Jaki laptop ????

Witam mam do Was prośbe. Chciałbym zmienić zwykłego PC na laptopa tylko nie wiem jakiego :( cena ok 7000 PLN.
W laptopach wszystko się jakoś dziwnie przekłada na wydajność i inne takie. Czym się kierować przy wyboźe jakie parametry powinien spełniać ???
Bo podobno nie zawsze najdroźszy jest najlepszy...

Odpowiedzi: 8

Kompa mam stacjonarnego i jest wmiare wypasiony:) Chciałbym zmienić tylko dla oszczędności miejsca ... A słyszałem (choć nie jestem miłośnikiem laptopów) źe nie odbiegają one zbytnio juź teraz od PC stacjonarnego. Stąd moje pytanie. Wszystkim jednak dziękuje za odpowiedzi
:wink:
a co myślicie o tym :
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14491
[SpideR]
Dodano
30.05.2005 14:06:39
adik154:
na 4–5 lat przesada. na 2–3 sie zgodze. On chce laptopa i tyle więc mu pomóź wybrać, a nie przekomarzajmy sie wzajemne :wink:

Rozumiem, ale chciałem go tylko uświadomić czy naprawde ten laptop jest mu potrzebny.

A ty EL NINO nie licz źe cie ktoś zaprosi na tą impreze :wink: Ja rozsyłam zaproszenia :mrgreen: chyba ze ładnie poprosisz hehehe
Damianos
Dodano
28.05.2005 20:48:27
Nie ma sensu IMO wywalac 7 kawalkow na laptop bo raz ze i tak nie kupi sie za to nic extra, a dwa, wystarczy jakies 4–5 tysiecy wydac na piekny sprzet (Fujitsu–Siemens czy nawet HP z procesorem mobile) a 2 tysiace przeznaczyc na jaka impreze w gronie moderatorow CXP :P .
EL NINO
Dodano
28.05.2005 17:11:45
na 4–5 lat przesada. na 2–3 sie zgodze. On chce laptopa i tyle więc mu pomóź wybrać, a nie przekomarzajmy sie wzajemne :wink:
adik154
Dodano
28.05.2005 17:02:16
ale trza wziąć pod uwage źe nasz kolega ma komputer stacjonarny więc kto mu kaźe kupować monitor, napędy. To moźe sobiue darować. i trzeba wziąć pod uwage źe podzespoły komputerowe tanieją bardzo szybko. Przypuszczam źe teraz za 7000zł moźna złoźyć kompa conajmniej na 4–5lat. To jest moje zdanie i nie kaźdy musi sie z nim zgodzić.
pozdrawiam
Damian
Damianos
Dodano
28.05.2005 16:54:32
Damianos:
za 7000zł to będziesz miał takiego wypaśnego kompa stacjonarnego źe ci na 5 lat starczy a laptop to wiadomo

nie prawda. ja za kompa dałem 7800 zł i wciągu tych 4 lat które juz go uźywam dołoźyłem do niego juz dobrych kilkaset złotych. Technologia idzie na przód i niewiadomo ile byś teraz dał za kompa to i tak za 2 lata wiele rzeczy juź nie bedzie na nim działać tak jak na kompach kolegów którzy kupili nowe kompy i dali za nie 2 razy mniej niź ty wcześniej.
adik154
Dodano
28.05.2005 16:46:18
Tylko tutaj jest kolejne pytanie. Czy ten laptop jest Ci naprawde potrzebny. Do jakich celów będziesz go wykorzystywał? Jeśli chcesz kupić go do zastosowań domowych to odradzam ci ten wybór. za 7000zł to będziesz miał takiego wypaśnego kompa stacjonarnego źe ci na 5 lat starczy a laptop to wiadomo. Słabe parametry, wysoka cena. Ja bym sie dobrze zastanowił przed takim kupnem.
Pozdrawiam
Damian
Damianos
Dodano
28.05.2005 16:34:04
Z tego co ja sie orientuje to podstawą jest to aby procek był Mobilny tzn przystosowany do pracy w laptopie. Grunt to teź dobry renomowany producent laptopa który to wszystkie cześci w nim poskładał z największą dokładnością i wszystko przetestował. Jak w normalnym PC trzeba teź patrzeć na ilość pamięci ram i karte graficzną (ta teź powinna być mobilna)
ja tak latając po komputroniku znalazłem 2 fajne laptopy
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16102
lub teź
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18298
(tego bym chyba był bardziej skłonny wybrać)
wygląda on bodajrze jak jego troszke uboźsza wersja czyli tak

Ja moge sie mylić ale jeśli miałbym kupywac laptopa to własnie kierował bym si etakimi kryteriami. Życzę udanego zakupu
adik154
Dodano
28.05.2005 15:32:52
[SpideR]
Dodano:
28.05.2005 15:01:09
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1