jaki procesor do gier
prosze o pomoc!! mam procesor Celeron 1700, karte graficzna radeon 128 gb, i 256mg ddr a gry maja mniejsze wymagania niz moje i wolna chodza!! moze ktos mi powiedziec dlaczego?? wolno chodza wszystkie!! i the sims 2 i gothic 2 i swat 4.i dlatego postanowilam kupic sobie nowy procesor i szybszy!! moze ktos mi poradzic jaki jest najlepszy procesor do gier??? prosze o szybka odpowiedz na maila albo tutaj[color=brown][/colo r]
Odpowiedzi: 11
jesli chcesz poprawidz wydajnosc kompa w grach to zastanow sie nad zmiana grafiki, podejzewam ze ten zakup przyniesie wiecej pozytku anizeli zmiana procka
Najlepiej wybierz tą, którą uźytkownicy forum podają najwięcej w postach, poniewaź moźe jej uźywają albo się znają i napewno będzie dobra decyzja :)
Ogólnie chodziło nam źe by sobie jakiegoś AMD–ek kupił :wink: i zgadzam się z tobą co to tego źe
Bardzo dobrym wyborem będzie Sempron 3000+ na rdzeniu Barton
ja to wiem Gusio :wink: tyle źe np taki Sempron 2600+ jest w grachh o niebo lepszy od Celerona D 2.6 Ghz i wiecej, mimo iź np jednostka intela jest bardziej zaawansowana technologicznie. Tak samo sprawa ma sie przy porównaniu A64 i Pentium 4, zresztą P4 to nawet z Bartonem przegrywa w wydajności w grach a róźnica w wielkości L2 jest znaczna. Cóź ale intele w szczególności do zadań biurowycg są przeznaczone a nie do gier przecieź i w aplokacjach wypadająlepiej :wink:
PS. PS. Po co doradyacie Athlona skoro ju go nie produkują?? Bardzo dobrym wyborem będzie Sempron 3000+ na rdzeniu Barton.
PS. PS. Po co doradyacie Athlona skoro ju go nie produkują?? Bardzo dobrym wyborem będzie Sempron 3000+ na rdzeniu Barton.
Schmicht:jeźeli do gier to tylko Athlony nawet nie myśl o Inletach
Ciekawe czemu?
Ja np. jestem uprzedzony do procesorów ze stajni AMD a to dlatego źe kilku znajomych co o komputerach niemają więkrzego pojęcia zwracają uwagę na cyferki podawane przy nazwie procesora sugerując się źe są to prędkości zegara. Są to dość dziwne praktyki jak i ów znajomych tak i firmy AMD. A potem płaczą źe pisało 2200+ a śmiga 1500mhz.
Oczywiście to nie ma związku z tym: której firmy procesor leprzy. Ale rewelacja z w/w cytatu jest zaskakująca i po jej przeczytaniu posępnie spojźałem na mijego P4 3.2HT. myśląc ale owaliłem kaszankę mogłem kupić seproma 2200+ :wink:
Schmicht:Całkowicie się zgadzam z kietek–iem, jeźeli do gier to tylko Athlony nawet nie myśl o Inletach :wink:.
A czy moźecie podać mi jakieś wiarygodne źródła tych rewelacji ?
Ja bym raczej dowalił ramu jeszcze ze 256.
Napisz jakiego masz Radek dokładnie.
Bo procesor w zasadzie to nie jest najgorszy.
Powiem jeszcze dla porównania źe ostatnio instalowałem demo Republic Commando na Celeronie 1G, hdd 13G, 384 ram, Geforce 2MX 32mb. I poza czepianiem się o pixelshreder 1.1 i wymianą sterów karty gra śmiga bez zacinki (oczywiście detale nie na max).
Więc zanim coś będziesz kupował to zastanów się czy przy odrobinie kombinacji nie idzie wycisnąć więcej z tego co masz. No chyba źe masz kasę i wogóle.
Napisz jakiego masz Radek dokładnie.
Bo procesor w zasadzie to nie jest najgorszy.
Powiem jeszcze dla porównania źe ostatnio instalowałem demo Republic Commando na Celeronie 1G, hdd 13G, 384 ram, Geforce 2MX 32mb. I poza czepianiem się o pixelshreder 1.1 i wymianą sterów karty gra śmiga bez zacinki (oczywiście detale nie na max).
Więc zanim coś będziesz kupował to zastanów się czy przy odrobinie kombinacji nie idzie wycisnąć więcej z tego co masz. No chyba źe masz kasę i wogóle.
Oczywiscie ze Athlon.matijas:a wedlug Was co jest lepsze? Sempron czy Athlon? a moze bez roznicy?:P bo wlasnie tez sie zastanawiam ;]
a wedlug Was co jest lepsze? Sempron czy Athlon? a moze bez roznicy?:P bo wlasnie tez sie zastanawiam ;]
hmm ogólnie to Semprony i Athlony na rdzeniu Barton oraz A64 (dobrze jakby na rdzeniu Venice) są dobrym wyborem do gier.
ja posiadam procek sempron 2200+ , radeon 9550 se 128mb , i tylko 256ddr i np. gta:sa dziala mi z lekkimi przycieciami na najwyzych detalach :P :twisted: :twisted:
Strona 1 / 1