Jaki procesor?>
Chciałbym kupic nowy procesor ale nie wiem jaki wybrac, chce kupic jakiegos Athlona. Nie wiem czy wybrac Athlona XP czt Athlona 64, i nie wiem tez na jakie wejscie wtbrac Socked A, S939, moze jakies inne???Czym one sie roznia i ktore wejscie jest wydajniejsze???
Odpowiedzi: 20
mettal:adik154, widze ze jestesmy zgdni co do wyboru :wink:
bywa :wink:
Moze za pomoca wbudowanego w win xp pulpitu zdalnego, wszystko co potrzebne znajdziesz w pomocy systemowej .
Dobra, nie bede juz sie klocil o tego abita, ktorego uwazam za lepszego do Asusow.
Zeby nie zakladac nowego tematu to sie zapytam, czy ktos wie moze jak zrobic, gdy ma sie podlaczony kompuer stacjonarny do notebooka, i zeby z jednego z nich rzadzic drugim, najlepiej laptopem sprawowac w pewnym sesnie wladze na zwyklym kompem. Mam stale lacze i na stacjonarnym kompie dwie karty sieciowe, uzywam kabla scrosowanego aby miec rowniez internet na laptopie ze zwyklego kompa. Teraz czy sa jakies programy? albo czy istnieje mozliwosc pelnienia takiej wladzy?
PS. Na obu komputerach jest WinXP
Zeby nie zakladac nowego tematu to sie zapytam, czy ktos wie moze jak zrobic, gdy ma sie podlaczony kompuer stacjonarny do notebooka, i zeby z jednego z nich rzadzic drugim, najlepiej laptopem sprawowac w pewnym sesnie wladze na zwyklym kompem. Mam stale lacze i na stacjonarnym kompie dwie karty sieciowe, uzywam kabla scrosowanego aby miec rowniez internet na laptopie ze zwyklego kompa. Teraz czy sa jakies programy? albo czy istnieje mozliwosc pelnienia takiej wladzy?
PS. Na obu komputerach jest WinXP
adik154, widze ze jestesmy zgdni co do wyboru :wink:
priv:Co do DFI nf3, jest podobno bardzo awaryjna i ludzie czesto na nia narzekaja. I AMD64 tez sie najlepiej na niej nie kreci...
no coment
jesli moze byc z PCI–E i do 400 zł to
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17187
choć na twoim miejscu dołoźyłbym i kupiłbym
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21368
priv:
PS. Nowe ASUSY sa pod kazdym wzgledem slabsze od nowych abitow.
A ja sie z toba pod zadnym wzgledem nie zgodze co do ASUS'ów. Mam juz trzecia plytke ASUSA, wszystkie dzialaja fenomenalnie. Zobacz na moj wynik podkrecania w podpisie, na Abicie IS7, czy IC7–G
za zadne skarby nie moglem dobic nawet 3.6GHz...
Bawilem sie tez nowymi ASUS'ami na 945 i na 955 i kreca sie wysmienicie, a stabilnosc wzorowa...
Co do plyty, jesli sztywno do 400zł to tego ASUS'a co wczesniej, jesli cos wiecej do 500zł na nForce4 PCI–E – DFI LanParty UT nF4–D
Płyta moze miec wejscie na graficzna pci–e
To jaka polecacie???
To jaka polecacie???
Nie zachecam do pakowania sie w Asusy, poniewaz spotkalem sie z problem pod s939, ze maja calkowicie zablokowane mozliwosci OC, inne natomiast maja te mozliwosci symboliczne. Maja tez problemy z chlodzeniem.
Co do DFI nf3, jest podobno bardzo awaryjna i ludzie czesto na nia narzekaja. I AMD64 tez sie najlepiej na niej nie kreci...
Niestety adresu tamtej strony nie pamietam, ale na pewno to czytalem i widzialem, w tescie byly brane pod uwage 4 plyty byly to: DFI na nf4, Dfi na nf3, abit av8 i jakis epox, modelu nie jestem wstanie sobie przypomniec.
Co do DFI nf3, jest podobno bardzo awaryjna i ludzie czesto na nia narzekaja. I AMD64 tez sie najlepiej na niej nie kreci...
Niestety adresu tamtej strony nie pamietam, ale na pewno to czytalem i widzialem, w tescie byly brane pod uwage 4 plyty byly to: DFI na nf4, Dfi na nf3, abit av8 i jakis epox, modelu nie jestem wstanie sobie przypomniec.
priv:
PS. Tylko nie pakuj sie w Asusy....
dlaczego
priv:Osobiscie nie polecam tego DFI na nforce 3
dlaczego?
priv:Czytalem kiedys na jakiejs zagranicznej stronie z testami takich sprzetow i wlasnie ten Abit dorownywal nawet DFI nf4, a of nf3 juz nie wspomne
podaj adres...
>> Aby poczytać o moźliwościach DFI to zapraszam na www.tweak.pl
Osobiscie nie polecam tego DFI na nforce 3. Za to z calym uznaniem moge zagerowac ABIT AV8 + 3rde eye– naprawde swietna plyta, sam z niej korzystam, w polaczeniu z AMD 64 3000 Venice, daje doskonale mozliwosci OC. Czytalem kiedys na jakiejs zagranicznej stronie z testami takich sprzetow i wlasnie ten Abit dorownywal nawet DFI nf4, a of nf3 juz nie wspomne. Koszt tej plyty nie przekroczy 400zł, a bedzie najlepsza pod AGP.
adik154 wiem o tej plytce, tylko nie moglem nigdzie znalezc jej w cenie do 400zł, na komputroniku kosztuje 477zł.
mettal:Ciezko znalezc cos sensownego na S939 i AGPx8, wiekszosc plyt na chipsecie VIA...
mylisz sie, jest jedna perełka, wielce stabilna i z piekielnymi moźliwosciami OC
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19768
A jednak trzasnelismy pomylke, kolega zapewne nie zamierza zmnieniac karty na PCI–E, a plyta ASUSA takie zlacze posiada... No chyba ze masz juz karte PCI–E, albo zamierzasz kupic ? Ciezko znalezc cos sensownego na S939 i AGPx8, wiekszosc plyt na chipsecie VIA...
A no, tak jakos wyszlo zesmy zgodni :wink:
Widzę Mettal, źe jesteśmy zgodni co do wyboru tego sprzętu!!!
Athlon 64 3000+ Venice
Asus A8N–E
Asus A8N–E
Jakies 600 zł na procek, no i moglibyscie jeszcze jakas płyte glowna polecic???do 400 zł
A ile chcesz wydać??? Na razie najwydajniejszą platformą AMD jest socket 939. Więc najlepiej kupić jakiś procesor z tej rodziny.