Jaki procek
troszeczkę chce udoskonalić mojego kompa
chce wiedzieć który z obsługiwanych procków będzie najlepszy do gier
http://www.msi-polska.pl/index.php?func=prodcpusupport&prod_no=234&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=#menu
Moja konfiguracja: (aktualna)
1. Celeron 3.06 l2 256
2. 1,5 GB ramu ddr1 400 cl3
3. Rodek Hd2600xT 512 gddr3
4. Płyta Msi PM8M3-V ver 1
wydaje mi sie że procek strasznie zaniża wydajność kompa
ale może sie myle
uwaga nie zamierzam zmieniać całej platformy max co dołożę to 250zł i to będzie już koniec jego rozowju
Odpowiedzi: 12
powinno to w miare chodzic ale zdajesz sobie sprawe ze demonem szybkosci to ten komp nie bedzie a tobie jak pisales chodzi o gry, zastanow sie czy warto inwestowac w staroc czy nie lepiej zainwestować nowszą plyte glowna, za 200zł jak dobrze poszukasz to kupisz asusaP5B delux i do niej dopiero dobierac reszte czesci, nie pchaj sie w plyty z chipsetem VIA taka moja rada
do tego e2180 i jak myślicie otym polączeniu
http://allegro.pl/item335896385_asrock_4coredual_sata2_pci_e_agp_ddr_ddr2_new_gw.html
to ta plyta
chyba ze znajdziecie mi coś asusa lub gigabyta co obsługuje ddr1 agp i nowe cpu
co o tym myślicie
ps płyt podałem za wzór bo używki 50% ceny
mike tu nie chodzi ze to dobra płyta tylko brak alternatywy, a kasa ograniczona do tego kompa muszę mieć non stop bo na nim pracuje(śledzenie rynku walutowego)
podaj dokladna nazwe tej plyty bo mi cos nie pasuje w podanym przez ciebie opisie,
co do procesora to za 200zl nie dostaniesz c2d nawet uzywanego, zastanów sie nad E2160 - 200zł lub E1200 - 170zł sa to dobre procesory w swojej klasie i przedziale cenowym, dobrze sie kreca spokojnie pojda 3Ghz, do tego jednak potzebna jest dobra plyta glowna
tak msi na asrock :P :-& świetny wybór.
ok znalazłem coś a znaczy płytę asrocka( kurde jedyna firma co zrobiła pomost :/)
nie pamiętam modelu al;e używki do 100 zł dochodzą mają dd1/ddr2 i pci-e (szkoda ze tylko x4)/ AGP
i chyba sie zdecyduje na takie cos i do tego dokupie procka
wiec teraz co wybrać core 2 duo strasznie drogie ceny od 350zł(czy faktycznie tyle zyskuja w stosunku do dual core)
a słyszałem ż e dual core to lipa niech ktoś poda procek co będzie maił dobry współczynnik cena/wydajność
fajnie by było w granicach 200 zł może coś wiecej ale bez przegięć
za duzego wyboru to nie ma, sprawdz czy na tej plycie pojda celerony na jadrze Conroe nie sa drogie,bardzo ladnie sie kreca i sa podobno wydajniejsze w grach od seri D
Ten AMD to jak ma działać na tej plycie ??
tylko amd
rozkładacie mnie na maksa wiedziałem że będą takie posty:mryellow:
prosiłem o wybór procesora
a nie zmianę płyty,pamięci i karty
ta płyta co mam nie obsługuje core :/
jak znajdę plyte to pewnie bez agp albo ddrow lol
dalej prosze o pomoc w wborze...
czy dużo zyskam wkładając p4 3.4Ghz l2 2mb
-
[quote=misiek440@wp.pl] ta płyta co mam nie obsługuje core :/[/quote] Przepraszam, nie zauważyłem, że posiadasz najsłabszy model tej płyty, która rzeczywiście nie obsługuje Core Duo. [quote=misiek440@wp.pl] czy dużo zyskam wkładając p4 3.4Ghz l2 2mb[/quote] Szczerze? Niespecjalnie - niechętnie, ale przyznaję rację Rebe, pozostają inne kwestie jeszcze, o których już wspomniano. Przy cenach tych procesorów gra niewarta świeczki ;-)
Przepraszam, że mocno obok tamatu, ale nie zmieniałbym CPU przy tej konfiguracji - to co masz do Gier i tak wystarczy, bo wąskie gardła to i tak będą ilość RAM-u do obsadzenia i Grafika.
Bym skrobał i skrobał - już masz prawie połowe - może postarał się sprzedać tego 2600 i już bym był dość blisko z kasą na 3850 ( teraz są po ok. 600zł ).
PS.
Ale co tam ja wiem o grach?
Więc w tej cenie możesz spokojnie kupić Core Duo, któryś z serii E2xx0 - różnica w wydajnoście napewno będzie zauważalna.
Strona 1 / 1