co Photoshop, tylko ze do animacji.
Powiem tyle. Jesli uwazasz ze przynajmniej troche znasz Photoshopa to dolaczony jest do niego taki program jak ImageReady – to samo co Photoshop, tylko ze do animacji.
powiedziałem "prawie zerowe" bo akurat takimi programami umiem sie posługiwać... tylko potrzeba mi najbardziej proste i intuicyjnego programu do tworzenia animacji jaki jest dostępny na necie :))
pIEKAr:no dobra.. moje umiejętności są prawie zerowe
zacznij od painta, pozniej jakis Photoshop, nastepnie CorelDraw. Jak to opanujesz to wez sie za Flasha. Bedziesz umial robic animacje, zapewniam Cie.
no dobra.. moje umiejętności są prawie zerowe;p moźe to coś pomoźe ;p w dobraniu przez Was programiku dla mnie :)))
pIEKAr:a ja powiem drugie... specjalnie zostawiłem ten topic na forum... bo znajde jakis progs przykładowy jego opis to " prosty program do tworzenia niezbyt skomplikowanych aplikacji" ... zassam zainstaluje i duppa nie wiem o co w tym chodzi... wiec napisałem zeby podano mi progs ktorym bede sie mniej wiecej potrafił posługiwac :))
Ślicznie – to bowiem oznacza, źe mamy wiedzieć jaki jest stopień Twoich umiejętności w zakresie tworzenai animacji itp.
Kruca – chłopie czasem pomysl przed napisaniem posta, bo w przeciwnym razie bedziesz miał parę osób na sumieniu – padniętych w konwulsjach.
a ja powiem drugie... specjalnie zostawiłem ten topic na forum... bo znajde jakis progs przykładowy jego opis to " prosty program do tworzenia niezbyt skomplikowanych aplikacji" ... zassam zainstaluje i duppa nie wiem o co w tym chodzi... wiec napisałem zeby podano mi progs ktorym bede sie mniej wiecej potrafił posługiwac :))
Powiem jedno – nie szukales, bo jakbys szukal to bys znalazl, np.
:arrow: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=14
:arrow: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=14
Strona 1 / 1