Jaki monitor LCD 19" do 1200zł?
Chodzi mi o taki monitor by miał możliwie najlepsze parametry za cenę do 1200zł. Możecie pisać swoje spostrzeżenia, dawać rady i swoje typy(jednak podając konkretny typ chciałbym aby był on poparty argumentami). Nie piszcie też skrótami, a jak już to tłumaczcie w miarę zrozumiale o co chodzi.
Moje zachcianki :
Ma być to zwykły monitor domowy, w szczególności do filmów i codziennej pracy na nim - raczej nie do gier
- bez głośników
- rzeczywisty czas reakcji nie większy niż 16 ms
- możliwie największe kąty widzenia
- ma być dobry
Wiele osób zarówno sprzedawców jak i użytkowników chwali sobie tenże monitor BenQ FP91GP. Chciałbym też poznać wasze opinie, czy byłby to dobry zakup?
Moje zachcianki :
Ma być to zwykły monitor domowy, w szczególności do filmów i codziennej pracy na nim - raczej nie do gier
- bez głośników
- rzeczywisty czas reakcji nie większy niż 16 ms
- możliwie największe kąty widzenia
- ma być dobry
Wiele osób zarówno sprzedawców jak i użytkowników chwali sobie tenże monitor BenQ FP91GP. Chciałbym też poznać wasze opinie, czy byłby to dobry zakup?
Odpowiedzi: 1
W tej cenie nic lepszego nie kupisz.
Strona 1 / 1
To znaczy że ten monitor jest szczytem ceny 1200zł? <br>Może jakieś opinie o tym modelu?<br>
<P>Raczej tak,to chyba jedyny tak tani monitor na matrycy MVA.</P> <P>Kiedyś było chyba o nim na Frazie, Frazpc.pl poszukaj.</P>
Proponuje: Samsung SyncMaster 173PPlus - cena: ok. 1300zł <br> Samsung SyncMaster 711MP - cean: ok. 1100zł<br><br>ja bym wybrał ten pierwszy czas reakcji mają identyczny 8ms ale kontrast 1500:1 i 700:1 to jednak jest konkretna róźnica! Plus większy kąt widzenia 178 stopni do 160 stopni.<br>
Swistakus miała być 19' a 711 to monitor/telewizot na d......j matrycy TN
Im dłużej zastanawiam się nad monitorem tym coraz bardziej głupieje... Może inaczej to zrobię jakiej firmy monitor polecacie? Zastanawiam się nad Samsungiem, LG, Iiyamą oraz Benq'iem.
<p class="MsoNormal" style="margin:0in 0in 0pt;"><font face="Times New Roman" size="3">A przeglądałeś to forum:</font></p><p class="MsoNormal" style="margin:0in 0in 0pt;"><font face="Times New Roman" size="3"><a href="http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=174882&st=0">http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=174882&st=0</a></font></p><p class="MsoNormal" style="margin:0in 0in 0pt;"><font face="Times New Roman" size="3"></font></p>
<p>Aido......nie kombinuj,to co zaproponowałeś na początku jest ok.,chyba że masz kilkaset pln. więcej do wydania.</p>